Mielul, si alte preparate de Paste

Mielul, si alte preparate de Paste | Autor: an-k

Link direct la acest mesaj

deschid despre asta un subiect, care cred ca ne va fii foarte util, propun sa scriem aici retete concrete, si idei de preparate pentru Paste. Am sa incep eu, bineanteles cu singurul lucru care stiu sa-l fac si care imi si place,

DROB
organele mielului- inima, ficat, rinichi,(eu folosesc doar ficat de miel si restul de pui- ficat, inima, pipote), fiecare poate folosi ce-i place- de exemplu mama pune si bojocul(sper ca asa se scrie)
ceapa si usturoi verde, cat mai mult
marar si patrunjel- mult
2-3 oua
1 felie de paine inmuiata(in apa sau lapte)
sare, piper

se fierbe carnea in apa cu sare, apoi se scurge de apa si se da prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, usturoiul, si verdeata, se adauga oul la compozitie, sare piper, (eu asez in tava de cozonac unsa si tapetata ca nu imi place praporele, si mai pun si oua fierte pe lungime, in compozitie pt aspect comercial, deasupra pun ou batut, si dau la cuptor la foc potrivit spre mare deoarece carnea e deja facuta)


ce vreau eu sa fac de pasti si nu stiu... cum
stufat de miel, friptura de miel la cuptor cu sos de vin,, ouale si cozonacul le cumpar, a si ca la toate sarbatorile nu va lipsi salata de boeuf, as face si ciorba dar mi se pare greu,
...deci, ma ajutati va rog, cu un stufat, o fripturica si o ciorbita?

multumesc muuuuuuuult de tot

anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA