manifestari la 3 ani
![](images/user_woman.png)
Buna fetelor!
Am o prietena buna, a carei fetitza(Maria) a implinit 3 ani pe 14 februarie.E un copil mereu neatent, imprastiat, refuza cu incapatinare jocurile cu culori, poezii, cintecele...Are un frate mai mic, are 1 an si 8 luni pe care il imita constant.Mama ei s-a intrebat daca este acromatica...sau daca exista doar refuzul de a invata .Sau exista refuzul de a reda ce stie...
In alta ordine de idei, Maria este un copil deosebit de sociabil.Eu am observat ca Oti(fetita mea) o atrage in jocurile ei,cind sint impreuna nu refuza mai nimic.Dar tot ce vine de la mama ei se loveste de un zid...Se intreaba cum sa procedeze in continuare: sa o duca la gradinita in primavara?e o solutie?cum sa-i impuna un pic de disciplina?Mentionez ca prietena mea nu are nici un ajutor de nici unde in privinta cresterii copiiilor sau a menajului...singura face tot si a dedicat timp putin copiiilor din punct de vedere al jocului.
multumesc mult pentru timpul acordat.
DORIS cu bb la purtator
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_C/Cristina_C.jpg)
Cristina_C spune:
Da, cat mai repede la gradinita, are nevoie de compania copiilor de varsta ei! Asa si mama va avea mai mult timp pentru cel mic - la urma urmei cred ca e mai important sa te ocupi de copii decat de gospodarie - treburile casei pot sa mai astepte, e pacat sa-i neglijezi sau sa le acorzi putin timp din cauza treburilor casnice.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ruxandra_sb spune:
Nici Matei nu se prea omoara dupa poezii si cantecele, spre deosebire de verisoara lui care la 3 ani stia o groaza.
Si culorile le-a invatat relativ greut.
In schimb e fascinat de cifre si, mai nou, de litere.
Parerea mea este ca un copil de 3 ani nu trebuie fortat sa recite poezii, sa joace jocuri, etc. Totul trebuie sa fie ca o joaca, sa fie placere si distractie. Apropo de cum reactioneaza cand se joaca cu fetita ta.
Munca mai poate astepta un pic.
Disciplina se impune fiind hotarat, ferm si perseverent. Si necedand la santajul emotional pe care ti-l aplica odorul.
Eu cred ca Mariei ii va fi bine la gradinita.
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag
zepellina spune:
Fetita mea (3 ani) merge la gradi de la inceputul anului(scolar) si este ft bine. Cu culorile nu am avut nici o problem iar acum canta singura cantecele in limba straina, vrea sa ne jucam "Nu te supara frate" (cu ajutorul meu, nu stie sa numere ft bine). Nu am fortat-o cu nimic, asa este ea. Probabil depinde de firea copilului dar cred ca este si putin geloasa pe frate si asa se exprima.
zepellina
light spune:
Cred ca problema Mariei este gelozia pe fratiorul mai mic. Am mai citit despre copii care au tendinta de a regresa atunci cand apare un fratior. Poate cel mic inca mai e alaptat cu biberonul si cu siguranta vrea si Maria ca bb, sau cel mic e plimbat cu carutul si cu sigurant vrea si Maria in carut. Cred ca solutia este gradinitza.Si Liviu care va implini in mai 3 ani, il vede pe copilul vecinei de 1 an ca e plimbat in carut sau i se da lapte cu biberonul si vrea si el ca bb. E normal. Si nu cumva sa primeasca bb mai multa atentie ca cel mare.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)
salisa spune:
Buna!
Sunt perfect de acord cu Lucia...intr-adevar la copii care au fratiori mai mici apare la un moment dat un sentiment de gelozia . Faptul ca mama acorda mai mare atentie celui mic...desi poate nu procedeaza nicidecum asa, il face pe copilul mai mare sa regreseze si sa se comporte la fel ca si fratiorul mic...pentru a primi aceeasi atentie.....sau atentia de care beneficia inainte de aparitia fratiorului.
Acest tip de comportament nu trebuie sa ingrijoreze, o solutie poate ar fi sa mearga la o gradinita unde se va integra si va fi preocupata de copii, jocuri, si sa-i povesteasca mamei ce invata la gradinita.
Toate cele bune!!!
Salisa
sirod spune:
Multumesc fetelor pentru atentia voastra.
Nu se pune nicidecum problema 'obligativitatii'...pur si simplu refuza orice joc cu mama ei.
O sa-i transmit raspunsurile voastre, multumesc.
DORIS cu bb la purtator