Gripa in sarcina
Sunt in 32+s si am de aproape 2 zile o gripa teribila cu febra, stari de oboseala, ameteala si greata. Am cautat un subiect asemanator dar nu am gasit.
Am nevoie de sfaturi, retete, ce a mers la voi in sarcina.
Multumesc
There is a difference between knowing the path and walking the path.
Raspunsuri
ellinia spune:
Si eu am fost in situatia asta. Nu era chiar gripa, era un guturai foarte puternic cu stari febrile, oboseala, greata, si o tuse ingrozitoare. Eram si in primul trimestru, asa ca mare lucru n-am putut face. Am baut foarte mult sirop de muguri de brad, foarte mult ceai cu lamaie, am stat numai in casa, si mai luam cate un paracetamol. Stai in casa, invelita bine si bea mult ceai, ca sa-ti treaca febra ca asta-i cel mai important. Ar trebui totusi sa te vada un doctor. Avand in vedere ca sarcina e avansata poate te lasa sa iei si alte pastile, sau iti recomanda tot caldura si bai calde de picioare. Multa sanatate!
Cristina si bebe DPN 06.03.2005
anky spune:
Poti sa iei linistita un paracetamol,e singurul medicament permis.Febra nu face bine bebelusului.
O zi buna
Anca 28 sapt.
si Bianca Melissa 02.02.03
http://community.webshots.com/user/anky2100
coral spune:
Am sunat la doctor si mi-a spus sa trec pe supa de pui si suc de citrice. Abia luni ma duc la el.
Multumesc de raspunsuri.
mariamunteanu spune:
Si in afara de asta, ceaiuri fierbinti cu lamaie si miere, somn la greu si repaos total. S-ar putea sa nu ai gripa, ci doar o raceala, am avut si eu si in 3-4 zile m-am vindecat.
Sa te faci bine pana maine !
Maria
Monicutz spune:
Coral, cum te mai simti? Nu-mi vine sa cred ca te-au chemat de-abia luni si te lasa sa stai cu febra.
Poti sa iei linistita Paracetamol sau un medicament de aici bazat pe paracetamol simplu. Nu face rau la bb si scade febra.
Sanatate multa si sper ca esti deja mai bine!
coral spune:
Mi-au recomandat Tylenol simplu si atit. Mi-a scazut febra, de asta m-am temut, in rest gripa sau ce o fi isi face mofturile. Nu-i bai ca pina la urma trece.
sota spune:
Uite am un "pregnancy pocket guide" care sper sa te ajute.Sotia la primit de la doctorul ei care se refera la mai multe discomforturi in timpul sarcinii. Pentru:
-ALLERGIES- chlorpheniramine(Chlor-Tripolon)and diphenhydramine(Benadryl)are first-line antihistamines during pregnancy.
-COUGH - Dextromethorphan syrup(Balminil-DM, Benylin-DM)is consider safe. To help eliminate secretion, drink plenty of water.
-If your couf lasts more than 3 days, or if it is a loose cough with greenish secretions, or if you have a fever exceeding 38.3C, consult your doctor.
-SORE THROUT-Throut lozenges can be used.
-Acetaminophen(Tylenol,Atasol)can also relieve a sore throat.
-NASAL CONGESTION AND COLD -Use nasal spray saline solution(Salinex)as a first step.
-If it does not work, use a nasal spray decongestant such as xylomethazoline(Otrivine) or oxymethazoline(Drestan long acting) for a maximum of 3 days.Extended use could aggravate your congestion.
-FEVER - Acetaminophen(Tylenol,Atasol) can help lower your fever.
LA fiecare adauga ca daca persista mai mult de 3 zile sa-ti consulti doctorul.Sper sa te ajute si insanatosire rapida.