Agentiile imobiliare

Agentiile imobiliare | Autor: Ramonika

Link direct la acest mesaj

Nu stiu cum functioneaza agentiile imobiliare prin colturile de lume de pe unde sunteti voi, dar aici, la Iasi, e de jale.

Is asa nervoasa! Toti (sau aproape, ca nu i-am testat chiar pe toti) sunt niste neseriosi!
In primul rand, ca au aparut o gramada de agentii din astea fantoma, ca ... ciupercile dupa ploaie. Din cate am auzit, o agentie are nevoie de cel putin 20 tranzactii ca sa poata functiona. Ei bine, multe din ele nu au aceste 20 apartamente sau terenuri, asa ca le pun din burta.
De cate ori nu mi s-a intamplat sa sun si sa intreb despre un teren, sa imi zica sa vin la agentie, ca nu e nici o problema, ca mergem sa vedem terenul oricand. Cand ajung la agentie, cateodata in aceeasi zi, cateodata a doua zi, cica: „Aaaa... dar s-a vandut terenul, sau cica s-a razgandit proprietarul”, sau cine stie ce motive absurde baga. Si m-a pus sa bat drumul pana acolo degeaba... bineinteles ca nici nu exista terenul respectiv de vanzare... (cum naiba, sa fie valabil anuntul acum 4-5 ore si intretimp sa se vanda?)
In alta parte vad in ziar anunt 2000 mp de teren cu 7 euro/mp. Dau telefon, cica:
„Nu mai e valabil decat pentru 1000mp, si cu 12 euro/mp.”
„Cum dom’le, da in ziarul de azi ati dat anunt ca il vindeti cu 7 euro/mp.”
Cica: „Da anuntul e vechi de mai bine de o luna si intre timp s-a mai scumpit” (cu 5 euro/mp intr-o luna...)
Pai daca s-a schimbat pretul, de ce mai da in ziar lista veche si nu o actualizeaza?

Apoi nu mai zic ce comisioane au unii, ajung si la 9-10%. Cica cu cat e mai mic pretul de tranzactie, cu atat comisionul e mai mare.

Saptamana trecuta am vazut un anunt la un teren. Voiam sa merg sa vad terenul. I-am sunat pe aia de 7 ori si le-am lasat si numerele de telefon ale mele sa ma sune ei... Mi-au turnat gogosi, ca cica nu aveau masina, e stricata, de 2 saptamani era stricata si nu au cu ce sa mearga, ca ei nu se injosesc dom’le sa mearga cu transport in comun... Apoi vineri le-am zis ca am facut eu rost de masina, sa mergem sa vedem terenul. Bine, cica, va sunam noi in cateva ore. Si bineinteles ca nu au mai sunat. NESIMTITII!
Parca tre sa te rogi de ei sa mearga cu tine. Nu e in interesul lor sa vanda?

Poate o sa imi ziceti sa nu apelez la agentii, dar credeti-ma ca initial nu am vrut sa apelez si am incercat cu 3 persoane fizice sa ma inteleg sa cumpar ceva, insa si acestia au fost neseriosi si dupa ce m-au tinut pe loc o luna sa isi faca actele, la urma imi spun ca au crescut pretul.

Ati mai pomenit asa ceva?

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz si Alina Bubulina