Anorexie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

multumesc mult pentru sugestii...
toata povestea asta mai are putin si ma darima si pe mine pina la urma: asta era tot ce-mi lipsea acum, sa descopar ca singurul membru care parea sanatos la cap din familia noastra de 3 are pb. psihice!!!

Eu sint un pachet de nervi, barbatul meu... mai are putin si imi da cu ceva in cap, iar silfida asta "e grasa" si asta e problema ei existentiala majora!!!

Stiu ca nu tb. sa privesc lucrurile asa - dar m-am mai racorit si eu....

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Uite ce mi-a trecut mie prin cap:
1. Exista WeightWathers in Romania? Daca da, fa tot ce poti si du-o acolo, ei explica cum se maninca sanatos ca sa iti mentii figura. Macar mai vede oameni cu adevarat grasi sau cu probleme. Sau vede ca poti totusi sa maninci si sa arati bine!
2. Fa un complot cu prietenele ei : stii cum sunt tinerii , incearca sa arate ca idolii lor. Sa se indragosteasca toate de Marlyn Monroe, sau alta actrita care e mai voluptoasa, sa o laude tot timpul in fata sorii tale. Poate asa isi schimba surioara ta ideea de ce e frumos la o femeie.
3. Stiu eu, poate exista vreo carte care sa-i ridice cheful de viata si de a fi ea insasi (parca Coehlo cu "Veronica se hotareste sa moara" nu i-as da-o, e uneori prea extrema, si poate sa ia vreo hotarire falsa....poate exista o alta carte daca e pasionata de citit.
4. Incearca sa ii gasesti un hobby si sa o sustii in asta, poate se muta mintea de la cum arata...: pictat, scris poezii, mers pe munte, cintat. Incurajati-o, dati-i sentimentl ca are valoare.
5. Ma gindesc ca poate strica sa ii tot atrageti atentia la cit maninca...eu cind eram mica cum ma suparam pe ai mei refuzam sa maninc pt ca atunci imi dadeau atentie, poate sora ta se simte neglijata cumva sau crede ca nu e iubita de cei din jur? (chiar daca nu e adevarat adolescentii au imaginene total opusa realitatii uneori)

Nu uita, ea de cite ori se uita in oglinda, se vede grasa, uriasa. Ori cit i-ai spune tu ca a slabit prea tare, ea nu se vede asa...

Daca mai imi vin idei impracticabile, le scriu acilea....sper macar una sa va ajute .

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aschiutza

Uite ce mi-a trecut mie prin cap:
1. Exista WeightWathers in Romania? Daca da, fa tot ce poti si du-o acolo, ei explica cum se maninca sanatos ca sa iti mentii figura. Macar mai vede oameni cu adevarat grasi sau cu probleme. Sau vede ca poti totusi sa maninci si sa arati bine!
2. Fa un complot cu prietenele ei : stii cum sunt tinerii , incearca sa arate ca idolii lor. Sa se indragosteasca toate de Marlyn Monroe, sau alta actrita care e mai voluptoasa, sa o laude tot timpul in fata sorii tale. Poate asa isi schimba surioara ta ideea de ce e frumos la o femeie.
3. Stiu eu, poate exista vreo carte care sa-i ridice cheful de viata si de a fi ea insasi (parca Coehlo cu "Veronica se hotareste sa moara" nu i-as da-o, e uneori prea extrema, si poate sa ia vreo hotarire falsa....poate exista o alta carte daca e pasionata de citit.
4. Incearca sa ii gasesti un hobby si sa o sustii in asta, poate se muta mintea de la cum arata...: pictat, scris poezii, mers pe munte, cintat. Incurajati-o, dati-i sentimentl ca are valoare.
5. Ma gindesc ca poate strica sa ii tot atrageti atentia la cit maninca...eu cind eram mica cum ma suparam pe ai mei refuzam sa maninc pt ca atunci imi dadeau atentie, poate sora ta se simte neglijata cumva sau crede ca nu e iubita de cei din jur? (chiar daca nu e adevarat adolescentii au imaginene total opusa realitatii uneori)

Nu uita, ea de cite ori se uita in oglinda, se vede grasa, uriasa. Ori cit i-ai spune tu ca a slabit prea tare, ea nu se vede asa...

Daca mai imi vin idei impracticabile, le scriu acilea....sper macar una sa va ajute .

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Aschiutza,
Ea are un program super incarcat...deci nu e stilul care zaca in pat si se se mai uite din cind in cind in oglinda. E prin tot felul de cercuri literare, face dans modern, engleza..franceza.... are un grup de prieteni...are PRIETEN (care si el, la rindul lui, incearca sa-i scoata timpenia asta din cap). Deci are o viata activa...si reusita, as spune eu.
Dar ce zace in mintea ei... e o alta poveste.

Mie mi-a trecut prin cap ceva similar cu ce ai spus tu, despre "atentie": ae a fost tot timpul mezina familiei, toata atentia noastra focusata asupra ei, dar, TOTUSI, n-a avut probleme majore niciodata. Nici de sanatate, nici cu scoala, nici de alta natura. Poate e si asta ceva: poate simte nevoia sa faca ceva rau ca sa vada cum e "the other side".

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

O sa-ti mai zic si eu din ce-mi trecea prin cap la ora respectiva...

Ma gandeam ca sunt ingroooozitor de grasa - acum am aceeasi greutate, dar asta pentru ca metabolismul meu e ok, sau Cineva de Sus mi-a ascultat paranoile si s-a gandit sa-mi scoata balariile din cap - deci la 176cm am si aveam 56kg...In afara de faptul ca pierdusem cele 6kilograme care-mi stateau pe creier si pe buzunar, caci nu puteam cumpara nici o alta hainutza, neavand bani, daca mancam, ma simteam teribil de vinovata.. si nu mai mancam, deci.. Orice intra in stomacelul meu, orice, de la o frunza de salata la o firimitura de painica, INGRASAU!!! E foarte grav, caci ratiunea ta nu mai fct conform principiilor logicii. E ca si cum ti-e frica de intuneric cand te culci, seara, in camera ta, dar asta nu inseamna ca orice lipsa de lumina nu-ti reaminteste aceeasi panica.. Deci mancarea, grasa sau slaba multa sau putina, declanseaza aceleasi zone din creier si toate converg spre un NU panicat, chiar.. La ora resp aveam si un prieten mai ciudat si nu ne intelegeam de fel. Mama dispera cu toate ca nu stia pe deplin cutumele mele gastronomice. \credea ca mai mananc..Cum am scapat? sincer? de rusine pentru ca toata lumea isi batea joc de mine si de slabanoshenia mea. Am scapat pt ca m-am convins ca nu mai slabesc si nici nu ma mai ingras...

nu stiu ce sa mai zic.. mi-i tare mila de ea..si frica pentru ea..

mamica de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Dragele mele, vad ca a inceput totusi sa manince... desi ZILNIC se vaita ca a mincat mult, MUUUULT.... chiar daca maninca doar o felie de paine prajita.

Totusi, baga ceva in gura. E un pas inainte.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Ma bucur pt. voi si va tin pumnii!
Pt. voi doua!
Vio

"Binecuvantati copii si animalele"
http://community.webshots.com/user/famhoff

Mergi la inceput