ESTE CASNICIA O LOTERIE?
![](images/user_woman.png)
Dragele mele fete de pe Forum,
toate am auzit aceaste fraza macar o data in viata noastra. Este oare adevarata? este casnicia o loterie? sau depinde de noi sa alegem corect? sa fim fericite? alegem cu mintea sau cu sufletul?
Mi s-a parut un subiect interesant si as dori sa-l discutam NUMAI daca si voua vi se pare ca merita discutat.
Imi cer scuze daca aceste subiect a fost deja "atins" pe Forumul desprecopii, eu sunt nou-nouta pe aici!
Pupici,
Mamica Andreea S.
Raspunsuri
ela2004 spune:
Hehei..intr-adevar s-au mai pus astfel de intrebari...si pot spune din punctul meu de vedere ca este o mare loterie casnicia..
Eu sunt casatorita de 8 luni si inca nu am cunoscut prea bine "conditiile" acestei loterii...dar sunt sigura ca riscul e mare...si trebuie sa stii sa ti-l si asumi...Oricum daca nu risti ...nu castigi ..Iar acestia sunt "termeni" ai loteriei.. pentru tine goanga si pentru toate fetele participante la aceasta "loterie"..
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
O fi....
Eu am mai auzit ca ar mai fi un butoi cu miere pe deasupra si cu c....t inauntru.
o fi si asta adevarat?
Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz
si Alina Bubulina
ticka spune:
Ehehehe - Nu e loterie , doar stiu ce loz am tras...sau cel putzin am habar. Ca sunt surprize si miere cu kkt
pai daca gasitzi voi locul unde curg rauri din miere si malurile sunt din ciocolata, da-ti zvon in tzara ca vin si eu!!!!!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Mihaita al lui Felis
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamaria/anamaria.jpg)
anamaria spune:
eu cred ca nu e chiar o loterie! sigur, tre' sa ai si un dram macar de noroc, ca sa-l gasesti pe Fat- Frumos, sa fie exact asa cum doresti, sau macar pe aproape.
dar eu cred ca norocul nu-l mai facem si singuri, si chestia cu proverbul ala cu butoiul care are nitica miere si apoi... balega... nu-i departe de adevar, desi e rautacios si eu urasc persoanele care mi-l spun, gen gluma, cu urmat de intrebare 'ei... ai trecut de stratul de miere???'
ce sa zic, majoritatea ne casatorim dupa o poveste de dragoste, si stim cu totii ca dragoste de-aia nebuna se mai linisteste cu timpul! apoi, casatoria inseamna sa stai in casa cu printul/printesa ta, si sa asisti la momente pe care inainte nu le vedeai: cum clefaie, cum sforaie, cum doarme si trage toata patura de pe tine, cum trage un p.a.r.t.z., sau cum zicea o prietena 'ar trebui sa facem o caseta cu zgomotele facute de barbatii nostrii in baie, ca sa se auda si ei...
dar eu cred ca dincolo de glume, depinde doar de noi sa invatam sa ne intelegem si sa ne acceptam cu bune si rele, si sa nu incetam sa ne iubim, indiferent de greutatile vietii!
nu e usor, dar cu siguranta e posibil!
anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion
http://community.webshots.com/user/miremirion
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tzuni/Tzuni.jpg)
Tzuni spune:
Loterie? Nu stiu daca e chiar asa, pt ca la loterie tragi lozul fara sa stii cum arata el pe dinauntru. Cu casnicia, cred, e alta poveste. Stii ce contine lozul, ca doar il cunosti (pe partener).
Ideea e sa lupti alaturi de el o viata intreaga, sa-ti faci casnicia frumoasa. Secretul casniciei reusite, in opinia mea, e iubirea si DORINTA celor doi ca ea sa fie mentinuta prin orice mijloace.
Traim intr-o lume rea si dura, asa incat, dupa ce inchizi usa casei tale si ramai doar tu si El, acolo e RAIUL PE PAMANT. Teoretic. Practic....depinde numai de noi.
geanica spune:
[quote]Originally posted by Ramonika
O fi....
Eu am mai auzit ca ar mai fi un butoi cu miere pe deasupra si cu c....t inauntru.
o fi si asta adevarat?
mare vorba ai spus....
pupici
conchita spune:
e loterie pentru culturile unde se casatoresc bietii oameni pe nevazutelea, ca asa au stabilit parintii.
altfel, n-are nimeni nici o scuza pentru butoiul in care a cazut, daca intr-adevar a nimerit in butoi, ci nu in borcanul cu miere. esentiala pentru reusita unei casatorii bazate pe dragoste (de restul nu ma'ntereseaza) este educatia, parerea mea, desigur.
-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)
Bubbles spune:
Consider casatoria departe de a fi o loterie, ci din contra. Faza cu butoiul mi s-a spus si mie de o madama "binefacatoare", poate deoarece dansa prefera stadiul in care se afla de-o vreme...
Avem dreptul de libera alegere, o anume educatie, experienta de viata, sentimente, instincte... urmarea este c-atunci cand decidem sa facem un asemenea pas, suntem constienti de tot ceea ce implica si spre ce ne indreptam... in dorinta de a ne fi mai bine, doar spre asta tindem cu totii.
Casatoria inseamna familie, iar o familie unita este bunul cel mai de pret pe care-l putem crea si intretine.
La mine, cel putin, nu poate fi vorba de mierea inceputului si cuget asa din perspectiva unei casatorii care aniverseaza ani tot mai multi si frumosi, in care dragostea noastra evolueaza o data cu noi. Si-n nici un caz n-o consider o loterie, o echipa nu e o loterie fericita.
Bianca