Fetelor care stiti sa-mi spuneti, daca lucrezi si faci facultate din anii de facultate(la mine 4 de exemplu) se adauga ceva la vechime in cartea de munca?
Magda si Bianca
6 ani
Da, anii de studentie sunt considerati vechime in munca. Sigur pentru facultatile de stat, indiferent de forma de invatamant. Nu stiu daca regula se aplica si pentru facultatile particulare.
Anii de facultate se considera vechime la pensie pentru cele care nu lucreaza oin acelasi timp.
Acum daca tu lucrezi in acelasi timp in care esti studenta si ai salariul brut mai mare decat salariul minim brut( care se va calcula pt cei 4 ani de studentie) cred ca iti va conveni sa ti se calculeze salariul mai mare la pensie
La pensie se iau in considerare anii de facultate la zi(nu stiu 100% sigur),daca e la seral sau f.f.cred ca se considera ca ai lucrat undeva cu un brut mai mare decat minimul.In cazul cand ai mai multe facultati la zi ,poti sa o alegi pe care vrei(nu neaparat prima), cu conditia sa nu depaseasca 5 ani.
Multumesc fetelor pt raspunsuri.Facultatea e privata si e la zi.Salarul meu e bine mersi mai mare decat minim asa ca "schimbul "nu e convenabil:)).Chestia ar fi buna daca vreau sa ma pensionez la cerere si ai nevoie de nu stiu cati ani de servici ca zapacitii astia vor sa ne aduca pana la vreo 60 de ani ceea ce e mult prea mult, avand in vedere ca lucrez de la 18 ani!Pai o sa am 42 de ani de servici, Doamne si sa-i spui e mult dapai sa-i lucrezi. Primii 15 jumate i-am terminat, adevarul e ca nu au mai ramas multi:))
pupici la toate
Magda si Bianca
6 ani