Ajutor - Concediul de odihna

Ajutor - Concediul de odihna | Autor: Denisa

Link direct la acest mesaj

Ii rog pe cei care sunt in masura sa imi dea niste informatii referitoare la concediul de odihna.
Avem 25 zile de concediu de odihna.
Incepand din acest an suntem obligati sa ne luam concediul de odihna in 3 transe: 5+15+5.
Eu daca am nevoie de o zi de concediu ma obliga sa imi iau 5 zile. Daca ma imbolnavesc si nu doresc sa imi iau concediu de boala o zi, ma obliga sa iau 5.
Mai mult de atat, vara ne obliga sa stam 15 zile lucratoare, deci 3 saptamani.
Ce e asta? Cum putem combate acest abuz?

Denisa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Din pacate chestia asta se intampla frecvent! Inca la voi este bine. Sa-ti spun cum era la fostul meu serviciu: la inceputul anului se facea un tabel cu toti angajatii in care se impartea in doua perioada de concediu (nu in trei ca la tine) si fiecare isi stabilea datele cand vroia sa plece in concediu (lucru de altfel cam greu de facut la inceputul anului). Ca sa nu mai spun ca de multe ori nu te lasau sa pleci in concediu nici macar asa, iar la sfarsitul anului crezi ca mai plateau ceva pentru zilele neefectuate? Nimic. Sau mai trimiteau oamenii in concedii in perioadele moarte (de iarna) iar vara ... lucru cat incape. Ti-am raspuns ca sa vezi ca se poate si mai rau decat la tine. Poate iti da cineva si o solutie la problema ta.

Cristina si bebe DPN 06.03.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Nu se poate sa nu se reglementeze prin ceva lege aceasta treaba. Exista asa ceva?

Denisa

Mergi la inceput