CIC e platit de angajator???

CIC e platit de angajator??? | Autor: amaelena

Link direct la acest mesaj

Am o problema. Insp. Scolar nu-mi acorda CIC pentru ca sunt profesor suplinitor cu contract de munca delimitat. Casa de Pensii nu-mi plateste indemnizatia CIC pentru ca Insp. nu-mi plateste tot concediul de lauzie (argumenteaza cu art. 129 din Legea 19/2000 actualizata).
Asa ca m-am gandit sa ma angajez fictiv la firma unui prieten, fara sa-mi dau demisia din invatamant, pentru a avea un venit. Sa platesc eu asig. sociala in locul firmei, sperand ca, dupa 42 zile de concediu de lauzie, banii vor veni din bugetul asig. sociale.
Ma bazez pe faptul ca Legea 19/2000 incepe astfel:

"ART. 1
Dreptul la asigurari sociale este garantat de stat si se exercita, in conditiile prezentei legi, prin sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, denumit in continuare sistemul public."

Iar pe site-ul CJP Iasi, acolo unde se explica pe intelesul tuturor Legea19/2000 scrie:

"MOD DE CALCUL:
Pentru drepturile stabilite anterior datei de 01.01.2004, cuantumul brut lunar al indemnizatiei este este de 85% din baza de calcul.
Pentru drepturile care se stabilesc dupá data de 31 decembrie 2003 cuantumul brut lunar al indemnizatiei este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurárilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurárilor sociale de stat Salariul mediu brut pentru anul 2004 este de 7.682.000 lei. 85% din salariul mediu brut este: 6.529.700 lei sau rotunjit la mia de lei 6.530.000 lei. In situatiile in care mama benficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului stabilita anterior datei de 31 decembrie 2003, iar in anul 2004 ca urmare a renuntarii mamei la aceasta prestatie, solicita tatal acordarea concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, cuantumul ce se cuvine in acest caz este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, cu conditia respectarii conditiei privind stagiul de cotizare.

CINE SUPORTA:
Indemnizatia pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani se suporta integral din bugetul asigurárilor sociale de stat."

Spuneti-mi, va rog, daca angajarea fictiva e o solutie buna. Deocamdata pare singura.
Multumesc.