din CIC se opreste sanatatea ????
![](images/user_woman.png)
Sunt dizamagita ca desi intelesesem de pe forum ca daca am intrat in CIC din ian. 2005 iau 7830000, insa mie contabila mi-a oprit sanatatea pe motiv ca ea asa stie, ca doar cand esti bonlav nu-ti opreste insa in crestere copil trebuie sa opreasca. Daca are cineva paragraful si legea sau monitorul, astfel incat sa-i duc exact, va rog ajutati-ma. Pana acum i-am printat chiar si o discutie purtata de Rozi pe forum, dar nu a crezut nimic. Vrea paragraful de lege si monitorul...........Va multumesc anticipat.
Raspunsuri
alexa121 spune:
Potrivit dispozitiilor art.125 alin.(2) din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2004, potrivit prevederilor art.42 din Legea nr.571/2003-Codul fiscal, veniturile sub forma de indemnizatie de maternitate si indemnizatie pentru cresterea copilului NU SE IMPOZITEAZA.
De asemenea, art.54 alin.(2) din OUG nr.150/2002 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, introdus prin Legea nr.583/2004, dispune ca, pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani, indiferent de data stabilirii drepturilor, angajatorul datoreaza o contributie suportata din bugetul asigurarilor sociale de stat, reprezentand 6,5% din valoarea a doua salarii de baza minime brute pe tara.
In anul 2005, cuantumul lunar al indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, stabilit dupa data de 1 ianuarie 2004, este de 85 % din 9.211.000 lei, cat este salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2005, respectiv, un cuantum fix net de 7.830.000 lei.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
gio spune:
Eu iau CIC dupa legea veche, dar am ramas tablou cand tipele de acolo mi-au spus prima oara luna asta: sa anunte sotul la serviciu ca sunteti trecuta pe asigurarea lui de sanatate ca de luna asta nu va mai oprim din indemnizatie..adica atata timp, un an jumatate, mi-au oprit....no comment
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)