probleme de familie
Sunt o persoana casatorita de 10 ani si un baiat tot de 10 ani.Nu a fost primul meu barbat iar el spune cind ca eu am fost singura femeie,cind ca nu (este un baiat de bani gata si atunci cind ii spun asta lasa garda jos).Dupa 10 ani de casatorie in care toti prietenii nostri spun ca am fi cuplu perfect am ajuns sa ne certam si sa hotarim o despartire temporara de 1 luna (???).Vrea de la mine "sa-mi imbunatatesc comportamentul",sa "stau mai mult cu el" si totodata sa gatesc,sa merg la munca 9 ore pe zi,sa fac curat,sa muncesc si la domiciul.Am trecut impreuna peste multe probleme.Recunosc ca am gresit uneori (nu,nu am fost cu nici un alt barbat,nu m-am referit la asta -ci la lucruri sau cuvinte care nu totdeuna sintem pregatiti sa le acceptam)dar nu pot sa accept ca aceasta casnicie se destrama "numai din cauza mea",caci el nu a gresit cu nimic,ca a fost mereu pentru familie.Nu stiu ce sa fac.De obicei nu vorbesc cu nimeni.Am obosit sa incerc sa fac tot ceea ce vrea el si sa nu ii spun nimic (cel putin in ultimul timp mi-e teama sa vorbesc ca nu cumva sa spuin ceva-un cuvint-care sa-l deranjeze si sa provoace un scandal)
Raspunsuri
pyssy spune:
Nu cred ca-i numai vina ta .. si nici nu stiu daca merita sa-ti traiesti viatza in varful picioarelor...e adevarat.. 10 ani inseamna mult , dar intr-o relatie sunt intotdeauna 2 persoane , si ca sa mearga... e nevoie de eforturi din ambele parti .
(Noi putem discuta aici .. dar numai tu sti ce-i mai bine pt tine .. si ce ai de facut.. )
Pupici , si ai grija de tine
www.nunta.noastra.8k.com
pyssy
alice2004 spune:
Ce ti-e si cu barbatii astia ! Mereu am sa ma intreb de ce nu isi vad si partea lor de greseli, de ce nu o recunosc ? De ce aproape intotdeauna femeia este de vina ? De ce trebuie sa devina o superpersoana care sa faca totul in casa, sa aiba si grija de copil, ca sa nu zic de copii, ca barbatii ramin toata viata lor niste copii !!! - sa mearga si la servici ...
Oana, io sint sigura ca nu a fost numai vina ta - intr-o casnicie sint doua persoane, nu ? Eu sint casatorita de 8 ani si stiu ce inseamna sa vrei sa vorbesti uneori dar sa nu o faci din teama de a nu supara partenerul, chiar si atunci cind stii ca ai dreptate ! Cred ca nu trebuie prelungita o stare care oricum nu va aduce nimic bun ... dar dupa cum spunea si Pyssy, tu stii cel mai bine pe care drum vei merge ... 10 ani sint ceva, desigur !! Incearca totusi sa mai stai de vorba cu sotul tau, poate te va asculta ... eu una am reusit in cele din urma sa il fac pe al meu sa ma auda !! Si sa stie ca am si eu prioritati, dorinte, visuri ...
Iti doresc tot binele din lume si mai scrie-ne ...
Pupici !!
Alice si Andrei Florin (12.08.2004)
http://community.webshots.com/user/alice20041
piticasigogosica spune:
Oana
Sa nu te gandesti ca e "numai vina ta" ,exclus!
Barbatii au tendinta sa te faca sa te simti vinovata.INTODEAUNA greseala e in ambele parti.
E bine ca ai taria sa taci deocamdata si sa astepti,gandeste-te la tine la ce vrei tu si raspunsul va veni cu siguranta!
pitica
adrienne12 spune:
Draga mea intotdeauna problemel dintr-un cuplu apar din cauza amindorura. Tu spui ca el vrea de la tine sa fii super-om si ca pina acum ati fost un cuplu perfect. Ce l-a determinat dintr-o data sa-ti ceara sa fii un super-om. Intelg ca pina atunci nu ai fost si el a fost de accord cu asta? Dai prea putine data ale problemei. parerea mea este sa stai de vorba cu el sincer si calm si sa-i spui ce te nemultumeste si cum ai vrea sa fie si el la fel. Eventual apelati la un consilier matrimonial.
anka1 spune:
Eu cred ca cel mai important lucru ar fi sa stati mai mult de vorba, sa comunicati. Chiar crede ca o despartire temporara de 1 luna va schimba cu ceva relatia? Intr-o luna nu poti deveni tu "super-women" si nici el nu-si poate schimba peste noapte mentalitatile..
Daca nu stati de vorba, cred ca nu puteti salva nimic..
Iti doresc numai bine,
Anca
mariamunteanu spune:
Oananica, nu va ajuta la nimic sa cautati vinovati pt. destramarea relatiei. Chiar daca numai el ar fi vinovatul, te-ar multumi cu ceva ? Nu cred. Sau are vreo importanta daca a fost primul tau barbat sau daca tu ai fost prima lui femeie sau daca nu, a cata ? Toate aceste comentarii n-au nici un rost.
Important e sa faceti casnicia sa mearga bine, iar asta nu se poate decat impreuna.
Asadar, faceti mancare impreuna, faceti curat in casa impreuna etc.
Maria
Elise spune:
niciodata nu e unul singur vinovat de destramarea unei relatii.
Intr-o relatie sint 2.
Iar tu nu esti wonder woman, cum nici eu nu sint, si probabil nimeni de pe acest forum (pls. spuneti-mi daca gresesc...)
N-ai cum sa le faci pe toate.
Si nici nu cred ca o relatie se destrama doar pentru ca nu esti tu suficient de "activa" ca gospodina.
Cred ca e alt motiv la mijloc.
Elise
lopesca spune:
Draga Oananica, imi pare rau petru tine dar trebuie sa lupti pentru binele tau si al copilului. Eu provin dintr-o familie destramata si pot sa-ti spun ca am suferit mult si am sechele. Acum sint mama si sotie si incerc sa pastrez armonia in familia mea, desi nu-mi reuseste intotdeauna. Sa nu te cramponezi pe cei 10 ani pierduti pentru ca mai ai o viata in fata pe care merita sa o traiesti, alaturi de sotul tau sau de altul.De ce nu? Tu stii cel mai bine. Mult noroc!
loreta
paula2003 spune:
In toate casele sunt si discutii. Unde nu sunt nu se mai iubesc inca.
Luptati.
paula2003 &
Alexandra
carmensilva spune:
Intr-o relatie nu exista un singur vinovat.Dar am o curiozitate:el este perfectiunea intruchipata?De ce iti cere tie atatea?Si ce importantza are al catelea barbat e in viatza ta?Pina acum nu a vazut cum esti?Dupa 10 ani si-a dat seama ca vrea sa fii altfel?O fi altul motivul.Ar fi bine sa discutatzi sincer si daca se poate repara ceva bine,dar daca nu,nu are rost sa va chinuitzi reciproc,caci mai tarziu va fi mai rau,tot la discutii inutile se va ajunge.Se spune ca motivul unei dispute nu e niciodata cel invocat,ci ca ar fi multe probleme nediscutate la timpul lor iar motivul e doar picatura care a umplut paharul.Cine stie?Mult succes indiferent de decizia pe care o veti lua!
Carmen