chiar asa cu orice pret?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

scuzati-ma dar cunosc in amanunt toata aceasta poveste teribil de trista,din punct de vedere al copilului,deci nu vorbesc din carti.cineva a spus ca e bine sa previi-si mai greu sa tratezi!eset ca si cum as spune ca o asistenta mi-a infectat din greseala copilul cu HIV in spital si mie nu imi ramane de facut decat sa ma chinui alaturi de copilul meu!mentalitatea acesta de hai sa iertam cu orice pret nu mi se pare sanatoasa.mai ales,ma repet,ca un copil nu poate sa decida.ce este mai bine pentru el.mai ales ca,un copil nu isi poate alege parintii.si din vina unor parinti inconstienti care forteaza limitele Divine,medicale,omenesti si aduc pe lume copii.care daca apuca o anumita varsta sunt totusi in orice societate,marginalizati.si iar sa apelam la mila Domnului pentru o fapta inconstienta voita de a noastra nu mi se pare normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

mama mea l-a nascut pe fratele meu la 34 de ani...dupa 3 copilasi morti la nastere (2 sarcini) si dupa ce multi medici au sfatuit-o sa nu mai faca alt bebe ( mama avea pb.cu tensiunea si miopie forte...) si dupa ce a pierdut 3 sarcini din motive nedefinite, cu toate astea s-a incapatanat sa faca un bb si fratele meu a fost sanatos la nastere, nascut la termen (cu cezariana) si sanatos e si acum...curand face 18 ani...
Eu aveam 12 ani la nasterea fratelui meu...
Si da, a vrut cu orice pret al doilea bb, putea sa iasa prost, dar nu a iesit...Dumnezeu a vrut sa fie bine...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Co. spune:

Si mie mi-au spus in saptamana 27 sa fac intrerupere terapeutica pt ca fiind aritmic va muri la nastere.

Are un an si e sanatos multumesc lui Dumnezeu!!!!!!!! Puteam sa comit totusi o crima nu??? sau nu era crima????

Era credeti-ma si inca una cu sange rece!!!

Nu putem judeca pe nimeni, fiecare decide pentru propria soarta fie ea buna sau rea.

Ioana & Co.

Dariuselul mititelul 1 anisor & bb mic din burtic 19s

http://community.webshots.com/user/yoannaco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

poate e tradiv sa judecam acum ce-a facut femeia respectiva, ca a fost sau nu inconstienta, ignoranta, sau ca si-a dorit cu orice pret copilul?! ca doar lipsa de educatie, cultura etc au facut-o sa nu stie sa respecte cele mai elementare reguli de igiena si sanatate pt gravide, sa nu bea/fumeze, etc... pana la urma, cred cafiecare din noi, cat de 'scolite' suntem, mai mult sau mai putin, cu facultati sau scoala vietii... tot am mai luat cate o gura de bere/ cola sau cafea, o tigara mica sau ceva.... ca doar n-o fi gaura-n cer??? eu una am facut-o, nu des dar uneori, beam cola... in fine nu asta-i baiul!
cred ca daca aflam ca nu ar fi ceva in regula cu bebelul, as fi mers la o multime de doc tori, ca sa ma lamuresc... si nu stiu cert ce solutie as fi ales! dar eu am preferat sa fiu optimista, nu avea motive de ingrijorare, in afara riscului de nastere prematura, a fost la 32 de saptamani dar fara probleme, acum am un baiat mare frumos si destept de aproape 5 ani!
in fine, cred ca daca as fi putut sa fiu 100% sigura ca voi avea coil cu probleme, probabil as fi avortat, dar imi pot doar imagina ce chin ar fi insemnat asta pt mine!

anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion
http://community.webshots.com/user/miremirion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Oare tatal copilului nu-i la fel de vinovat ca si ea? ca doar nu l-a conceput singura? daca tot vrei sa gasesti vinovatul.

quote:
Ar fi bine sa invatam sa nu ii mai judecam pe ceilalti.Personal "nu as arunca cu pietre" in nimeni.NU poti sa stii niciodata cu adevarat ce a determinat o persoana sa faca o anume fapta.Intr-adevar in cel mai bun caz ai putea sa zici: eu nu as face asa ceva niciodata,insa nici aceasta opinie nu ai cum sa o verifici decat daca ai fi intr-devar in aceea situatie....Nu se stie cum reactioneaza oamenii in situatii limita,in situatii disperate.Poate ca au zis si ei la un moment dat ca nu vor face un anume lucru,si totusi cand sunt pusi in fatza realitatii il fac...De aceea eu nu pot sa judec pe nimeni...E cumplit de dureros ce zici,sunt multi care sunt implicati in suferinta,insa cred ca oamenii care sufera trebuiesc ajutati,nu judecati ca "de ce au ajuns aici,doar li s-a zis"....nu mai are importanta acel "li s-a zis" ...contreaza prezentul si viitorul incarcat de aceea speranta de care vorbea cineva putin mai sus...acea speranta ca totusi lucuruile vor merge mai bine...in cazul de fatza : ca acel copil se va face bine cu ajutorul lui Dumnezeu!

Ana, bine zici

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

Sunt in totalitate de acord cu ceea ce scris Ana, mi s-a parut foarte UMAN mesajul ei.

Ce rautate cinica si care depaseste orice inchipuire poate sa condamne aceasta femeie? Numai un suflet mic si un spirit ingust, lipsit de orice urma de compasiune si umanitate.

Deci, oameni buni, nu aruncati cu pietre, ajutati daca puteti, daca nu, treceti mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEABANICA spune:

Nu va ambalati mai fetelor chiar asa,pietrele erau pentru ciori,ca nu sunt eu aceea care sa arunce prima piatra!
Hm,biata femeie credea ca viata asta(reala)este probabil o telenovela si nu conteaza ce spun medicii(e,cateodata mai gresesc).
Da,si poate ca sunt cinica,meschina si rea,dar decat sa nenorocesc trei vieti,mai repede as fi adoptat un copil.Ca sunt casele de copii pline ochi de suflete nevinovate care asteapta.....
Joaca de-a Dumnezeu,cateodata poate fi nefasta.

Dumnezeu fie cu tine,suflet nevinovat.

Andreea Banica mami de ingeras Alexia Elena
http://community.webshots.com/user/andreeabanica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Si eu am pastrat copilul cu toate ca, doar un singur medic mi-a spus ca e SD si toti ceilalti au spus ca nu este si pot sa-l fac. La nastere am aflat ca el a fost singurul care nu ma mintise. Sunt mai multe teste pt. a vedea daca copilul este sau nu sanatos si in urma lor se poate lua o decizie, eu nu le-am facut pe toate!

paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Aici am totusi niste dubii ca ar fi bine ce-a facut - mai ales ca stiu un caz similar (femeie care s-a incapatinat sa faca un copil la 37 de ani ca sa beneficieze de banii "tatalui copilului" - copilul ala are 1 an si 8 luni si e cit o pisica, nu merge si nu vb.).

Eu stiu sigur ca nu mi-ar fi convenit sa ma nasc cu un handicap - as fi preferat sa nu ma nasc deloc. Deci cred ca n-as putea sa condamn un copil sa se nasca "altfel".

Ok, daca n-as avea cum sa stiu.... asta este.

Daca 10 medici mi-ar spune ca e bun, si unul ca nu e, bineinteles ca as risca.

Dar daca sansele - reale - ca bb sa fie cu probleme ar fi peste 50%, as incerca sa obtin alta sarcina...

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viovio spune:

Nu e bine sa judeci oamenii pe care nu ii cunosti.Fiecare are un motiv pentru faptele sale si chiar daca noua ni se pare meschin sau fara rost,putem fi sigure ca pentru persoana in cauza este cea mai buna optiune...
Asa ca eu nu am sa judec ci imi voi spune doar parerea...
Mi se pare o dovada de egoism sa condamni la o viata chinuita un copil doar pentru ca tu ai motivele tale.Peste ani s-ar putea ca tu sa fii prima care sa regreti decizia luata.Imi iubesc imens sotul si as face orice sa nu il pierd.Orice...dar nu un copil.Il respect prea mult si ma respect si pe mine.Un copil vine din dragoste de "doi".Eu asa vad lucrurile.poate sunt mai incuiata,dar am avut in viata portia mea de "venin" si stiu ca un copil nascut in acea perioada mi-ar fi distrus viata si ar fi fost condamnat la nefericire chiar daca eu nu as fi trait decit pentru fericirea lui.
Azi cind privesc la printesa mea mica stiu sigur ca in viata am luat cea mai buna decizie,ca ea sa se nasca din dragostea noastra.
Si,referitor la doctori,am invatat pe pielea mea ca nu trebuie sa fii mai destept decit doctorii.Eu as fi consultat o "armata" de medici,as fi facut toate analizele posibile si m-as fi rugat la toti sfintii pentru sanatatea copilului meu...Abia pe urma as fi luat o decizie...pentru binele lui si nu al meu.

Violeta mami de printesa Cristiana Bianca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/violeta_avon/my_photos

Mergi la inceput