PARIS....
Raspunsuri - Pagina 2
Aurelia spune:
P.S.am uitat sa va spun ca mi-au trebuit doi ani sa ma obisnuiesc cu brinza invelita in hirtie mucegaita cu miros pestilentiat,abia acum am inceput cit de cit sa gust un pic dar nu inainte sa o curat de coaja ca pe mere!!!!!!!!Sanatate multa tuturor!!!!
AureliaGalerne
Denisa_35 spune:
Este fascinant!
Am avut norocul sa vad Parisul cu ocazia Revelionului 2000! Cuvintele sunt prea sarace pentru a descrie frumusetea locurilor vazute....Te impresioneaza grandoarea, fastul, chiar ai ce vedea...De la pictorii de pe malul Senei, muzeul Louvre (cu celebra Mona Lisa), catedrala Notre Dame si cate si mai cate am vazut!
Am colindat Galeriile Lafayette, magazinele de parfumuri (un adevarat rai al mirosurilor) iar strazile erau impodobite feeric...se astepta trecerea in noul an. Ca sa nu mai vorbim de Cartierul Defense, mica America din inima Parisului...nu numai grandios, glamurous se poate spune!
Desi in acea excursie am tranzitat si Austria, si Germania, totusi Franta, Parisul te impresioneaza in mod deosebit. La intoarcerea in Romania, am avut senzatia ca traisem degeaba pana atunci, daca nu vazusem acele minunatii!
Denisa si copilul Alecu
dyana spune:
quote:
Originally posted by Aurelia
Ce urasc si ce detest in Franta si la francezi, Mai intii si de toate limba pe care in ciuda aprecierilor mi-e greu s-o vorbesc la fel ca ei,apoi….Urasc faptul ca trebuie sa te pupi de patru ori cu fiecare cunostinta s-au membru de la familie ori de cite ori te vezi,patru la venire si patru la plecare ! ! ! ! ! ! Urasc faptul ca toate magazinele au parcari si case speciale pt handicapati nu si pt mamici cu bebelusi s-au femei insarcinate,acestea cum sint mai peste tot si intilnite tot timpul nu au decit sa astepte la rind ca toata lumea fara ca cineva sa se sinchiseasca de ele ! ! ! ! ! Urasc birocratia lor lenta si puturoasa cu cele 35 de ore de lucru pe saptamina si pauza de masa doua ore la prinz,unii chiar trei cum ar fi la posta de exemplu ! ! ! ! ! ! Urasc nesimtirea lor de a sta de vorba despre vreme cu un client la ghiseul farmaciei cind in spatele lui mai sint patru –cinci care asteapta poate batrini,poate mamici cu copii in brate care pling si se agita…. Urasc necompetenta angajatilor de peste tot ,prefectura,tribunal,casa de asigurari,etc,(la prefectura mi-a spus o « leguma »ca am dreptul la nationalitate dupa 5 ani si ca sa vin s-o cer in dec 2005 ! ! ! ,la casa de asigurari sociale salariul meu pe anul 2000 de 36.000.000,lei,transformat in euros lor le-a dat 24.000 de euros,drept pt care ne-au taiat toate ajutoarele,a trebuit sa pierd mii de ore la telefon si sa mergem si personal acolo ca sa le aratam pe hirtie cit fac in euros 36.000.000 lei ! ! !) Urasc ca la restaurant refuza sa-ti serveasca masa inainte de ora 19,00 deci nici o sansa sa maninci o friptura la ora 17,00 daca ai chef, Urasc obiceiul lor de a invita pe cineva la masa si de a se lalaii la masa de la ora 13,00 pina la ora 17,30 de-ti intepenesc oasele pe scaun,de a veni in vizita si a uita sa mai plece…… Urasc politica lor de a promova peste tot produsul intern astfel incit la televizor 90%sint numai filme,emisiuni si muzica frantuzeasca,de te intoxica….. Ce-mi place si ce ador la francezi, Ador faptul ca drumurile sint asfaltate peste tot si de buna calitate ca trebuie sa cauti mult o groapa ca sa te murdaresti… Ador ca au cosuri de gunoi peste tot ,toalete cu toate dotarile in aerele de odihna de pe toate autorutele si drumurile nationale… Ador hanurile lor de tara cu cheminee imense unde focul arde mai tot timpul si unde poti servi masa intr-o admosfera calda de secol 18,cu cidru si galette Apreciez faptul ca si-au conservat toate valorile materiale ale civilizatiei astfel incit daca ai chef poti foarte bine sa iei cina si sa dormi intr-un castel medieval unde poti fi servit din vesela de epoca si poti dormi in pat cu baldachin,in lenjerie brodata la mina de acum 100 de ani ;astfel de castele sint foarte dese in fiecare departament si in fiecare canton ; poti minca si dormi intr-un manoire,mouline s-au ferma de acum 200 de ani ! ! ! ! I-mi plac padurile lor ce ascund lacuri imens de mari si legende de pe vremea lui Mazarin,i-mi plac oraselele lor porturi pline de vaporase cu pinze si magazine de antichitati unde poti sa-ti pierzi linistit dupa-amiezile de duminica in timpul ploios…. I-mi plac mult parcurile lor florale cu mii si mii de specii de trandafiri plantatii pe rinduri si fiecare cu eticheta numelui ,pe care daca-i vezi in anotimpul inflorit,nu-i mai poti uita usor…. I-mi place deasemenea faptul ca nimeni nu prinde si nu impusca ratele si lebedele de pe lacurile din parc s-au chiar de pe riurile care traverseaza oraselele,este o adevarata incintare sa urmaresti balaceala ratelor salbatice si a boboceilor lor cind te plimbi printr-un parc ,caci aproape ca nu exista parc fara lac….. In sfirsit si nu in ultimul rind ador faptul ca soacrele sint bine crescute ,emanicipate ,politicoase si mai ales ca stau la casa lor si nu-si baga nasul in familia copiilor ! ! ! ! ! !nu ne cocoseaza cu cadourile dar nici nu ne deranjeaza cu prezenta ,cuminti si la locul lor asa cum le sta bine soacrelor ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
AureliaGalerne
As vrea si eu sa merg pe acolo, sa stau inn acele hanuri sau castele medievale. Ce frumos ! Romantic. Imi place traditia. E un lucru bun ca au pastrat aceste lucruri. Dealtfel, istoria Frantei m-a atras dintotdeauna. Sper sa imi fac timp sa mai citesc. Am luat niste carti bune de la anticariat.
Diana
ad_risnov spune:
Pentru mine Parisul are, in primul rand, o semnificatie deosebita pentru ca acolo, sub Turnul Eiffel, pe 17 iunie, am fost ceruta de sotie. Cosmin, sotul meu, era pe atunci in Franta, la Reims, cu o bursa de masterat. Abia de doua zile venisem si eu in Franta pt. a profita de ocazie si bineinteles ca primul drum a fost la Paris. Nu are rost sa povestesc ce am vazut si cate mi-au placut.
Cel mai mult insa mi-a placut cartierul Montmartre cu tot ce tine de istoria locului.
Acum, cea mai buna prietena a mea si colega mea de camera din facultate locuieste la Paris. Sper sa am din nou ocazia sa-l vizitez intr-o zi, de data asta insa, in trei.
Adriana in 18 saptamani
lilach spune:
PARIS...PARIS...
Ce pofta mi-ati facut...sa-l vizitez iarasi.
Nu stiu cine a dezgropat subiectul ...vad ca este mai vechi...asa cum am scris la un alt subiect...Paris este orasul meu preferat...il iubesc si il simt cum freamata...mi-ar place sa traiesc acolo.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
Marox spune:
Paris a fost si este orasul meu preferat. Cind am ajuns prima data acolo am dormit intr-un hotel in apropiere de Turnul Eiffel. Mi s-a parut ceva fantastic hotelul ala, desi era de doar 2 stele, insa eu eram pentru prima data in Occident. Imi aduc aminte de parca ar fi fost ieri cum m-am trintit pe pat si mi-am zis ca eu acolo, in acel hotel vreau sa-mi petrec luna de miere. Anii au trecut si uneori, imi aminteam de ce mi-am promis, fara sa ma gindesc serios ca s-ar putea intimpla.
Apoi m-am casatorit...Bani pt o adevarata luna de miere nu aveam, dar l-am batut pe sotul meu la cap sa mergem macar un week-end la hotelul "meu". El, ca aproape orice francez, detesta Parisul si i se parea stupid ca locuind la 100 km de capitala sa mergem sa dormim acolo, dar de, mi-a facut hatîrul. Si uite asa am ajuns sa-mi indeplinesc dorinta...
Imi place in continuare Parisul, sa-l vad, sa-l respir, sa intru in librarii, sa merg la un teatru, dar sincer, nu mi-ar place sa locuiesc acolo. Chiriile sint exorbitante pt niste apartamente minuscule. Cred ca idealul meu ar fi sa avem o resedinta secundara (ce vreti, vrabia malai viseaza !) unde sa mergem in week-end. Si prin asta dovedesc ca nu m-am frantzuzit, parizienii o iau la fuga "in corpore" in provincie la sfirsit de saptamina, eu as lua-o in sens contrar !
e-Marius spune:
un forum interesant pentru fetele din Paris:
http://fr.groups.yahoo.com/group/France-Roumanie/
otau spune:
Paris! Paris!
As merge acolo mereu. Am fost la Paris in iunie 1999 timp de o saptamana impreuna cu sotul meu. A fost absolut superb. Mi-a ramas la inima si oricand m-as duce acolo. Ne trezeam dimineata si mergeam pe jos pana seara incercand sa vedem cat mai multe. Nu va spun ca am fost nevoita sa-mi cumpar o perecehe de sandale comode ca sa pot merge in continuare. Eu venisem de la Bucuresti cu pantofi (deh... doar mergeam in capitala elegantei), dar numai eu stiu ce am patit la picioare.
Am ezitat cand am plecat pentru ca l-am lasat pe bb-ul nostru care inca nu implinise 1 an acasa cu mama. Pana atunci nu ma despartisem nici o zi de el. In fiecare zi am dat telefon si am rezistat eroic.
Vrem sa mai mergem la Paris dar de data asta in 3 si cu masina. In felul asta vom vedea mai multe.
Pa!
tzuc spune:
Parisul....ce frumos..
a fost prima iesire din tara in mai 1999 intr-o delegatie in interes de serviciu. Am stat 3 zile in Paris, apoi am plecat la Londra cu Eurostarul pentru o saptamana.
Sa va zic si eu un pic despre acest oras care m-a fermecat din prima clipa. Am locuit la Hotel Europa, de 2 stele la cateva strazi de Turnul Eiffel si dintre toti cei 20 din grup am fost fericita posesoare a unei camere la mansarda...de unde vedeam noaptea turnul luminat...o frumuseste...in plus avea mare un banner luminat pe el pe care scria cate zile au mai ramas pana in anul 2000. Desi am ajuns la ora 17.00 la hotel, dupa ce ne-am lasat bagajele in camere am plecat in vizite, vroiam sa profitam de fiecare minut liber, tinand cont ca nu stateam decat 3 zile. Prima tinta a fost Turnul..... care m-a impresionat prin maretie si prin verdeata din jur...batea un vant puternic si nu am reusit sa urcam in el, dar ne-am bucurat de priveliste de jos si ne-am pozat cu el din toate unghiurile. Apropo de poze, cand eram noi in toiu fotografiilor pe gazon....apare un mulatru cu o bicicleta si fluiera...facand semne din mana....erau pt noi semnele...sa iesim de pe iarba desi nu scria nicaieri " nu calcati pe iarba"..ca la noi
In cele 3 zile am mers pe jos cat n-am mers in viata mea...aveam program dimineata de la 9 la 17 la universitatea Currie, diverse intalniri si conferinte si apoi luam orasul la pas pana tarziu la 2-3 noaptea...Mie nu mi-a zis nimeni ce anume sa-mi pun in bagaj..ref la haine si mai ales incaltaminte, si eu ca o doamna am avut numai pantofi cu toc...stiind ca avem diverse intalniri...asa ca nu va mai spus ce au patit piciorusele mele...in cele 3 zile...
Am vizitat tot ce am putut ca orice turist...am fost cu vaporul noaptea, am facut cumparaturi, am fost in cafenelele din cartierele vechi si unde erau tot felul de pravalii cu diverse lucruri, strazile inguste serpuind printre case erau o nebunie si o mare placere..Parisul care m-a fermecat, este superb....desi in toate cele 3 zile a plouat tot timpul....nu ne-a impiedicat sa vizitam .
Cred ca numai mergand acolo si sa vezi, simti sa traiesti bucuria locurilor..poti sa realizezi cat este de frumos.... Am plecat din Paris catre Londra unde la primul contact vizual cu cladirile cenusii nu m-au impresioant deloc, nu mi-a placut....dar la Londra am avut fff multe peripetzii...poate le voi spune la subiectul cu UK....
Am parasit Parisul spunandu-mi ca ma voi intoarce intr-o zi...nu in grup de 20...ci de 2...si sper sa mi se implineasca aceasta dorintza
Scuzati ca m-am intins cam mult si eventualele greseli ...