Va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca, din ziua in care nasc sa-mi iau concediu de odihna, si apoi cele 126 de concediu de maternitate.
Va multumesc!
Ioana
Raspunsuri
maysa spune:
eu stiu ca-i posibil sa procedezi invers. Adica sa intri in concediu de maternitate (126 zile calendaristice) si apoi sa ceri concediu de odihna. O nelamurire am si eu in sensul ca nu stiu exact cum se calculeaza numarul de zile de concediu de odihna (corespunzator lunilor efectiv lucrate sau se adauga si pentru cele 4 luni in care tu ai beneficiat de concediu de maternitate)
Ioana75 spune:
Buna!
Revin cu o alta intrebare pe aceeasi tema, dupa mai bine de 3 luni.
Este posibil urmatorul scenariu: concediu de maternitate (126 zile) incepind cu ziua in care nasc, apoi concediu de odihna ramas neefectuat pe 2005, apoi CIC sau concediu de risc maternal (daca reusesc sa aflu ce adeverinta medicala trebuie sa duc la servici pentru a-l obtine).
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Ioana
Ioana
mariussimiuc spune:
Concediul de risc maternal se acorda inaintea celor 126 de zile de concediu pt sarcina si leuzie.
Miha si puiul Robert
Pozele noastre
Cel mai frumos lucru din lume este lumea insasi!
Ioana75 spune:
In OUG 96/2003, art. 2 scrie clar ca:
"h) concediul de risc maternal este concediul de care beneficiaza salariatele prevazute la lit. c)-e) pentru protectia sanatatii si securitatii lor si/sau a fatului ori a copilului lor. "
iar (c) = salariata gravida, (d) = salariata care a nascut recent, (e) = salariata care alapteaza.
Ioana
mariussimiuc spune:
Ai dreptate,am recitit legea.Scuze.
Ai citit si art.9 si art 10,nu?
Miha si puiul Robert
Pozele noastre
Cel mai frumos lucru din lume este lumea insasi!
iepuras75 spune:
Va rog sa-mi spuneti daca e posibil urmatorul scenariu:
concediu medical pentru boala pana aproape de nastere (aprox 30-40 zile calendaristice), dupa care concediu prenatal (cat mai putin posibil, si o singura zi), apoi concediul postnatal.
Intreb acest lucru deoarece nu-mi dau seama daca art. 131 din Legea 19/2000 se refera la o astfel de situatie ("Durata concediilor medicale pentru tuberculoza, sarcina, lauzie si ingrijirea copilului bolnav nu diminueaza numarul zilelor de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afectiuni").
Va multumesc.