Cheltuieli de judecata

Cheltuieli de judecata | Autor: danacaltan

Link direct la acest mesaj

INTR-UN PROCES DE DIVORT,
Reclamanta a formulat urmatoarele pretentii in actiunea principala
(1)-desfacereea casatoriei din culpa exclusiva a piritului
(2)-reluarea numelui avut anterior casatoriei
(3)-incredintarea spre cerstere si educare a minorului
(4)-obligarea piritului la plata unei pensii lunare de intertinere
(5)-reclamanta a solicitat ca legaturile personale cu minorul ale piritului sa se desfasoare la domiciliul in care creste copilul, astfel: cite 3 ore/o data la doua saptamini + sarbatori
(6)- cheltuieli de jedecata
Piritul a formulat urmatoarele pretentii in cererea reconventionala:
(7)-desfacerea casatoriei din culpa comuna
(8)-legaturi personale cu minorul 2 wk-enduri /lunar, de vineri ora 18-duminica ora 18, prin luarea de la domiciliu + sarbatori legale + religioase
Piritul a incuviintat capetele de cerere (2), (3) si (4)ale reclamantei si a cerut cheltuieli de judecata
Chitante avocati:
-reclamanta: 4.000.000 lei
-piritul: 6.000.000 lei
Instanta incuviinteaza
capetele de cerere(1), (2), (3), (4) ale reclamantei, respinge (7)formulata de pirit si hotaraste un program de vizitare diferit si de propunerea reclamantei si a piritului, in sensul ca, permite ca minorul sa fie luat de la domiciliu, dar dupa alte repere orare decit solicita piritul.
Stabileste cheltuieli de judecata(cf. art. 276 C.p.c.): 281.000 lei, pe care piritul trebuie sa-i dea reclamantei.

Cum au calculat minunea asta!!!!???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa121 spune:

Sectiunea a IV-a
Cheltuielile de judecata
Art. 276. - Cand pretentiile fiecarei parti au fost incuviintate numai in parte, instanta va aprecia in ce masura fiecare din ele poate fi obligata la plata cheltuielilor de judecata, putand face compensarea lor.
probabil ti-au luat in seama doar texa de timbru pe care ai platit-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

Va's zica articolu' cu pricina da mina libera oricarei d-ne judecatoare(culmea o cheama si Simona, chiar daca nu Lungu)care nu suporta femeile sau pur si simplu care a visat urit in noaptea precedenta,sa "aprecieze" cheltuielile de judecata,sa zicem - din ochi?
Bine, trecind peste micile mele rautati de mama frustrata, care nu vede(si nici n-o sa vaza) bob de pensie alimentara si face niste eschibitii demne Circul Globus in scop de supravietuire (+una bucata minor)-deci trecind peste acestea, intreb:
Este corect calculu' - in sensul ca se practica, sau am sanse intr-un apel?
Alexa 121, dar n-am recunoscut ca este vorba despre mine, ma dadeam si eu deghizata...
Ce sa mai, mi-am luat-o in plina freza cu Justitia Romana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

Va rog frumos, juristi, avocati, chiar daca sunt antipatica (si in acest sens invoc a doua mea interventie), tot am nevoie de ajutor, de un sfat bun.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Dar ce pretentie vrei sa ridici care consideri ca nu este sau nu a fost ori solicitata ori corect solutionata? Ceva de genul eu pretind sa:
....
respectiva sa:
.....


Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

Cheltuielile de judecata asi fi vrut sa mi se restituie intr-un procent mai mare(mai aproape de cei aprox. 5.000.000 cheltuiti in total, pe onorariu avocat si taxe judiciare)...
Ceea ce nu inteleg eu: ce reprezinta/cum a fost calculata suma de 281.000 acordata mie, de catre instanta, cu titlu de cheltuieli de judecata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

fara sa fiu de specialitate si spunindu-ti ca itzi intzeleg greutatile de mama ramasa singura si faptul ca vrei sa recuperezi banutzii, cred ca ar fi bine sa-i treci la pierderi si sa gindesti ca asta a fost pretzul pt. a scapa de el.

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Ce inseamna aproape 5 milioane?
4 milioane onorariu avocat si taxe de timbru cat?
probabil aconsiderat ca isi suporta fiecare avocatul si a impartit taxele de timbru. Pentru capetele de cerere respinse nu se acorda cheltuieli de judecata.
Eu cred ca nu a procedat corect. Avand in vedere ca i-a respins lui cererea, pct. 7 si ca tu ai avut mai multe capete de cerere trebuia sa estimeze altfel cheltuielile de judecata. Eu zic ca ai o sansa in apel. Am avut un caz in care a tinut si s-au acordat cheltuieli desi se putea aplica 276 Cod proc. civila.
Cum se vor calcula cheltuielile in concret nu iti poate spune nimei. Depinde de judecatorii din apel, cat de luminati vor fi. Eu ti-as da cel putin 3 milioane plus taxele de timbru pentru capetele de cerere castigate. Dar pe de alta parte, decat sa mai cheltui alti bani pana ajungi sa ii recuperezi pe astia...
Nu stiu daca esti la curent cu onorariile executorilor si mai ales, trebuie sa te asiguri ca el are un venit legal, ca ai ce executa de urma lui, ca altfel te zbati degeaba.

cde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

Intr-adevar, nu am prea multe sanse sa recuperez vreun ban de la el,nici pensie alimentara nici altceva.Pina la divort nu era altul mai umflat de pene ca i se incalca drepturile...acum s-a facut nevazut, deoarece are bani de dat.
Eu ma gindeam la altceva:daca peste niste ani se trezeste ca este parinte si vine cu pretentii la usa/sau trebuie sa plec din tara cu bb (si am nevoie de acceptul tatalui) - daca imi va datora bani - am un avantaj psihologic asupra lui,pot cere chiar decaderea din drepturile parintesti(??), avind in vedere ca sta cam prost cu indeplinirea obligatiilor.Cam asta este motivatia mea.

P.S. Acum "studiez" Codul de Procedura Civila, Codul Familiei si alte coduri, pentru a-mi concepe apelul, dar eu sunt biochimist si ma pricep cel mult la Codul Genetic...of, mi se pare relativ simplu, sigur imi scapa niste lucruri...

Mergi la inceput