Ampicilina vs Eritromicina

Ampicilina vs Eritromicina | Autor: Ioana75

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma ajutati cu niste informatii.

Sint in saptamina 13+, iar titrul la listeria mi-a iesit 1/320 (deci pozitiv). Am vorbit cu 2 doctori pina acum despre asta, si am primit 2 tratamente foarte diferite:
1. eritromicina 500 mg la 6 ore, 7 zile, incepere imediat
2. ampicilina 500 mg la 6 ore, 14 zile, incepind cu saptamina 14 1/2

Va rog frumos sa-mi spuneti care din cele 2 tipuri de tratamente / antibiotice are riscuri mai putine.

Multumesc frumos!

Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Ioana ambele medicamente sunt sigure in sarcina, mai ales dupa 12 saptamani.
Si eu am luat dupa cerclaj amoxicilina.

Uite o lista care e scrisa si la mamici de iulie august.

Medicamente clasificate dupa riscul de administrare in sarcina.Toate medicamentele for fi luate numai dupa prescriptia medicului.
SIGURE : amoxicilina,ampicilina,antiacizi,cefalosporine,eritromicina,lincomicina,neomicina,sucralfat,paracetamolul

SIGURE (daca se folosesc cu atentie):antiemetice,atropine,cimetidina,dopamine,furosemid,metroclopramid,ranitidine,tiroxina

RISCANTE(a se folosi numai daca beneficiile sunt mai importante): aspirina,captopril,cortizon,gentamicina,metronidazol,ibuprofen(nurofen, e mai sigur dewcat aspirina totusi)

CONTRAINDICATE : estradiol,tetracilina,streptomicina,fenobarbital.

AniS si bebelina mea dulce 17+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

AniS, iti multumesc frumos!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Fetelor nici un medicament nu este asa zis "sigur" in timpul sarcinii. Chiar si daca despre simplul paracetamol ati gasit informatii certe cu dovezi ca este total inofensiv, sutn gata sa citesc si eu sursa stiintifica de unde ati citit voi asa ceva.
Toate bune si fara medicamente e cel mai sigur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allygi spune:

Parerea mea este ca ar trebui sa consulti un al treilea medic.Eu eram in 14 saptamani cand o doctorita mi-a prescris Panacef care dupa ea e o penicilina inofensiva in timpul sarcinii...dupa o zi de tratament am ajuns la urgenta.Acolo mi s-a spus ca indiferent de situatie antibioticul nu e prima solutie in timpul sarcinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Ioana, ambele medicamente sunt incadrate in clasa B de risc fetal. Asta inseamna ca s-au facut studii pe animale care nu au demonstrat existenta vreunui risc pentru fat insa nu s-au facut studii pe femei insarcinate. Eu stiu ca mai utilizat este tratamentul cu Ampicilina, schema de doua saptamani, cu urmarirea titrului anticorpilor si eventual repetarea schemei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri!

Sint constienta 100% ca trebuie sa fac tratament, altfel il pun pe bb la riscuri multi mai mari. O sa mai cer si parerea celui de-al 3-lea doctor. Cristina, si mie mi s-a parut ca varianta spusa e tine e mai buna (poate n-o sa-i convina listeriei atita antibiotic si pleaca din singele meu).

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

FETELE, medicamentele sunt recomandate de catre dr!Sunt safe...ca altfel si anestezia care se face la cerclaj si la cezariana ar avea urmari..ideal ar fi sa nu avem nevoie de ele.

AniS si bebelina mea dulce 17+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput