Infiintare firma

Infiintare firma | Autor: pyssy

Link direct la acest mesaj

Ma bate gandul sa infiintez o firma in Romania.. cine imi poate spune care sunt etapele acestei infiintzari .. si care-i cea mai simpla si mai necostisitoare varianta : sa apelez la o firma care sa alerge pt mine.. sau sa o fac chiar eu ?

pyssy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puf13 spune:

Cel mai simplu ar fi sa mergi la un avocat si el sa-ti faca toate actele si sa mearga pentru tine. Asta costa intre 8 si 10 mil fara capital social (adica inca 2 mil). De avocat oricum ai nevoie asa ca mai bine le face el pe toate ca birocratia e mare si el are deja blaturile facute...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ione spune:

Si noi ne-am infiintat o firma, este de alergat, dar cu putin noroc si rabdare, se rezolva. Gasesti toate raspunsurile la Registrul Comertului pe net.

Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Daca o faci tu, ai de alergat mai mult dar nu te costa mai mult de 3-4 mil (exclusiv capitalul social). "Time is money". Noi n-am avut bani, asa ca... :)

Vezi ca mai sunt subiecte pe aceasta tema, cu multe detalii.

Bafta!

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

lucrurile nu stau intotdeauna asa,pe mine m-a costat mai mult si pentru a fi de ajutor voi exemplifica:
-450.000 rezervare nume firma
-400.000 cazier fiscal in regim de urgenta pt 2 pers(eu si asociatul=sot),in reg normal e 100.000 pt 2 pers
-1.300.000 legalizare act constitutiv,asta in cond in care il aveam redactat de sot si printat in 5ex--la avocat data certa pt act costa cca 600.000 dar nu am stiut din timp
-1.700.000 redactare si legalizare contact de comodat
-2.650.000 taxe reg com pt inregistrare firma
- 730.000 taxe reg com pt autorizatia de fct
-2.000.000 capital social
Daca mergeam la avocat scuteam aprox 1.000.000 din banii dati la notar,doar atat deoarece restul sunt taxe batute in cuieSucces

marta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TatianaG spune:

Cam acestia ar fi pasii (asa a fost in cazul meu):

1. faci rezervarea denumirii firmei - un drum la Registrul Comertului - 550.000 lei
2. scoti cazierele fiscale pentru asociati - doua drumuri la finante si un drum la CEC s-achiti taxa - 50.000 lei in regim normal / persoana
3. scoti extras CF pentru sediu - doua drumuri la Judecatorie - 100.000 in regim normal
4. cand ai toate documentele necesare, te programezi la Biroul unic de control - un drum la Biroul unic - ca sa-ti verifice documentele pe care le ai. La dosar, eu am avut: rezervarea denumirii, cazierele fiscale pentru 2 asociati, extras CF, acordul vecinilor, copii dupa actele de identitate ale asociatilor, doua timbre judiciare de 1500 lei.
5. in ziua programarii, ne-au redactat statutul si contractul de societate - 1.920.000 lei - am semnat declaratiile pe proprie raspundere - 150.000 lei / persoana - , am dat specimenele de semnaturi, am deschis contul - 100.000 lei - , am depus capitalul social - 2.000.000 lei - , am completat doua formulare (nu mai stiu cum se numeau). Am mai platit 2.145.000 lei pentru certificat constatator, obtinere CUI, taxa inmatriculare, fond lichidare, taxa judiciara de timbru, multiplicare documente.
6. Dupa 5 zile lucratoare, am mers sa ridic actele. Am platit 638.000 lei pentru publicare in MO si transmitere documente.

De la primul pas - rezervarea denumirii - pana la finalizare, a trecut exact o luna si m-a costat in total, 5.853.000 lei plus 2.000.000 lei capitalul social.

Nu am avut nevoie de contract de comodat pe locuinta (sediul e acasa a noi) si nici sa obtinem avize speciale (doar declaratie pe proprie raspundere). Toate documentele le-am obtinut la Biroul unic, nu treuia sa merg nici la notar, nici la avocat.

Mult succes!!!

Tatiana si Clara Maria (31 ian 2004)

Album Clara 1 Album Clara 2Album grup 1 Album grup 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_lazar spune:

Actul constitutiv se poate face si sub semnatura privata, la fel si contractul de comodat si va costa totul aproximativ 4.4 mil + 2 mil capitalul social.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by TatianaG
[...] ne-au redactat statutul si contractul de societate - 1.920.000 lei [...]

Astea le poti face si singur - iei de la cineva un model, te duci cu el la verificat (sunt birouri care dau consultanta gratuit), le refaci si le semnezi pe genunchi - nu e nevoie de legalizare, se cheama cumva "inscris.." am si uitat cum, deci NU te COSTA NIMIC.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Si daca, de exemplu, as vrea sa fac o scoala de pregatire a unor examene ca DALF-ul la limba franceza ( de exemplu), trebuie niste avize speciale de la ministerul īnvatāmāntului??? Din moment ce nu dau diplome, ci doar pregatesc ??

Si cum e mai bine, totusi, prin avocat sau singur?

Pyssy, tu vrei sa te muti in Romānia sau vei lasa pe cineva sa se ocupe de firma?? Poate facem un club, eu as vrea sa-mi deschid firma in 2006, deci imi pregatesc terenul deja.

Multumesc anticipat de raspuns !

Mergi la inceput