Gripa in sarcina -- cat de grav ?
Sunt insarcinata in 4 saptamani si de cateva zile am inceput sa stranut, sa ma usture gatul, sa ma doara capul..insa cel mai mult sa-mi curga nasul . Acum e a treia zi si sunt mai bine (adica nu ma mai doare capul, nu mai sunt ametita)
Am citit ca poate fi riscant pentru viitorul bebe.
Ce sa fac ? Vineri ma duc la medic..dar pana atunci gandul ma inebuneste.
Raspunsuri
ellarot spune:
Buna Miruna si felicitari
pentru bb . Si eu ma confrunt cu aceeasi problema (stranut, si-mi curge nasul), doar ca eu sunt in 18 saptamani. Am fost ieri la medic si mi-a spus sa beau foarte multe lichide cu lamaie, sa mananc citrice si sa iau miere pentru gat.
De ce mai astepti pana vineri sa mergi la medic si nu mergi deja?
Sper sa-ti treaca cat mai repede si sa auzim numai de bine!
Ella 18 saptamani 
blackpanterro spune:
Nu va faceti probleme, toate femeile gravide trec printr-o raceala, nu este grav dar nu trebuie tratata cu medicamente.Si eu am fosr racita la 12 sapt dar am stat in pat, am baut multe lichide si in 3 zile a trecut.
Adriana si Aidan 23sapt+2zile
ana maria spune:
De trei ori am fost racita in sarcina.Prima data exact la ovulatia, ca nici nu credeam ca am sane sa ramnan insarcinata. Nu a fost nici o problema. Doctorul imi spusese ca daca fac temepratura sa iau paracetamol, altfel doar ceaiuri. Un lucru a fost bun ca dupa ce am nascut nu am mai racit desi eu toate iarna o tineam asa, cred ca ma imunizasem dupa trei raceli.
asa ca Don't worry, sarcina usoara si un bebe frumos si sanatos!!
Ana Maria si bebe Victor Stefan
(15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
valen spune:
Miruna draga si eu am fost racita acum vreo 3 sapt. si mi-am facut multe ceaiuri de tei si musetel, imi amestecam miere cu zeama de lamaie si mancam asa. Eu am mai luat si sirop de patlagina de la plafar, pt. ca tuseam si-mi era frica pt. bebe;poti incerca si fiole de vitamina c; nu-i fac rau lui bebe.Mi-a trecut repede.
9+
Ella2000 spune:
ella,
nu amana sa mergi la medic eu am lungit-o cateva zile cu ceaiuri , lichide citrice si am ajuns la ampicilina doctorii spun ca e ok da eu fiind acum in 15 sapt inca tot ma gandesc daca am facut bine sau nu.
atunci aveam 7 sapt . drept e ca la mine nu mai era alta solutie si o viroza l-ar fi afectat mai tare pe bb decat ampicilina care zice dr Tutunaru nu e deloc periculoasa * vezi infertilitate.ro * nu te speria de den site-ului.
multa bafta si ... sanatate multa .
ella2000 si junior 15+
miruna28 spune:
Ma simt mult mai bine in urma raspunsurilor voastre dar si starea mea fizica e mult mai buna; nu-mi fac vreo problema pentru mine, nu am luat medicamente dar citisem undeva un titlu doar, ceva de genul, gripa in primele saptamani de sarcina poate duce la schizofrinie sau chiar moarte ptr.bebe; m-a ingroziot !
Eu mai rau am fost doua zile, adica am avut putina temperatura dar nu a depasit 38 grade; acum sunt in a patra zi dar tusesc putin si-mi mai curge nasul doar; in rest sunt ok; am o cutie de vita c langa mine.
Va multumesc pentru incurajari.