Vecina si vizitele

Vecina si vizitele | Autor: iuliana

Link direct la acest mesaj

S-o iau de la capat:). Acum 10 luni am intilnit in drumul meu spre parc o vecina. Apoi am fost plecata in Ro pentru o luna, cind m-am intors ne-am intilnit din nou pe strada si din vorba in vorba i-am propus sa imi faca o vizita. Asa am aflat ca ea ar vrea sa se intoarca la servici cind fetita ei de 4 luni va face vreo 10 luni. Avind in vedere ca Emma, care atunci avea aproape un an, a fost tot impul un copil cuminte, m-am oferit eu sa o baby-sit pe Megan cind va veni timpul si daca ea va fi de acord. A zis ca vrea si ca sa se invete si obisnuiasca Megan cu mine si Emma, i-am propus sa ne vedem mai des la mine acasa. Intre timp s-au facut 8 luni de zile de cind vine aproape in fiecare zi -eceptind simbetele si duminicile- la mine acasa (zic aproape ca au fost si citeva zile cind nu a venit). Eu am ramas insarcinata (acum sint in 6 luni), ea a mai adus o data discutia de baby-sit si eu am zis ca sint OK, ca ma simt bine, ea spunind ca vrea prin aprilie sa se intoarca la servici. Am discutat chiar si de bani, am cazut de acord, dar de atunci si pina acum nu a mai zis nimic....probabil cu siguranta:) s-a razgindit si vrea sa ramina in continuare cu fetita acasa.

Problema e asta: in 8 luni de zile, eu am fost cred ca de 2 ori acasa la ea. Nu zice niciodata..veniti, dom'le si la noi sa se joace si Emma cu jucariile noastre. Tot timpul imi zice ca vine ca s-a plictisit Megan acasa si de abia astepta sa vina la noi. Emma are o tona de jucarii si o inteleg pe vecina ca vrea sa se joace copilul ei cu ale Emmei, dar vreau si eu ca Emma sa se joace cu alte jucarii, ca se plictiseste si ea de ale ei. Are Emma si casuta afara, topogan...vecina vine de parca la mine e sala de joaca. Ea vrea sa-si invete copilul sa "share", cum zic americanii, dar, frate, atunci sa share si jucariile lor, nu numai ale mele. De multe ori venea copila cu biscuiti in mina, suc si nu au fost putine dati cind mi-a murdarit si patat covorul. Nu mai zic ca dupa ce pleaca (sta citeodata si o ora jumate, mai tot timpul minim o ora) casa mea arata ca dupa razboi si nu zice niciodata...hai sa te ajut sa stringi jucariile...Acum, fiind si insarcinata, chiar nu mai am putere sa string si sa fac curatenie tot timpul, mai ales dupa copiii altora. Deci, de baby-sit nu mai poate fi vorba...ca s-a razgindit ea si nici eu nu cred ca as mai face fatza cu burta mare. Probabil ca si-a dat seama.

Mai e alta chestie. Vreau si eu sa am zile cind nu vreau musafiri, cind vreau sa stau si eu in pijama dimineata dupa ce ma trezesc, avind in vedere ca acum programul copiilor de somn e diferit si ma suna dimineata la 9-9.30 sa vina la mine:(. Au fost zile cind venea la mine chiar cind Emma dormea, deci nici nu putea fi vorba de jucat impreuna.

Habar n-am cum sa ii zic ca una-2 vizite pe saptamina sint OK, mai ales ca Emma are contact acum de 3 ori pe saptamina si cu alti copii, deci dorinta ei de joaca cu alti copilasi e satisfacuta.

Dilema mea e ca nu stiu ce sa fac. Emma de abia asteapta sa vina ele la noi...le asteapta la usa si sare in sus de bucurie cind aude ca trebuie sa vina. Leslie e o tipa ok, a avut grija de Emma de vreo 3-4 ori cit eu am fost la dr sau am avut alta treaba. Eu, pe de alta parte, numai de 2 ori de Megan. Nu as vrea nici sa fiu egoista sa o privez pe Emma de un partener de joaca si de socializare, dar nici eu nu mai vreau vizite in fiecare zi si strins jucarii imprastiate in toata casa dupa ce pleaca ele, vreau si eu sa o scot pe Emma afara cind pot, fara sa fiu strinsa cu usa sa stau in casa cind imi zice ea ca vine la noi.

Ce sa fac? Cum sa procedez? Cum sa ii zic ca vreau sa mai rarim vizitele, fara sa stric relatia cu ea si fara sa fiu grosolana? Cum sa fac? Sa accept in continuare vizite zilnice de dragul Emmei de a avea copii pentru joaca (deci, mai repet, se vede si cu alti copii de 3 ori pe saptamina) sau sa raresc vizitele la maxim 1-2, sau cum sa fac sa ii zic vecinei ca e cazul sa le mai vizitam?

Va rog, ajutati-ma, ca sint in dilema asta de ceva timp si tot nu am gasit rezolvare!!!

poze 1,poze 2,poze 3