Asociatia/Fundatia "Despre Copii.com"

Asociatia/Fundatia "Despre Copii.com" | Autor: nana_sim

Link direct la acest mesaj

Inspirata de anunturile de la "umanitare" si mai ales de mobilizarea pentru familia Florescu, m-am gandit sa reiau o idee strecurata prin noianul de mesaje, imi cer scuze dar nu imi amintec cine a pomenit-o mai intai, si anume cea a infiintarii unei asociatii/fundatii care sa cuprinda toti membrii de aici. Bugetul care se poate realiza numai din cotizatiile de membru este mare, socotiti 1 euro/an de membru (desi eu am socotit 5, considerand ca e suportabil) si rezulta, daca nr de membri este corect, 15.555 euro/an (sau 77.775 in cazul cu 5) care pot fi pusi la dispozitia unor oameni aflati in dificultate.
Sigur ca mai sunt multe aspecte de luat in calcul, va trebui gandita o strategie sau niste criterii de acordare a ajutoarelor, cine si cum conduce "ostilitatile pe campul de lupta" etc. Nu e foarte usor, dar sunt lucruri rezolvabile. Mai sunt cei 2% din impozitul pe venitul global pe care aveti optiunea sa ii directionati catre o organizatie (din nou aprox. 10.000 membri, doar cei din Ro), mai sunt donatiile firmelor care se pot scadea din venitul impozabil ... samd.
Eu cam atat am avut de spus, sunt un membru foarte nou, imi asum retinerea cu care ar putea fi privita propunerea.