Un sfat, va rog,.....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Rozi, te rog frumos sa-mi explici si mie modalitatea de calcul, ca pe noi asa ne-a aburit firma, incit cititnd ce a scris Leditia, cred ca nici sotului meu nu ii da nimic in plus pt copilul aflat in intretinerea lui, de 1 an si ceva. Ce-i aia deducere suplimentara, asta se refera la persoane in intretinere? daca-i asa, atunci nici noi nu luam nimic, caci pe fluturas scrie 0.

Am primi bani fara sa semnez nimic, si nici macar nu-i primesc pe card. deci se poate si asa

mamica lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai daca ti-ai negociat netul (are Rozi perfecta dreptate) nu va intereseaza ce impozite sunt, mai mici, mai mari, ce deduceri de impozitare, etc. Trebuie sa primesti in mana exact cat ai negociat.Fix.
E posibil ca tipa de care zici deja sa opereze acele deduceri pe statul de plata (apropo, cum ar putea sa-l arate?! sunt trecuti toti angajatii acolo! sau ma insel?!), care intra doar teoretic in beneficiul firmei (in sensul ca scad cheltuielile totale ale firmei), practic si eu il vad ca dreptul firmei, din moment ce tu ai cerut o suma NETA pe care, de altfel, o primesti.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

am sa incerc sa va spun eu cum se calculeaza pt ca Rozi are bebe mic (pupa dana bebe si mamica rozi fericita )

incapand de la 1.1.05:

- din salariul brut se scad somajul (1%), cas (9.5%), sanatatea (6.5%) si se obtine un venit net
- functie de salariul brut si de cate persoane sunt in intretinere aflam deducerea (e o discutie enorma si daca mi-ati da un exemplu de salariu brut as putea sa va spun cat este)
- impozitul este 16% din (venitul net-deducere)
- suma primita in mana este venitul net - impozitul

pana in decembrie inclusiv, la calculul venitului net se mai scadeau cheltuielile profesionale (acum nu mai sunt) iar deducerile erau fixe pt toata lumea, personala, de baza, suplimentara etc. acum exista doar deduceri care scad in funcie de salariul brut

ce trebuie sa tineti minte este ca daca ai o persoana in intretinere, NU se primesc bani in plus ci se plateste un impozit mai mic si pana la urma primesti bani mai multi. adica firma nu beneficiaza de acesti bani, ei ajung ori la stat ori la tine.

varianta data de rozi este cea mai buna! se solicita firmei sa nu se faca regularizarea si se duc toate actele la fisc care va regulariza cu persoane in intretinere DAR daca persoana a fost DEJA INTRODUSA si negocierea a fost facuta pe suma NETA e inutil pt ca fiscul nu va da nimic inapoi, asta e negocierea, indiferent de orice, netul acela se primeste si daca guvernul hotareste ca impozitul sa fie 0!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

M-am lamurit cu legile si cu tot.Mi-a trimis o prietena legile pe mail si am citit.Insa oricum nu se mai poate face nimic,ca deabia azi am aflat ca de fapt de cand m-a bagat la intretinere i-a scazut salariul in asa fel incat cu acei bani(peste 1mil si ceva,nu stiu exact suma) sa acopere si sa vina la fel,salariul de-l avea..adica de-l lua in mana..el lua aceeasi bani in mana si habar n-avea..
Fetele mai lasati-ma cu fair-play-ul si cu normalitatea...Probabil e normal si sa ti se spuna ca de azi te consideri in preaviz pt ca asa vrea muschiul lui,sa nu-ti plateasca orele suplimentare niciodata,sa nu-ti treaca in cartea de munca sporul de noapte obligatoriu si pe care oricum nu ti-l da tot,sa-ti scada salariul si tu sa nu sti nimic....etc etc..asa ca zau..
Consider acest subiect inchis.
Multumesc.

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!

Mergi la inceput