ce verificari la cumparare teren?
![](images/user_woman.png)
Ce verificari trebuie sa facem daca vrem sa cumparam un teren in Bucuresti? E de ajuns extrasul de carte funciara ?
Se mai poate vedea de undeva care e istoricul terenului, adica cui a mai apartinut? Nu de alta dar nu vrem sa ne trezim ca vom fi deranjati de eventuali mostenitori care revendica ceva.
Va multumesc .
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
Raspunsuri
psj spune:
Eu stiu ca mai trebuie verificat la taxe si impozite , daca are nu are restante si la judecatorie daca este intabulat pe numele celui care spune ca este proprietar . Si se vede si daca nu sint litigii pe terenul respectiv.
Cam atat stiu eu .
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Adina C spune:
Pentru a fi sigura, trebuie sa ceri un extras de carte funciara (care pe noua lege e valabil 5 zile, daca iti aduce unul mai vechi nu e valabil, cere unul actual), trebuie sa pui proprietarul sa dea o declaratie notariala ca nu are cunostinta de existenta unui litigiu, trebuie sa faci o adresa la primarie si una la AVAS, iar ambele institutii sa-ti raspunda ca in evidentele lor nu e inregistrat nici un litigiu cu privire la teren.
Daca vrei sa fi sigura ca cel care vinde e proprietarul (si doar el), cere-i toate actele cu privire la proprietate (trebuie sa le aiba).
Daca a cumparat terenul trebuie sa vezi actele celui de la care a cumparat, sa fii sigura ca acela era singur proprietar (adica ca nu erau doi proprietari, iar doar unul a vandut).
Daca i s-a reconstituit dreptul de proprietate, trebuie sa ii ceri decizia in baza careia i s-a dat terenul inapoi, sa vezi daca a fost singurul care a facut cerere, cati metri i s-au dat, ce amplasare, etc.
Daca terenul este in Bucuresti (sau in vechiul regat), cam asta trebuie sa faci ca sa-ti dai seama cine e proprietar. Daca terenul e in Transilvania, atunci e mai simplu, ca acolo au registrul de carte funciara de cateva secole.
Sper ca te ajuta.
Adina
romana spune:
adina C: Multumesc pentru informatii dar poti sa-mi spui ce e AVAS si unde e in Bucuresti, e cumva cite unul la fiecare sector?
Romana
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
Adina C spune:
AVAS reprezinta Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si are un singur sediu in Bucuresti