nu am fcut, dar am gasit-o intr-o revista si mi s-a parut delicioasa, si pentru noi nu doar pentru bebici cum e recomandata aici (bebici de la 2 ani in sus), deci doresc sa v-o impartasesc
chiftelute de orez umplute
350g orez
40g unt
40g cascaval ras
40g sunca slaba
3 oua
mozzarella
pesmet
ulei de masline
sare
intr-o tigaie incalziti untul, caliti putin orezul si acoperiti cu apa. Sarati si lasati orezul sa fiarba asa, fara capac, cand e gata orezul trebuie sa fi absorbit toata apa
lasati sa se raceasca, timp in care taiati mozzarella si sunca bucatele mici,
amestecati orezul racit cu 2 oua si cascavalul ras, din aceasta compozitie formati chiftelute, faceti cu o lingurita sau mai simplu cu degetul o adancitura in fiecare dintre ele (ca sa poata fii umplute), cu mozzarella si sunca, astupati cu orez, si refaceti chifteluta
bateti oul ramas si treceti chiftelutele prin el, iar apoi prin pesmet, apoi le prajiti in ulei de masline bine incalzit in prealabil, cand sunt gata se scot pe un platou cu hartie de bucatarie
se servesc calde, eventual alaturi de carne
se pot coace si in cuptor
reteta e luata din revista "my bebe y yo", mai sunt doua retete dragute tot cu orez, daca vi se par interesante le pot scrie aici, si binenteles ca va astept si pe voi cu completari in legatura cu... mancarici pentru bebici
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA