La 2 luni, suc de portocale ???
Raspunsuri - Pagina 3
alssa spune:
Mda... deci concluzia este totusi NU. Fetita mea oricum este destul de sensibiloasa la ce maninc eu, inca are colici si chiar d-aia "rai" ca sa zic asa... constat pina la urma, ca depinde de la copil la copil. Insa nu ma lasa sufletul nici sa incerc.
Continui insa sa nu ma lamuresc DE CE recomanda unii pediatri asa ceva; eu maninc bine, iau vitamine, beau lapte praf de bb pentru ca d-soara nu suporta alt fel de lapte (Dorna si alte feluri pe care le-am baut i-au dat niste colici de zile mari, pe verificate...) so... avind in vedere ca tot laptele meu e cel mai bun ptr. ea si se vede asta in bojocii ei si-n felul in care creste de la o zi la alta, NU INTELEG SI PACE !
anaid spune:
Iata ce am gasit eu printr-o carte despre cresterea copiilor de prin 1986 (in clipa de fata nu am cartea la indemana, deci va spun din aducere aminte). Cam asta ar fi textul:
DESPRE INTRODUCEREA SUCURILOR DE LEGUME SI FRUCTE PROASPETE LA BEBELUSI: Pe vremuri, bebelusii care nu puteau beneficia, din diverse motive, de laptele matern erau alimentati artificial cu lapte de vaca-vaca, uneori chiar de la nastere sau pana sa implineasca 4-6 luni. Asta se intampla inainte sa apara formulele de lapte praf adaptate pentru bebelusi de diferite varste si, din pacate, se mai intampla si astazi destul de frecvent, mai ales in Romania. Printre multele neajunsuri ale laptelui de vaca in alimentatia bebelusilor mici este si acela ca nu contine destula vitamina C (si fier, si vitamina D...). Ca sa se compenseze cat de cat acest neajuns, pediatrii recomandau pe vremuri introducerea precoce a sucurilor de fructe si legume proaspete...Dar, se precizeaza in carte, la copilul alimentat natural, a carui mama are o alimentatie corecta NU ESTE ABSOLUT NECESARA INTRODUCEREA PRECOCE A ACESTOR SUCURI. De asemenea, chiar daca alimentatia copilului este artificiala, cu diverse formule de lapte tot nu este necesar un supliment vitaminic pentru ca in ziua de azi toate preparatele de lapte praf adaptate au deja adaugate vitaminele si mineralele necesare cresterii copilului (bineinteles ca nu ajung la calitatea laptelui matern, pe care nu-l poate inlocui nimic, dar nu se mai pune problema sa nu aiba destul fier, vitamina C sau vitamina D ca in cazul laptelui de vaca neprelucrat). Cam asta ar fi explicatia care se da in carte cu privire la recomandarea pe care o mai fac inca destui pediatri in legatura cu introducerea precoce a sucurilor la bebelusi. In continuare, autorii incearca sa aduca lucrurile pe linia de plutire si precizeaza ca DESI NU ESTE ABSOLUT NECESAR, SE POT INTRODUCE IN ALIMENTATIA SUGARULUI MAI MARE DE DOUA LUNI SUCURI DE PORTOCALE, MERE, MORCOVI, PIERSICI CU URMATOARELE CONDITII:
1. sucurile se administreaza numai cu lingurita
2. se respecta progresivitatea (azi o lingurita, maine doua pana la maxim 50 ml/zi, in doua prize a 25 ml
3. sucul se administreaza INTRE mesele de lapte, deci este vorba de un mic supliment, nu de inlocuirea progresiva a unei mese de lapte, nu e vorba de diversificare propriu-zisa; in acest fel bebele nu este privat de laptele atat de important
4. la primele semne de tulburari digestive ale sugarului (colici, regurgitatie/varsatura, diaree/constipatie) se renunta la sucuri ca nu-i nici o graba!
In concluzie, daca vrei sa-i dai, ii place si ii prieste da-i inainte, daca nu - nici o paguba! Daca bebelusul suge si nu vrei sa te stressezi nu-i da; daca vrei sa-i dai din cand in cand ca sa-l obisnuiesti cu noul gust (si cu lingurita!) iarasi e bine...
Pe mine una aceasta explicatie a reusit sa ma convinga. Mi se pare destul de plauzibila.
Angela T. spune:
quote:
Originally posted by anaid
Iata ce am gasit eu printr-o carte despre cresterea copiilor. Pe vremuri, bebelusii care nu puteau beneficia, din diverse motive, de laptele matern erau alimentati artificial cu lapte de vaca-vaca, uneori chiar de la nastere sau pana sa implineasca 4-6 luni. Asta se intampla inainte sa apara formulele de lapte praf
eu chiar ma intrebam zilele trecute cu ce erau hraniti cu sute de ani in urma bebelusii ale caror mamici mureau la nastere... vasazica erau trecuti pe lapte de vaca.... ca si dadacele/mamele de lapte erau cam greu de gasit asa, la comanda.
Angela T. spune:
vreau sa adaug ca eu i-am dat odata bebeului meu, pe la 3 luni, doua lingurite cu suc de clementine, fiindca se uita luuung la mine cand mancam. pe moment a fost ok, reactia alergica a aparut dupa vreo ora, cand a inceput sarmanul sa tipe de durere, s-a chinuit vreo ora, iar la final a vomat sucul amestecat cu laptic coagulat... deci, prea curand nu voi mai repeta experimentul.
Bobita spune:
Eu sunt de parere sa-i dai suc de portocale, sa se obisnuiasca. La vara o sa cauti portocale zemoase si n-o sa gasesti decat uscaturi. La fel si sucul de mere, vara sunt mere mai acrisoare.
Daca bb e sanatos nu are ce sa-i strice.
Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229
Luizax spune:
Aha, am mai zis io..depinde si de bebe. Alex nu a avut colici deloc.
Lapte de mama...de unde? i-am dat doar 2 luni si ceva. Orice kestie noua i-am dat cate putin, si treptat. N-a avut probleme. Acu...ce sa mai zic, niciun bebe nu samana cu altul. Unii st mai sensibili, altii nu :) "Cine poate oase ruoade"
Luizax - karkotash shef!
Camelia spune:
[quote]Originally posted by anaid
Iata ce am gasit eu printr-o carte despre cresterea copiilor de prin 1986 (in clipa de fata nu am cartea la indemana, deci va spun din aducere aminte). Cam asta ar fi textul:
[b]DESPRE INTRODUCEREA SUCURILOR DE LEGUME SI FRUCTE PROASPETE LA BEBELUSI: Pe vremuri, bebelusii care nu puteau beneficia, din diverse motive, de laptele matern erau alimentati artificial cu lapte de vaca-vaca, uneori chiar de la nastere sau pana sa implineasca 4-6 luni. Asta se intampla inainte sa apara formulele de lapte praf adaptate pentru bebelusi de diferite varste si, din pacate, se mai intampla si astazi destul de frecvent, mai ales in Romania. Printre multele neajunsuri ale laptelui de vaca in alimentatia bebelusilor mici este si acela ca nu contine destula vitamina C (si fier, si vitamina D...). Ca sa se compenseze cat de cat acest neajuns, pediatrii recomandau pe vremuri introducerea precoce a sucurilor de fructe si legume proaspete...
Parca ar fi vorbit pediatra noastra! Exact asa mi-a spus si ea mie