Ce le transmitem puilor nostri?

Ce le transmitem puilor nostri? | Autor: lu.more

Link direct la acest mesaj

Ce-i invatam pe copiii nostri?
Care e sistemul de valori pe baza caruia incercam sa le desavarsim educatia?
Ce "e bine" si ce "nu e bine" sa faca? Stiu ca totul e relativ si ca ce e bine pentru mine, nu e obligatoriu bine si pentru ceilalti.
Si mai stiu ca fiecare dintre noi doreste ca puiul sau sa aiba parte de tot ce e mai bun. Dar... ce e cel mai bun???

Am citit aseara un mesaj scris de una dintre noi aici, pe forum. Vad acum ca din cauza unei probleme tehnice, s-a pierdut. Mai bine, dupa parerea mea.
Am citit acolo - si mi s-a facut pielea de gaina, de uimire si de nervi - ca fetita (sau baietelul) fetei cu pricina NU poate fi lasat seara la gradinita, pentru ca acolo sunt "copii mai saraci cu duhul.... unii chiar saraci de tot". Am retinut intocmai expresia.
Primul impuls a fost sa intreb ce se intelege prin "copil sarac cu duhul". Nu mergea forumul.
Dar de aseara n-am incetat sa ma gandesc la asta: e bine, e rau sa-l lasam pe copilul nostru in contact cu altii (cu alti copii) care, dintr-un motiv sau altul sunt diferiti?

Ce e bine si ce e rau pentru copilul nostru?

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld