in 2004 -6.530.000 in 2005 cat iau?
![](images/user_woman.png)
Am depus cererea pentru indemnizatia de ingrijire copil pana la 2 ani incepand cu Iunie 2004 si am luat conform legii. Dar acum in ianuarie 2005 am o nelamurire, conform legii nu ar fi trebuit sa iau 7.880.000 (aproximativ? Sau suma este pentru cei care depun cererea incepind cu ianuarie 2005? Cine stie, ma poate ajuta si pe mine? Cu cateva pasaje din legi, sa pot lamuri la servici.Va rog mult. Multumesc.
Mentionez ca pentru luna ianuarie 2005 de la servici am primit ot suma de 6.530.000 (aproximativ)
Raspunsuri
liliac1 spune:
Aceeasi intrebare am si eu: intrat in CIC in ian. 2004. Iesit din CIC in martie 2004 - intrat sotz in martie 2004.
suma luata pana in dec 2004 - aproape 6200000.
Cat trebuie sa ia pe ian. 2005?
Tot 6,2 mil sau intra si el la 7,8 mil???
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buli/buli.jpg)
buli spune:
7,8 mil
05 Ianuarie 2005
Pentru corecta informare a beneficiarilor de indemnizații pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, acordate în sistemul public de pensii, în urma apariției în zilele de 4 și 5 ianuarie a.c. a numeroase informații în presa scrisă și audio-vizuală, Casa Națională de Pensii și Alte Drepturi de Asigurări Sociale face următoarele precizări:
Conform prevederilor art. 125 din Legea nr.19/2000, astfel cum au fost modificate prin Legea nr. 577/2003, pentru drepturile care se stabilesc după data de 31 decembrie 2003 cuantumul brut lunar al indemnizației pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, iar în cazul copilului cu handicap până la împlinirea vârstei de 3 ani, este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.
În anul 2005, conform prevederilor Legii nr. 512/2004, salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 9.211.000 lei.
În aceste condiții, pentru anul 2005, cuantumul brut lunar al indemnizațiilor care sunt stabilite după data de 31 decembrie 2003 este de 7.830.000 lei, reprezentând 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.
http://www.cnpas.org/cnpas/jsp/content.jsp?chapterId=119
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claujro/claujro.jpg)
claujro spune:
Si eu sunt in aceeasi situatie. Am fost la contabila care mi-a spus clar ca eu nu beneficiez (am intrat in CIC in februarie 2004) si ca ea nu imi da mai mult! I-am dus de pe net, exact cele scrise mai sus, nu le-a recunoscut ca fiind valabile, am rugat-o sa sunam la CNPAS si nici nu a vrut sa auda. A zis ca pana nu ii aduc EU ceva scris, ea nu imi da nici un ban in plus.
Mi se pare o magarie, de aceea maine am sa depun reclamatii si astept raspuns scris, justificativ.
Nu va lasati, fetelor , e dreptul nostru si e vina lor ca nu cunosc legile. Vina cui e ca sunt arogante????
Claudia, bb Matei si bb din burtica.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irina_p_c_p_/irina_p_c_p_.jpg)
irina.c. spune:
Clau,dar unde lucrezi?Ca si eu am patit la fel,dar lucrez in invatamant si am sunat la Inspectoratul Scolar,la salarizare ,si s-a lamurit problema.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
grasuta spune:
Am rezolvat pana la urma, mi-au dat si diferenta. Nu prea erau siguri de ceea ce le-am dus pe discheta, dar pana la urma sau dus la casa de pensii din Calea Vitan si lea raspuns ca ei au primit un comunicat si ca au dat la persoanele pe care le platesc ei 7.830.000 lei incepand cu luna ianuarie 2005. Va multumesc tuturor.