Cand parintii vor cheie de la casa ta

Cand parintii vor cheie de la casa ta | Autor: cinta

Link direct la acest mesaj

mi se urca sangele la cap si numai scriindu-va. in consecinta nu reusesc sa imi pun gandurile in ordine si sa am o discutie pe un ton egal legat de motivele pt care NU VREAU ca parintii lui sau ai mei sa aibe cheie de la partamentul in care locuim noi.

povestea pe scrut este urmatoarea:

pt o perioada de aprox. jumatate de an am locuit impreuna cu parintii lui. insa in momentul in care eu am avut nevoie sa imi inoiesc permisul de sedere si am avut nevoie de o adresa legala pe care sa o declar, au refuzat sa ma inregistreze la ei desi contribuiam la cheltuielile de intretinere [utilitati] si alte cheltuieli in casa. asta in conditiile in care stim cu totii ca si un animaluts de casa daca tii trebuie sa il declari. m-am simtit umilita ca ultimul om si am decis ca eu acolo nu mai stau. si am decis sa ma mut. prietenul meu a spus ca eu singura nu plec nicaieri asa ca ne-am pus pe cautat, am fost si la agentii imobiliare si in 4 zile eram deja "la casa noastra". normal ca ne-a costat de ne-a iesit pe nas, dar eram mult mai fericiti asa.

mama-sa, in momentul in care am anuntat decizia de a ne muta in alta parte a zis ca nu avem decat. insa cand am anuntat ca am gasit deja apartament si ca noi a 2-a zi am plecat, a schimbat tactica. a inceput cu imbarligari si toate alea pe langa fecior ca sa mai stam macar pana in toamna, ca nu are rost sa cheltuim banii de pomana, mai ales ca apartamentul lor e gol pe timpukll verii. am refuzat si uite asa am cheltuit cu chirie si altele aditionale in conditiile in care apartamentul lor a stat gol toata vara pt ca ei se muta la casa de vara cand e cald afara.

mai mult: in tot acest timp nu s-a oferit o singura data sa ma inregistreze totusi la adresa lor, desi stia ca a contat f mult in decizia noastra.

apoi, a venit cu o alta situatie: si aici exista acele cladiri cu apartamente nationalizate de fostul regim si acum revenit proprietarilor. insa cu chiriasi cu drept de habitat pe viata, daca i-a prins schimbarea de regim inregistrati acolo. bunicul prietenului meu locuia intr-un astfel de apartament, unde mama prietenului meu este inregistrata. si cum bunicul e singur si batran si se plictisea, a zis ca de mult isi doreste sa se mute cu copii [parintii prietenului meu]. Iar acum ca noi am eliberat terenul, mama lui a propus rocada: noi sa preluam apartamentul in cauza iar bunicul sa se mute cu ei. mai ales ca e un apartament central, cu tot ce ai nevoie pe o raza de 10 min de mers pe jos. o placere sa locuiesti acolo.

acum vine partea frumoasa: apartamentul arata jalnic - locuit de batrani care in 15 ani nu au batut nici macar 1 cui. plus ca noi nu putem fi inregistrati acolo. proprietarul abia asteapta sa scape de vechii chiriasi pt a schimba tarifele. pt ca pt vechii chiriasi exista un plafon al chiriei stabilit prin lege.

cand prietenul meu mi-a zis aceasta optiune, i-am explicat pe indelete cum sta treaba cu mamele cu un singur copil, si ala fecior. cum nu mai are liniste de cand ne-am mutat de la ei si cum nu ne mai poate controla viata. in timpul locuit impreuna era mereu in camera la noi mcand noi nu eram acasa. de ex: cand am anuntat mutarea a2-a zi, s-a dus glont la noi in camera si s-a pus pe frecat podeaua si aranjat lucrurile. fiind o camera micutza, noi am ramas pe hol, in usa, uitandu-ne la ea. ca noi nu mai aveam loc de ea in camera noastra!
iar dupa mutarea il streseaza mereu cu macar 1 tel de jumatate de ora pe seara sa se asigure ea ca totul e ok si sa stie tot ce facem.

am acceptat sa preluam apartamentul cu urmatoarea conditie: de vreme ce oricum ar trebui renovat si deci investitie destul de serioasa si eforturi din parttea noastra, desi ramane inregistrat pe numele mamei, sa avem dreptul sa il administram cum vrem noi. inclusiv, daca ne tuna sa plecam din tara sau sa ne c umparam un apartament nou sa putem sa il sub-inchiria daca decidem asa. adik sa nu doara pe nimeni capul de ce facem noi in CASA NOASTRA si cu CASA NOASTRA.

fiindca bunicul a locuit pana in vara acolo, normal ca ambii parinti au avut cheia de la locuinta. cand am realizat lucrul asta l-am atentionat pe prieten ca eu nu sunt de acord ca cineva sa imi intre in casa fara stirea mea. sau in lipsa mea. si ca daca se intampla schimb incuietorile pe usa. nu stiti de cate ori am gasit-o pe mama-sa la noi in bucatarie aparute cu nu stiu ce treburi cand apaream pe neasteptate acasa. ca mai treceam in drum de la clienti spre birou, de vreme ce stam in centru. sa iau pranzul acasa, de ex.

am prins ocazia ca s-a stricat una din yale ca sa o schimbam fara a "jigni" pe nimeni. si totul a fost asa de bine pana sapt trecuta cand parintii au cerut copie la cheie. am zis ca ma sufoc de draci si i-am spus prietenului categoric ca refuz asa ceva. mai ales ca am aflat intamplator dintr-o discutie cu parintii pe care el o purta in letoniana. se vede ca stiindu-mi parerea s-a temut sa ridice subiectul in fata mea. ceea ce m-a deranjat si mai mult.

dupa ce am discutat cu el a fost de caord cu mine. ca, in definitiv, cum mi-am explicat eu e CASA NOASTRA iar parintii lui sunt OASPETI in CASA NOASTRA si nu STAPANI.

insa cum sapt asta ne-am cumparat aragaz nou, am avut nevoie sa vina cei de la Gaze sa il instaleze. Fiind amandoi la servici, ne-a impins pacatul sa ii cerem tatalui sau sa stea la noi azi. Normal ca la 11 cand am trecut sa iau ceva de acasa in drum spre birou el tocmai se pregatea sa plece. si m-a anuntat plin de sine ca ia cheia prietenului meu cu el sa faca o COPIE si o aduce mai tarziu. Nu am zis NU pe moment, ci l-am lasat sa plece. l-am sunat imediat pe prietenul meu care mi-a zis ca a avut un scandal groaznic cu ai lui care nu concep sa nu aibe cheie de la casa noastra.

eu una nu mai pot asa. sunt gata sa il dau dracului de apartament si munca mea si banii investiti si visele noastre numai sa scap de otrava lor. numai gandul ca au cheie pt mine inseamna deja ca sunt omniprezenti. poate uneori sunt asa de franta seara ca las pe a-2-a zi vase in chiuveta. si sa para mama-sa sa vada, ba sa se mai si apuce de frecat la podele sau la vase ma scoate din minti.

stiu ca poate nu o face cu intentii diabolice. ca si la ea acasa freaca mai mereu. dar acolo nu are decat pt ca e la ea acasa. dar sa nu o prind ca se apuca de controlat in casa mea ca eu o scot in strada urgent.

cam asta este situatia, dragelor si dragilor.

va implor, poate imi spuneti cum ati rezolvat voi o astfel de situatie. sau ma ajutati sa fac o lista cu toate argumentele logice si de bun simt pt care parintii lui sa nu aibe cheie da le CASA NOASTRA. sa il conving macar pe prieten ori s amai avem o discutie cu ai lui ori sa schimbe yala la salariu. ca daca nu, eu imi iau lumea in cap.

cinta