din CIC se opreste sanatatea ????

din CIC se opreste sanatatea ???? | Autor: daany28

Link direct la acest mesaj

Sunt dizamagita ca desi intelesesem de pe forum ca daca am intrat in CIC din ian. 2005 iau 7830000, insa mie contabila mi-a oprit sanatatea pe motiv ca ea asa stie, ca doar cand esti bonlav nu-ti opreste insa in crestere copil trebuie sa opreasca. Daca are cineva paragraful si legea sau monitorul, astfel incat sa-i duc exact, va rog ajutati-ma. Pana acum i-am printat chiar si o discutie purtata de Rozi pe forum, dar nu a crezut nimic. Vrea paragraful de lege si monitorul...........Va multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa121 spune:

Potrivit dispozitiilor art.125 alin.(2) din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2004, potrivit prevederilor art.42 din Legea nr.571/2003-Codul fiscal, veniturile sub forma de indemnizatie de maternitate si indemnizatie pentru cresterea copilului NU SE IMPOZITEAZA.
De asemenea, art.54 alin.(2) din OUG nr.150/2002 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, introdus prin Legea nr.583/2004, dispune ca, pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani, indiferent de data stabilirii drepturilor, angajatorul datoreaza o contributie suportata din bugetul asigurarilor sociale de stat, reprezentand 6,5% din valoarea a doua salarii de baza minime brute pe tara.
In anul 2005, cuantumul lunar al indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, stabilit dupa data de 1 ianuarie 2004, este de 85 % din 9.211.000 lei, cat este salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2005, respectiv, un cuantum fix net de 7.830.000 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Eu iau CIC dupa legea veche, dar am ramas tablou cand tipele de acolo mi-au spus prima oara luna asta: sa anunte sotul la serviciu ca sunteti trecuta pe asigurarea lui de sanatate ca de luna asta nu va mai oprim din indemnizatie..adica atata timp, un an jumatate, mi-au oprit....no comment

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput