Amprente!
Buna dragelor si dragilor!
Uite ca revin cu inca un subiect care de cateva zile "m-a pus pe ganduri"!
Zilele trecute mi s-a intamplat o ditamai intamplarea!Asadar: parchez eu masina frumusel intr-o anumita parcare dintr-o anumita zona(intens populata) si lipsesc 10 minute. Si ma pune
sa las doua genti de voiaj pline ochi in masina. Era seara. Seara. Cand m-am intors am crezut ca pica cerul pe mine. Valizele disparusera. Ne-am necajit. Am cautat, dar cautai acul in carul cu fan, am intrebat in stanga si in dreapta oamenii daca nu au vazut ceva suspect, pe cineva, etc. Nimeni , nimic.Si aveam acolo si obiecte de valoare destula. Am mers la sectia de Politie din apropiere sa spun ce s-a intamplat. cand colo, de acolo tocmai pleca un barbat care reclamase ca i se furase din masina CD playerul.Nu cu mult inainte. Si atunci a inceput sa exceleze politaiul. A zis ca probabil au fost tot aia care ne furasera si noua gentile. Eu eram superdisperata. tot am zis ca, sa vina cineva de la ei sa vada unde am fost parcati, sa mai intrebe ei in jur sa se intereseze, etc , dar el : Pace buna!. Ca le lipsesc oamenii, ca duc lipsa de personal, ca sa merg dimineata la alta sectie de Politie sa depun o reclamatie, ca aia sunt de la Furturi din autoturisme; totusi pana la urma, probabil mi-a vazut fata, ca cred ca aratam precum ma simteam, i s-a facut mila si a telefonat la alta sectie de Politie sa solicite ajutor. a venit un alt politist cu un jandarm si au zis ca Daca Vreau pot veni cu mine sa le arat masina unde se intamplase. Si atunci a venit vorba de amprente. Au zis ca datorita frigului de afara, si urmele de degete se distrug. Si ca nu au ce amprente sa ia.Chiar daca lasam masina tot in locul ala, chiar daca nu mai umblam la ea. Oh, am uitat sa spun ca am gasit masina incuiata la loc cum o lasasem(e Dacie, apropos).Daca Vreau! Sigur ca vroiam, desi in acelasi timp ma gandeam ca nici ei nu ar rezolva nimic, ca probabil cine le furase , le luase si dus fusese.Dar am mers si le-am aratat unde era masina si ca nu fortasera incuietorile. Inca o data mi-au spus ca nu au ce amprente sa ia ca era frig si ger afara. In fine, a doua zi dimineata am mers la sectia de politie la care puteam face reclamatia, unde am dat peste alt tzafnos, care de lene sa imi inregistreze plangerea , incerca sa ma convinga ca oricum nu prea sunt sanse sa recuperez ceva din ce am pierdut astfel. Si despre amprente...Era prea frig afara si la temperaturi asa joase ele se distrug. Am facut reclamatia si am plecat. Am plecat cu sufletul strans , stiind ca oricum nu ma ajuta nimeni si nici nu ma va ajuta nimeni in cazul asta. Ca nu o sa recuperez nimic si ca daca maine poate va fi altcineva care va lasa ceva in masina, un bagaj, un dosar, o agenda acel cineva va fi expus unor astfel de furturi cum am patit eu, pt ca nimeni nu se ingrijeste ca oamenii acestia de nimic care iti fura obiectele personale, actele, iti fura sufletul, acesti oameni sa fie starpiti.
Asadar aveti grija de voi, pt ca altfel nimeni nu are.
Amprentele... Le-a luat naiba. Si stau si ma intreb daca politaii aveau dreptate in legatura cu disparitia lor la frig. Am zis sa scriu aici pt ca stiu ca sunteti oameni calzi si ii intelegeti pe cei care trec prin fel si fel de situatii si greutati si ca poate imi veti raspunde si mie la ceea ce am scris.(in legatura cu amprentele)
daca ati patit si voi intamplari asemanatoare cu a mea si nu va e greu sa scrieti, scrieti-mi.
Uite ca de la niste amprente, am ajuns sa scriu toata povestea. Sper ca nu v-am plicitsit. Oricum, acum la momentul la care scriu aici m-am mai linistit, m-am impacat cu gandul ca nu pot face nimic, decat se ma pazesc pe viitor si nu mai sunt asa trsita ca ieri.
Astept raspunsurile voastre
Cu drag,Principessa