Un strigat disperat de ajutor! (2)

Un strigat disperat de ajutor! (2) | Autor: roxana1974

Link direct la acest mesaj

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42031&whichpage=1" target="_blank">Prima parte

quote:
Initial creeata de roxana1974

Imi permit sa potez aici acest mesaj, fiindca aici intra mai multa lume si sper sa putem face ceva pentru o familie disperata cu 5 copii, care cu catava vreme in urma, a mai cerut un pic de ajutor, prin intermediul lui Elly1977. Au fost cativa care au vrut si au putut sa ajute, dar din pacate nu au fost destui. Familia cu 5 copii despre care scria Elly aici: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38957" target="_blank">povestea trista a fost aruncata astazi in strada! Suma adunata nu a fost suficienta, astfel incat, pentru 11.300.000 lei, executorul judecatoresc i-a dat afara fara mila! Daca pana Marti, ora 13 cand va avea loc licitatia apartamentului cu 2 camere, confort 2 in care locuiau bietii oameni, nu se va aduna aceasta suma, nici nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla cu bietii copilasi. Pana atunci mai au o farama de speranta. Va rog din inima, citit povestea lor la link-ul pe care l-am pus aici si va mai rog, ca alaturi de mine, sa incercati sa-i ajutati. Suma necesara nu este mare. Eu am sa virez Luni la prima ora in contul lor 1.200.000 lei. Nici nu mai pot gandi coerent. Nu stiu cum arata mesajul meu, m-am lasat coplesita de necazul si disperarea bietilor oameni...
Cu bine,
Roxana

quote:
Originally posted by madalina horsa

Ce am facut eu:
M-am intalnit cu anemona, jasmine, mamicaluiteo si am luat banii de la ele.
Am ridicat de la westernunion valoarea in lei a celor 178 dolari.
Am pus de la mine banii pe care-i mai astept maine.
Am fost la aceasta familie acasa. am dus 10.250.000 lei, o sacosa cu mancare de la mine si doua de la jasmine.

Ce am vazut/auzit de la ei eu:
O mamica tanara, frumoasa si slaba-slaba, care se pregatea sa joace Piticot cu 3 copiii frumosi si foarte politicosi, al patrulea fiind un pitic scump scump in brate la mamica. Un apartament saracacios dar curat, fara curent electric, cam frig.
Un tatic care m-a impresionat.Nu prin modestie, cat prin rabdare, dragoste, putere de a accepta ce nu poate fi schimbat si de a incerca sa faca ce e mai bine in situatia data.
Au avut o viata buna, pana in 2000. As spune, cum multi dintre noi avem acum. Se iubeau, mergeau la gratar cu prietenii, vecinii, copiii se jucau cu ceilalti copii, el era sofer profesionist si castiga bine, facusera un contract de inchiriere pentru apartament cu chiria 500 mii pe luna si 75 de dolari rata, in 10 ani apartamentul ar fi fost al lor in felul asta.
Numai ca la nasterea primului baietel i s-au descoperit mamei cateva pete pe plamani si a fost trimisa la un spital de pneumologie. Medicii au spus ca nu e nimic grav, sa se odihneasca.
A slabit apoi din ce in ce mai rau, sotul mai mult plecat, ea cu copiii acasa...intr-o noapte i s-a facut foarte rau si cu ajutorul vecinului, dn. Anton, au dus-o la spital. Avea 29 de kilograme.
Plamanii amandoi distrusi. Era nevoie de transplant. Toti banii lor si ajutoarele pe care le-au primit atunci s-au dus pe transplant, 7 luni de spitalizare ( nu s-a putut face in Romania ci in Viena), si tot asa. Datoriile se adunau. Ca sa poata sta cineva cu copiii, el s-a lasat de serviciu. Un barbat tanar, in putere, ingrijind 4 copii mici. La joaca cu ei, toti odata sau cu cate doi, la gradinita, la cumparaturi, in bucatarie, la spalat de rufe..stim toate cum e cu unul sau doi copiii, poate trei. Dar cu 4? Si sa fi barbat!
Nu stiu cati ar fi rezistat, sincer. Medicii au spus ca va trebui sa stea 3-4 luni in sanatoriu, o luna acasa, si tot asa in functie de cum evolueaza starea sanatatii. Tuseste si acum, nu poate iesi din casa pe frig, nu are putere sa faca multe.Dupa transplant li s-a spus ca e indicat sa incerce sa duca o viata normala din toate punctele de vedere.
Intr-una din lunile cand era acasa i s-a facut rau. la spital au spus ca a fost o sarcina peste ciclu, gemelara, si ca unul din ei a murit, dar au sfatuit-o sa lase copilul ramas, un avort i-ar fi pus viata in pericol.Asa a aparul mezinul cel scump care era acum in brate la ea.
Sotul ei mi-a aratat contractul de inchiriere/vanzare. Nu a mai reusit sa plateasca ratele si mai sunt 4600 de dolari de plata pana vor putea achita apartamentul, ca sa ramana al lor. Mi-a aratat actele de la proces, aproape jumatate daca nu mai mult sunt penalizari si cheltuieli de judecata. Acum au 18 milioane restanta si 23 penalizari, deci inca 40 si ceva de milioane. Lunar intretinerea vine intre 2 milioane si 900 mii.
La lumina datorita datoriilor au fost debransati.
Ieri cand executorul judecatoresc s-a milostivit si le-a deschis apartamentul sa doarma la ei in casa, nu gaseau lumanarile. Asta e sursa lor de lumina. O masina de spalat exista, dar ce folos, daca nu e curent, spala de mana.Una din fete este in sanatoriu, a facut si ea TBC. Ceilalti membri ai familiei merg la control din 3 in 3 luni. La scoala cu ce sa-i dai anul asta? Stau acasa, cu totii, cand vine alocatia sunt cam 1 milion de lei. Dupa alocatie nu mai vine nimic. Asteapta acum un ajutor de la primarie, dar cat poate fi?
Mi-au aratat niste plicuri in care aveau recipisele de la toti banii primiti prin posta, pachete, etc. Mi-a citit nume de oameni pe care nu i-au vazut niciodata dar care i-au ajutat, unii cu sume de bani, altii cu pachete.Ar fi vrut sa le multumeasca cumva. Poate unii din ei, cine stie, citesc aici.
Dupa ce vor ridica maine din banca si banii trimisi de roxana si mamagiuliei vor face suma.
Am uitat sa va spun ca au crezut ca am venit cu pachete sa-i ajutam. Am cerut sa stam la o masa sa facem o chitanta de mana. Pentru ce, a intrebat el speriat. pentru bani, pai nu v-am adus bani? Credeam ca dn. Anton le spusese. Ce bani? S-au ingalbenit.
Am intrebat ce datorii au. Noi avem datorii mari, a spus el trist. Bine, bine, dar ce este urgent? Avem 11,3 milioane pana marti, altfel ajungem in strada. Nu ajungeti, v-am adus banii. Nu le venea sa creada, au plans. Am povestit putin de DC, am spus ca sunt aici mamici, tatici, fete, baieti din toata lumea. Ca incercam sa-i mai ajutam cumva. El a spus ca trebuie sa rezolve cumva cu copiii ca sa se poata duce la munca. Asa e, dar pana atunci sa vedem ce putem face, am zis.

Cam asa a fost.Asta am vazut, vorbit cu ei, asta mi-au povestit. Pe dn. Anton nu l-am intalnit, era de serviciu, am vorbit cu dansul la telefon. Va multumeste si dansul, care ii ajuta atat de mult. Eu ii multumesc in numele Despre copii, poate va citi aici. E un om deosebit, cu un suflet tare mare.

Sa fim sanatosi,
Madalina