ESTE CASNICIA O LOTERIE?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Nici eu nu cred ca-i loterie pur-sange. Poate numai in masura in care viata e o loterie.

Un dram de noroc, ochi&minte deschisa, un suflet bun si ceva bun simt + multa, multa sanatate => te-ai scos (si cu si fara partener).

Mi-a placut o idee a cuiva: "Ca sa fii fericit intr-o relatie (casnicie) trebuie ca mai intai sa fii fericit singur".

Valabil pt amandoi. In plus, trebuie sa formezi o echipa cu partenerul, nu unul hais si altul cea. Iar daca te mai simti si bine impreuna, la pat, la cumparaturi, la roboteala, la dans, in vacanta si aiurea atunci e aproape perfect.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by SIMONABB

Nu e loterie. Ambii parteneri evolueaza, ideea e sa evolueze in aceeasi directie.

Simona
http://community.webshots.com/user/simonabb

Exact!!!

O casnicie nu inseamna doar o iubire din romanele de dragoste. Incepe asa dar o casnicie de durata inseamna sa depui un efort pentru a impleti doua vieti. Nu exista casnicie doar cu miere si romantze. In casnicie exista greutati (financiare, medicale, etc). Cheia este cum treci peste ele fara sa intri in panica si sa abanonezi totul.

Casnicia este o coalitie bazata pe dragoste dar care cere eforturi.

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Dupa mine, casatoria nu e o loterie (daca ti-ai luat timpul necesar ca sa cunosti partenerul in prealabil).

La peste 21 de ani de casatorie pot spune ca sotul meu a "reactionat" de-a lungul vremii cam cum ma asteptam eu sa reactioneze...Deci, nu e ca vai,ce m-am "pacalit" cu "lozul"tras !

Sanatatea e o loterie !

Si ma gindesc la 2 fosti "prieteni" de-ai mei ,cu care as fi putut fi maritata azi,bine,mersi.

Unul s-a imbolnavit grav si este pensionat de boala (de la 42 de ani) iar celalalt a murit in accident de masina in '95.

La fel, un fost coleg de liceu a murit de cancer pe la 30 de ani iar altul in accident.

Vecina mea de deasupra ( o fata minunata,un suflet de aur)a murit la 34 de ani (in ziua de Rusalii);
totul a inceput cu o infectie la ochi pt.. care s-a internat la Ofta.
Venea acasa in fiecare zi la 4 pm (nu mai avea tratamente de facut),o aducea sotul cu masina.
Dupa 2 sapt de la internare nu s-a ameliorat de loc si analizele ii erau tot proaste.
este mutata in Clinica Medicala si "indopata" cu alte medicamente (imi amintesc de Prednison) vreo saptamina iar apoi s-a agravat neasteptat (medicii nu aveau nici o explicatie !!).Intr-o luni nu a mai venit acasa,joi a spus sotului si mamei (era singura la parinti) ca va muri iar duminica dimineata la ora 6 a murit,cu doctorii linga ea,neputinciosi..
I-am vazut certificatul de deces,diagnosticul era " hemoragie capilara diseminata " ...

Se pare ca a primit prea multe medicamente,prea puternice...
Acuma cred ca mai bine s-ar fi intors acasa in lunea aceea si ar fi renuntat la toate medicamentele (care oricum nu-si facusera efectul aproape 3 saptamini)...putea incepe un tratament naturist de dezintoxicare sau chiar un post negru...poate mai era si azi in viata.

N-o sa uit niciodata socul pe care l-am avut cind am aflat despre moartea ei !!
A fost f. greu sa accept, o vazusem citeva zile inainte si parea bine.

Deci, nu casatoria ci sanatatea e o loterie !

Aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Io pot spune ca am crescut alaturi de sotul meu. El avea 16 ani iar eu 15 cand mi-a cerut prietenia. Am fost prieteni 9 ani. Au existat multe certuri. pot spune ca ne certam rau...vroiam sa ne despartim in fiecare luna. Multa lume ne zicea sa o lasam balta. Sa nu ne mai magim.
Ne-am casatorit dupa acesti 9 ani si avem 3 ani de cand s-a intamplat asta. Pot zice ca avem o casnicie perfecta. Nici vorba de cearta, am invatat sa lasam amandoi unu de la celalalt.
Daca ne-ar mai da Doamne-Doamne si un bebe...as fi chiar CEA MAI FERICITA.

Casnicie fericita tuturor!!!

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Da, este o mare loterie care stii cum arata dar nu stii ce contine.

paula2003 &
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

50% PRINCIPII si 50% LOTERIE

sau OUL KINDER .... SURPRIZA

Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Casnicia nu este un joc.
Seamana totusi mult cu o loterie,ce in timp isi metamorfozeaza oarecum regulile.
In orice caz,nu e ceva ce sa poti mentine de unul singur...asa ca tot un soi de loterie s-ar numi.
Doar ca iti dai seama doar cand ai parul alb daca ai castigat cu-adevarat...sau numeri de cate ori ai pierdut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Papadia spune:

Casnicia o loterie ? nu cred.Eu l-am cunoscut pe sotul meu in oct.(94) dar nu eram prieteni.Apoi fiind in armata cu varul meu am inceput sa ne cunoastem mai bine.In martie am inceput sa fim prieteni buni ca in iunie sa ne casatorim.De atunci au trecut 10 ani si nu regret nici un moment acest pas.Daca era o loterie ar fi fost exact ca atunci cind tragi un loz cum sa mai spus si nu sti ce-i inauntru.Dar din fericire d-zeu m=ia dat un sot minunat si doi copii frumosi avem intelegere si dragoste in familie si asta-i principalul. Eu nu consider casnicia o loterie deoarece ar trebui sa iti dai seama cu cine ai de-a face pana nu faci hopul.Eu nu va doresc decit intelegere si sanatate si sa fiti iubite.

moldovan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilenus spune:

Ce urasc cliseele de tipul "casnicia e o loterie". Cum sa fie dom'le daca stii cu cine te mariti? Ca doar d'aia te mariti, pentru ca cel de langa tine te face fericita si pentru ca incet incet devine viata ta.

elena si ANA (2.11.2004)

http://photos.yahoo.com/elenapangica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara spune:

Cateodata o loterie, uneori o tombola...
Sa va zic un draguta pe care am auzit-o de la o baba ultima data cand am fost la tara (ma descosea ea daca e bun barbatu', daca ma inteleg cu soacra etc) UNA DOUA AU NOROC, CELELALTE PICA-N FOC!
Dara si Darisor 2 ani si 3 luni

Mergi la inceput