mistretul cu colti de argint
ce am auzit azi la stiri ma bucurat mult, dar m-a si intristat.
e vorba de domeniul lui tiriac din bihor, de la balc, daca nu gresesc numele (va rog sa ma corectati daca o fac). se pare ca tiriac a dobandit, nu tocmai legal, un domeniu de vanatoare la balc, judetul bihor unde a fost impreuna cu vestitul nostru nastase si alti mari afaceristi din trei continente la o vanatoare de mistreti. mai cu cateva luni in urma.
cu ceva timp in urma (cand a fost si scandalul cu teefoanele ziaristilor de la anumite agentii de presa puse sub observatie) a iesit in vileag si vanatoarea cu pricina. care numai vanatoare nu a fost, a fost un adevarat macel. in doar doua zile au fost "vanati" de distinsi prelati , un numar de 186 de mistreti, daca memoria nu ma inseala. presa a vuit, au fost comentarii facute si aici, dar lucrurile au intrat pe normal din nou. in liniste, nu s-a mai auzit nika. cel putin pt mine.
acuma seara auz eu ca i se retrage domnului tiriac dreptul de administrare al terenului de vanatoare pe motiv ca nu a obtinut legal dreptul de a administra terenul. asta cred ca nu era greu de presupus pt nimeni, din ce oara d-nul distins nastase era prin elita tragacilor
.
veste care m-a bucurat. eheii! se face dreptate pt mistretul nostru! o sa fie oprita vanarea lui, cum e de altfel in intreaga europa! si da, hai la bucurie.
dar din pacate bucuria nu a tinut decat cateva secunde, cat am avut timp sa-mi zburde prin cap vesela solutie. andreea esca anunta ca terenul va fi scos la licitatie.
deci n-au scapat, saracii mistreti. urmeaza alta stapanire, acelasi destin dar cu alti carmuitori.
vom trai oare sa auzim de mistret doar in poezia "mistretul cu colti de argint"? e posibil ca noi sa nu vedem ce bogatie are tara asta si sa profita de ea? e domeniul statului, in final, al meu, al tau, al oricarui cetatean roman. de ce sa nu se faca un parc national . nici nu ar suna rau" parcul national balc" si sa ne ocupam putin de turism in zona. se pierd bani cu nemiluita, vechiu regim ne-a saracit cum a putut, oare sa continuam si acum tot asa? e corect pt noi, pt copii si urmasii lor sa procedam intr-un mod egoist? nu ar fi mai bine sa ne protejam fauna ca apoi sa avem ce asa in urma noastra?
ce parere aveti voi?
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina