exercitii fizice dupa cezariana
As dori sa va intreb cand as putea sa incep exercitiile fizice pentru abdomen avand in vedere ca am nascut prin cezariana??? Este important sa port burtiera pentru a scapa de burtica? sau va trece ea cu timpul si cu exercitii?
Va multumesc frumos,
Teodora
Raspunsuri
Siminaf spune:
Esti o norocoasa ca poti sa faci exercitii dupa cezariana! Eu nici dupa juma' de an nu puteam zice ca mi-au disparut durerile, nu suportam nici o atingere in zona cicatricei. Cit despre burtiera, bineinteles ca este folositoare, pen'ca de cele mai multe ori conteaza "materialul clientului", adica cum ai tu tesuturile, de felul tau. Sint unele mamici care n-au scapat de burtica nici cu exercitii si burtiera la un loc, dupa cum sint si altele (ca mine, asa) care nu au ramas cu burtica desi n-au facut nici un fel de exercitii!
Deci, suucces... pe ramura!
Simina & Andrei (Deiutzu)
danielac spune:
bine ca poti si vrei sa faci, ca altfel iti ramane o burta si o piele lasata pe burta, eu nu am avut taria!!!
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
mt spune:
aproape in fiecare seara fac cateva exercitii ( chiar si in pat.... de fapt de cele mai multe ori in pat). nu am dureri ( am nascut pe 20decembrie)si ma gandesc sa maresc nr. exercitiilor. dar in acelasi timp ma intreb daca este OK.
burtica mea s-a retras destul de repede insa mai este un pic, un pic.
credeti ca este bun uleiul de masaj J&J pentru bebelusi?
nu uitati sa aveti grija si de voi. teodora
Ann Marie spune:
Eu am nascut pe 7 noiembrie cu cezariana, burtica mi-a disparut complet fara nici un fel de exercitii, dar acum 2 saptamani am inceput sa fac aerobic: fac de 2 ori pe sapt. cate 2 ore si ma simt foarte bine( prima data am facut febra musculara, dar mi-a trecut in 3 zile si m-am dus din nou).Acum depinde si cat de bine s-a cicatrizat operatia, dar daca nu te doare eu cred ca este O.K sa faci gimnastica; incepe putin cate putin si vezi cum te simti.
Succes!
Annie si Bebelita
Marianar spune:
Eu am nascut prin cezariana iar cand am fost la controlul de 6 saptamani medicul mi-a spus ca pot incepe sa fac exercitii, abdomene. Mie imi era cam frica dar el a spus ca nu se va intampla nimic. Am purtat si burtiera cam o luna. In ceea ce priveste burta, s-a retras f. repede. De 6 luni jumate de cand am nascut nu am avut nici o problema, nici o durere. Am facut abdomene, am mers cu bicicleta, l-am plimbat pe bebe cu marsupiu. Depinde de fiecare.