La 2 luni, suc de portocale ???
Dragele mele... va cer sfatul, desi eu deja inclin spre un NU destul de categoric... Pediatrul nostru, care astazi a venit sa-i faca vaccinurile de 2 luni, dupa ce a consultat-o si-a vazut ca am un copil sanatos tun, si-a exprimat parerea cum ca gata, ar fi cazul sa incep sa-i dau cite o lingurita, maxim doua, de suc de portocale. Adica sa incepem cu asta, pe urma cu alte citrice, pe parcursul lunii a doua sa ajungem la 60ml de suc de citrice pe zi.
Voi ce parere aveti ? Mie mi se pare un pic cam devreme. Pe de alta parte, inca nu am incercat, nu shtiu daca ii place sau nu. Ma gindeam doar sa incerc, si daca o vad inebunita de placerea gustului sa-i dau totusi... Nu shtiu. Sint in dilema. Voi ce-ati face sau ce ati facut la rindul vostru ?
Raspunsuri
gabriel spune:
Noi am inceput cu suc de morcov si mere. Treptat pana la 125 ml de morcov dimineata si 125 suc mere pe la ora 16.00. Sucul de portocale am inceput pe la 5 luni.
Gabriel - tatic!
Luizax spune:
Si eu i-am dat lui Alex suc de morcov, portocale, piersici, tot ce mi-a picat in mana....tot de la 2 luni.
Luizax - karkotash shef!
tinaw spune:
Draga mea,
Eu nu i-am dat lui Robert nimic pina la 6 luni. A papat doar lapte de la mine, nesuplimentat cu lapte praf. Doar cite o lingurita de apa din cind in cind si foarte rar ceai pentru colici, desi el nu a avut. Si s-a dezvoltat absolut armonios. Abia acum am inceput sa ii dau altceva decit sin. Eu zica ca este prea mic bebe-ul pentru a incepe cu citrice, cu atit mai mult cu cit citricele provoaca diaree.
Faci cum crezi..........
Tina si bebe Robert
danis spune:
noi am inceput cu suc de morcovi, pe la 4 luni jumate, apoi de portocale, mere etc. dar daca nu ai motive sa te grabesti (a crescut bine, mai ai lapte etc.) si eu as zice sa mai stai
Daniela si bb Anda
fabi spune:
Nu ne-ai spus daca copilul ma bea laptic de la san?ca atunci nici sa nu te gandesti, si si daca bea din sticluta e prea devreme!!!!Io zis sa-ti schimbi pediatrul;)
angi_gemeni spune:
Copiii lor mei le-am dat suc de portocala de la 3 luni. Cu lingurita, la inceput pana am ajuns la 10 ml, apoi 20 si nu le-am dat pana pe la vreo 8-9 luni mai mult de 50 de ml. suc de portocala!
Ia-o incet. Cu o lingurita. Daca nu-i place mai lasa-l o zi, doua. Incearca iar dupa aceea. Si progesiv: intr-o zi o lingurita, apoi 2, apoi 4, 6...
Daca alaptezi, si eu cred ca este cam devreme. Daca nu, asculta-ti pediatrul. Nici eu nu am alaptat, dar eu le-am dat de la 3 luni, la recomandarile pediatrului copiilor.
alssa spune:
Eu alaptez si ma lupt cu toata lumea care-mi spune sa dau una sau alta... pentru ca nu vreau sa renunt sau sa "micsorez" alaptatul pentru nimic in lume... m-am chinuit atit, cu rani cumplite pe sfircuri sa alaptez si taman acu sa incep sa diminuez aiurea treaba ? Aia ma gindeam si eu... Am s-o mai las vreo 2 saptamini sa faca macar 2 luni juma si porma incerc apa sa vad cum ii place... Daca o vad ca-i place nevoie mare, ii dau. Daca nu, mai incercam peste o luna...
Luizax spune:
alssa...sau o lasi pana la 4 luni, si daca intreaba pediatrul ii zici "da i-am dat, moama ce i-a placut" si gata :))))) Nu are rost sa te stresezi :o)
Luizax - karkotash shef!
Mama spune:
Fetelor,asa am crezut si eu 4-5 luni bebelusi
pot bea suc de portocale, morcov .
Dar am fost surprinsa sa aflu ca pe aici prin
strainataturi,pediatrici spun nici gind pina la
1 an nimic citrice,nu suc de morcovi.
Deasemenea nu miere, nu oua pina la 1 an.
Eu i-am urmat sfatul .
Multe bucurii va doresc.