Primii pasi intr-o sarcina...

Primii pasi intr-o sarcina... | Autor: ina78

Link direct la acest mesaj

Voiam sa va tin la curent... mi s-a confirmat: e sarcina, aproape 4 saptamini. Sintem in al noualea cer. Dar stam si ne intrebam... ca ce si cum trebuie sa schimbam? Alimentatia... conportamentul... stilul de viata... Nu prea cred. Nu poti sa devii o lauza inca inainte de a naste. Dar niste pasi cred ca trebuiesc urmati... care...???
Medicul mi-a recomandat sa revin in 1-2 saptamini... cam care e ritmul in care trebuie sa mergi? Monitorizarea ...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

INA78 felicitari pentru .E mult de cand inerci sa ramai?Eu nu am ramas inca.Dar stiu ca acum urmeaza sa faci o serie de analize de sange.Adica,pentru viitoarea mama: grupul sanguin si RH ; cautarea anticorpilor; depistarea toxoplasmozei,hepatita,HIV; eventuale teste alergice; pentru viitorul tata: grupul sanguin si RH; emocromul complet. Si mai sunt multe analiza de sange de facut dar mai bine vezi ce-ti spune medicul.Sa iei acid folic.Si iti spun ca daca intri putin pe la gravidutze sigur vei gasi raspunsurile care le cauti.

"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Buna!
De 2-3 luni am mers pe ideea "daca ramin insarcinata bine, daca nu mai incercam". Ne doream mult un bebit, mai ales ca eu ma apropiam de 27 ani, virsta la care mi-am propus sa fiu mamica.
In plus nu am reusit sa facem inca nunta. Asa ca uite-ma in prima luna de sarcina super agitata, incercind sa organizam nunta, cautind cu disperare nasi.
Dar sintem tare fericiti si asta e tot ce conteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_e spune:

Draga Ina....felicitari pentru si iti doresc sa ai o sarcina usoara....de acum trebuie sa fi mai atenta cu tine...cu mediul inconjurator (evita stresul, asculta muzica buna, evita efortul)....iar o atentie deosebita trebuie acordata alimentatiei...sunt anumite alimente nerecomandate in sarcina ....

Oricum, pe langa medicul ginecolog trebuie sa-ti contactezi medicul de familie care iti va recomanda si un prim set de analize.

Stiu ca in curand se va deschide un nou subiect pe forum "mamici de noiembrie-decembrie 2005" pe care iti recomand sa-l frecventezi pt ca vei gasi lucruri interesante; deocamdata, pozi sa vizitezi subiectul "mamici de septembrie-octombrie 2005".

Vei gasi informatii utile .

Mihaela 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Draga Ina, felicitari !

Prima mea intrebare cand am aflat ca sunt gravida a fost si acuma ce fac? Ce trebuie se schimb?
Doctorita mea a zambit si mi-a spus ca nimica, sa ma port exact ca si pana atunci, doar atata sa am grija sa nu depun mult efort. In rest sa fac sport, sa fac tot ce faceam si pana acuma.

Ca alimentatie mi-a zis nu alcool, tigari, oua crude si carne semipreparata.
Multe legume, fructe, lactate si carne, in spcial daca poti manca peste este foarte indicat in sarcina.

Incearca sa te odihnesti mult, sa nu te stresezi, sa ai numai ganduri pozitive, sa inlaturi grijile si gandurile negre... si fii optimista!

Sarcina usoara iti doresc pana la capat.

Numai bine,
Katink 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_mm spune:

Felicitari pentru sarcina!!!!!!
Este momentul sa te bucuri cu adevarat de tot ceea ce este in jurul tau si sa savurezi transformarile.
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN TIMPUL SARCINII aceasta este problema obisnuita:
Iti trimit sintetizate informatii cu privire la primul trimestru de sarcina:
A. Dezvoltarea bebelusului:
Minus 14 zile - ultima menstruație
Ziua 1 - fertilizarea
Ziua 6 - implantarea
Ziua 14 - lipsa menstruatiei
0,6 - 1,25 cm lungime
Toate organele sunt prezente
Ziua 18 - bătăile inimii
O lună - mugurii brațelor și picioarelor
Înainte de sfârșitul lunii a II-a
Trăsături faciale umane
Toate sistemele majore ale corpului expuse
Sensibilitate crescută la chimicale
Unii doctori ascultă bătăile cordului fetal
Capabil de mișcare
Brațele, mâinile, degetele de la picioare, picioarele sunt formate
Osul real începe să înlocuiască cartilajul
Mugurii dinților de lapte formați
Înainte de sfârșitul lunii a III-a
Sexul poate fi distins
Este mai puțin susceptibil la forțele exterioare
Fătul lovește, are mimica
Fatul înghite, are mișcări de respirație

Posibile sentimente ale mamei:
Fizic: Activare vulcanică a hormonilor
Frecvență urinară
Oboseală
Greața de dimineață
Dureri de spate
Emoțional: Încântare
Îngrijorare
Schimbări de dispoziție
Plâns de bucurie sau de supărare

Posibile sentimente ale tatalui:
Fizic: Empatie - poate resimți simptomele fizice similar cu mama
Emoțional: Un nou simț al responsabilității
Îngrijorat de schimbările de dispoziție ale mamei

Posibile sentimente ale mamei si tatalui:
Mândrie
Adesea ambivalenta precede acceptarea saricinii
Îngrijorare cu privire la schimbarea corpului mamei
Cateodata ambivalenta cu privire la sex

In ceea ce priveste ce trebuie sa faci?
In primul rand un set complet de analize dupa recomandarea medicului tau curant. In al doilea rand sa iei toate vitaminele pe care medicul ti le recomand. In al treilea rand sa incepi sa iti supraveghezi alimentatia deoarece aceasta trebuie sa fie cat mai completa si pe cat posibil corecta. In al patrulea rand comunicarea cu partenerul tau de viata este foarte importanta deoarece modificarile prin care vei trece iti vor provoca schimbari bruste de dispozitie pe care el nu si le va putea explica fara ajutorul tau.

Oana si bb Eric (20.05.2004)
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm

Mergi la inceput