Traditii si superstitii pentru ziua nuntii
Raspunsuri - Pagina 6
m_monique spune:
quote:
Originally posted by Alyna24
Superstitie: Sa nu faci poza singura-singurica in ziua nuntii in rochie de mireasa ca vei ramane singura (te vei desparti).Desi sunt destul de superstitioasa, n-am putut tine cont de toate acestea.De ce?????Pentru ca pur si simplu nu ai cand in acea zi!Esti atat de stresata si emotionata incat le dai d..luide superstitii.
Eu am cateva poze singura si......ramane de vazut.Si cred ca m-am uitat inapoi in ziua nuntii.E imposibil altfel!
Aveti grija de voi!
http://photos.yahoo.com/alinafobl
Alyna Fobl
Nu am auzit niciodata de asemenea superstitie. Si eu am poze singura si nu cred ca va fi o problema. La nunta de la Tg.Mures, fotograful care ne-a facut albumul de nunta, mi-a facut cateva poze singura.
http://photos.yahoo.com/micumonica
dorinitza spune:
Fetele multumesc pentru raspunsuri. M-am linistit. Nu auzisem de superstitia asta si kiar m-am ingrijorat foarte tare. Acum, tot inainte!
VA PUP!
Dorina
radu300 spune:
Sa nu faci poza singura singurica ...Oau! Poza singura singurica in ziua nuntii au toate miresele din lumea asta (si nu e vorba de o singura poza, sunt mai multe care se fac). Si au avut aceasta poza de cand a aparut fotografia de nunta. Ma indoiesc ca au ramas toate singure... asta vine de pe vremea cand poza era o avere si se faceau cat mai putine, pentru cele care nu se faceau se cautau tot felul de scuze. Hai sa fim seriosi si voi fericite!
Steluta spune:
Stiti ceva despre obiceiul ca soacra mare sa "lege" mirii cu un prosop la intrarea in restaurant?? Prin zona de unde provin eu, nu exista asa ceva, dar aici in Bucuresti, am vazut la o nunta. Se face de obicei, sau cum???
Steluta.
nushulica spune:
quote:
Originally posted by Steluta
Stiti ceva despre obiceiul ca soacra mare sa "lege" mirii cu un prosop la intrarea in restaurant?? Prin zona de unde provin eu, nu exista asa ceva, dar aici in Bucuresti, am vazut la o nunta. Se face de obicei, sau cum???
Steluta.
tocmai asta a fost motiv de discutie intre mine si soacra mea acum 2 zile ca ea mi-a zis ca tre sa ne lege cu un prosop de gat la intrarea in restaurant pe mine si pe iubi si asa legati de gat(de parca n-ar fi de ajuns)sa ne dea sa gustam amandoi dintr-un ou fiert dulceata sau miere si nu stiu ce mai zicea ea
eu nu inteleg de ce tre sa trec prin asta dar ma rog nu mai am puterea sa ma cert cu ea
dar ma gandesc eu ce fac si ii platesc cu varf si indesat pentru asta
nunta
noi doi
http://daisyPath.com/days/050924/1/1/+10/0
cadina spune:
Avand nunta anul acesta (si mergand la cele mai multe nunti din viata mea tot anul acesta, respectiv 6 nunti), am aflat (printre altele) ca mireasa, desi pune voalul pe cap domnisoarei care a prins buchetul, nu trebuie sa dea nimanui voalul de mireasa (voalul nu se instraineaza, chiar daca rochita de mireasa poate fi data, imprumutata sau vanduta dupa un an de zile - asa e superstitia - voalul se pastreaza o viata intreaga).
O alta chestie, cand va scot nasii la o saptamana dupa nunta, la biserica, trebuie sa duceti si lumanarile cu voi si sa le lasati acolo. Este bine ca din lumanarile de nunta sa taiati macar o bucata pe care sa o pastrati in casa si cand (Doamne fereste!) exista vreo problema in cuplu sa aprindeti bucatica aceea de lumanare.
olguttza spune:
Da, faza cu prosopul se practica si am avut-o si eu, dar nu m-a dranjat absolut deloc! Insa nu ne-a dat nimic in gura, ca sa zic asa . Doar ca am pashit in local asa, legati si trasi (vorba aceea, sa fim "legatzi" si la propriu si la figurat).
Si treaba cu voalul este la fel de adevarata: voalul nu se instraineaza. Lucrul asta mi s-a intamplat si mie la cele 3 nunti la care mi s-a pus dupa ce am prins buchetul, asta am facut si eu, la randul meu: a doua zi dupa nunta mi-am recuperat voalul! Pe care chiar vreau sa-l pastrez pana la adanci batranetzi, ca-l iubesc de nu mai pot!
Cununia noastra
17 Iulie 2005 - Ziua cea mare
17 Iulie 2005 - Cununia religioasa
17 Iulie 2005 - Nunta noastra
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
Catalin spune:
Subiect initial: "superstitia de a nu vedea la nunta ta alta mireasa"
postat de denis, 16/11/2005, 10:49:54
Salut
Credeti in superstitia asta?
Vi s-a intamplat ca mireasa, inainte sa intrati in biserica sa o zariti pe cealalta mireasa..?
Mie mi s-a intamplat sambata trecuta cand am avut nunta... N-am stiut ca mireasa cealalta, care urma dupa mine ...venise atat de devreme..Si am zarit-o in curtea bisericii....ce se spune ca aduce..? ghinion in casnicie sau ce...??
Voua vi s-a intamplat..??
Denisa
raspuns postat de krelia, 16/11/2005, 11:18:32
Nu stiu ce se intampla daca vezi o alta mireasa, inainte de a fi cununata regigios....iti raspund si eu ca babele ..stiu doar ca nu e bine....si la randul meu voi incerca sa ma feresc...
raspuns postat de anangel_lexi, 16/11/2005, 12:30:46
Eu nu sunt superstitioasa de felul meu, inainte sa intru in biserica (eu eram prima miresica pe ziua aceea) am vazut-o si pe mireasa care urma dupa mine, n-am incercat sa ma feresc, sa ma ascund sau sa fac cine stie ce sa incerc s-o evit. Ba chiar mi-ar fi placut s-o vad mai de aproape sa-mi vad concurenta , numai ca ea deja se ascunsese de mine. Eu nu cred in chestiile astea, asa ca nu m-a afectat deloc. Iar la plecarea de la biserica (eram deja cununata), am vazut inca o mireasa care tocmai atunci intra pe poarte bisericii. Aia, in masina fiind, s-a lasat repede in jos, dar ne vazuseram deja, asa ca...
raspuns postat de cornelianeli, 16/11/2005, 13:47:37
he he he,eu care am mers imbracata in mireasa la casa casatoriilor am vazut mai multe mirese,nu m-am uitat mai de aproape la ele pentru ca ma tot certau prietenii superstitiosi in frunte cu sotul meu, dar eu nu am nici o superstitie, important este sa va iubiti....restul sunt basme
pupici
raspuns postat de lavinai, 16/11/2005, 18:43:23
desi nu ma lasau prietenele si domnisorii de onoare sa vad o alta mireasa tot ma uitam, ca parca eram curioasa si eu sa vad cum e rochia, cum e buchetul....si am observat ca nici celelalte mirese parca nu se fereau prea tare...
eu nu sunt superstitioasa si m-am intalnit cu alte mirese la primarie(unde sincer nu m-am prea uitat) ,in parc la facut poze(unde am zis ca nu mai conteaza ca oricum m-am maritat...)
raspuns postat de m_monique, 16/11/2005, 21:06:41
acesta supersitie mi se pare o mare prostie. in ardeal nu am auzit niciodata de asa ceva.
cand am fost mireasa, eu m-am cununat in bucuresti, m-au ascuns si pe mine. cand am iesit din biserica, am vazut si eu o alta mireasa care era intoarsa cu spatele. la fel si eu am fost vazuta de o alta mireasa, cand stateam intoarsa cu spatele in curtea bisericii. asta nu se pune?
oricum daca te iei dupa aceasta superstitie si crezi in ea, atunci cu siguranta iti va aduce ghinion.
raspuns postat de Laura10, 17/11/2005, 15:07:01
Eu nu cred in toooate superstitiile, dar cu siguranta ca multe dintre ele sunt sarea si piperul unei nunti... daca nu am tine cont de nici un obicei - traditie - superstitie (caci si superstitiile sunt traditii) nuntile noastre ar deveni doar o petrecere maaaareeee
cu muuulta lume si atat. Asa ca, eu voi face tot posibilul sa nu vad nici o mireasa inainte de cununia religioasa dar nu ca mi-ar purta ghinion... Daca m-as lua dupa chestia cu ghinionul, ar trebui deja sa plang tinand cont de faptul ca soacra mea a zis ca Domnita Balasa e biserica cu ghinion si sa nu ne facem nunta acolo si... ghici, din toate bisericile din Bucuresti aia mi-a placut cel mai mult... si jur ca nu am ales-o doar ca sa-i fac in sac soacrei mele
pupici si sa nu-ti faci griji... Casa de piatra!!!
olim spune:
Eu nu am tinut cont de nici o superstitie, caci am o idee clara.Prin ce trebuie sa treci in viata, treci, ca vrei ca nu vrei.
Am avut cercei din perle, ca nu mi-am gasit nimic sa imi placa,in biserica m-am uitat in spate ca cineva mi-a calcat rochia, in noaptea nuntii am adormit prima, deci eu o sa mor( ar vrea soacra).
Eu cred ca in acele momente nici nu poti sa tii cont de toate aceste superstitii.
Va doresc tuturor casa de piatra.
Cat despre idea ca soacra trebuie sa ma lege la gat cu un prosop, eu cred ca as strange-o de gat fara prosop..
Fetelor, suntem in anul 2005, cand si printesa Chinei se marita cu un om de rand si nu va mai fii printesa.
Obiceiurile acestea au fost pe vremea bunicilor si a parintuilor nostrii, ca si scosul cearceafului in dimineata dupa nunta.
Eu i-am spus lui soacra-mea ca daca feciorul ei imi arata cearceaful, i-l arat si eu pe al meu.
O seara placuta si concentrati-va in marele eveniment ce va asteapta nu in ce zice bunica, mama si vecina.
Jocelyn spune:
Whaaaat??
Superstitiile astea au daunat oamenilor intotdeauna, parerea mea. Nu am respectat absolut nimic din "traditie", am avut o nunta de an 2004 nu din evul mediu.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.