Restaurare pendula

Restaurare pendula | Autor: Pegasis

Link direct la acest mesaj

Hop si eu cu alta problema...
Va rog ajutati-ma si pe mine cu niste informatii: am o pendula veche (70-80 de ani) pe care as vrea s-o restaurez. Atit sistemul orologiului cit si lemnul (carcasa) au nevoie de munca serioasa...

Problema e ca nu stiu unde sa ma duc. Banuiesc ca intii la ceasornicar (unde?????) pentru piese/mecanisme si apoi la restaurator pt lemn (pe care vreau sa-l si lacuiesc si sa-l vopsesc).

Indrumati-ma si pe mine va rog ca nu stiu de unde sa incep.
Multumesc.

Carmen

poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Scrisesem ieri un mesaj si il trimesesem si azi cand sa verific ce se mai intampla la subiect, vad ca nu mai e. Oare ce s-a intamplat?Carmen repet mesajul de ieri. Deci: ceea ce ai tu este o piesa f. valoroasa. Eu zic ca nu se merita sa mergi la un ceasornicar oarecare . Datorita vechimii presupun ca pendula ta are un mecanism mai deosebit si ar fi pacat ca sa il strice careva care nu se pricepe. Sfatul meu este sa suni la una din casele de antichitati care organizeaza si licitatii , caci sigur au in echipele de restauratori si pe cineva din domeniul orologiei. Nu am idee cat te poate costa o treaba de genul asta dar eu zic ca se merita sa fie facuta de cineva profesionist. Am in agenda nr unei astfel de case de licitatii mai mult ca sigur. Casa de licitatii "Elis" parca. Stiu ca sunt ff seriosi si cred ca te-ar putea indruma catre cineva . Ma uit cand ajung acasa in agenda si o sa revin cu un mesaj. Toate cele bune!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Raluca,
Multumesc mult de informatii . Imi luasem gindul c-o sa-mi raspunda cineva...

Ar fi binevenit numarul acela de telefon de la Elis.

Zilele trecute am citit citeva articole despre un meserias care asta face de-o viata. Restaureaza pendule si se spune ca are miini de aur... Am facut sapaturi si l-am gasit intr-o dughenuta linga Pasajul Englez. Am sa ma duc saptamina viitoare cu obiectul sa-si spuna parerea...

Dar as vrea sa incerc in mai multe locuri ca sa fiu sigura ca va iesi ceva frumos. Sotul meu iubeste foarte mult aceasta piesa si ar fi distrus daca s-ar intimpla ceva...

Deci astept cu interes orice informatie.

P.S. Stiu ca e o piesa valoroasa pt ca a fost deja expertizata.

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

poze

Mergi la inceput