Nunta a doi frati in acelasi an
Dragele mele,
Am o mare dilema. Eu si viitorul meu sot am hotarat inca din octombrie 2004 sa ne casatorim in 2005 in iulie, am facut deja mute pregatiri si am anuntat si o gramada de prieteni dar a cam intervenit o problema si nu stiu daca sa o iau in serios sau sa rad de ea. Este vorba de fratele meu care impreuna cu prietena lui au hotarat brusc ca in martie se casatoresc si initial spuneau ca vor face doar cununia civila dar acum am inteles ca vor sa faca si pe cea religioasa si nunta in toata regula. "Gurile rele" spun ca nu este bine ca doi frati sa faca nunta in acelasi an dar eu cred ca asa era inainte din motive economice (parintii nu aveau bani sa faca 2 nunti in acelasi an) dar la noi nu este problema deoarece nu ne bazam pe parinti.
Voi ce parere aveti?
Raspunsuri
deeapui spune:
draga greierasule, nu poti decat sa razi si sa te bucuri pentru fratele tau..nu cred ca are vreo legatura..in mod normal nuntile sunt prilej de bucurie, nu? asa ca nu poti decat sa te bucuri ca amandoi ati gasit persoana langa care sa va traiti intreaga viata.
E nevoie de mult curaj sa indraznesti sa fii tu insuti.
DEEA
ioana07 spune:
Bine ai zis "GURILE RELE". Domnule... oamenii astia nu au alta preocupare decat sa vina cu aberatzii din astea?!? In loc sa va felicite, sa va incurajeze si sa se bucure alaturi de voi...va strica tot cheful cu prostiile lor!!! Hai ca m-am enervat rau de tot!!!
Va doresc numai bine si sa aveti nishte nunti MINUNATE!!!
Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.
Catalin spune:
Uite www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=32472" target="_blank">un subiect care o sa te lamureasca.
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin
Think pink!
cricri d-amour spune:
Multumesc mult felelor si tie Catalin.
M-am mai linistit.
Pana la urma m-am hotarat sa nu-mi mai fac atatea ganduri si sa ma bucur de aceasta perioada dinainte de nunta, de pregatirile facute impreuna cu viitorul meu sotior si sa ma bucur si de fratele si viitoarea mea cumnatica. Chiar este placut ca am cu cine sa merg sa-mi caut rochie.
Va pup.
roxygeo spune:
Aceeasi problema o am si eu mai nou...cumnatii mei tocmai ne-au anuntat ca s-au gindit si ei sa faca nunta in septembrie (a noastra fiind in iunie), ei stiind de un an de zile cind avem noi nunta. ei au lucrat in Germania pina in iarna (vreo doi ani), ca sa nu iti mai spun ca sunt de 9 ani impreuna. Asa ca intrebari retorice avem cu toii in familie, de ce acum? si asa mai departe.
Nu cred in superstitii, dar ma deranjeaza ca pentru socrii ar fi un efort finaciar, ca pentru orice invitat, iar pe de alta parte nu poti sa obligi neamurile sau prietenii (ma refer la cei ai socrilor, pentru ca prieteni comuni nu avem) sa vina la doua nunti la interval de trei luni.
Dar asta e vom vedea ce ne rezerva viitorul!
Pupici
roxygeo
dana_ene spune:
Sunt prostii !
Caz concret:
Eu si sotul meu ne-am casatorit in august, iar sora lui s-a casatorit in noiembrie, acelasi an, 1998.
Avem casatorii solide toti, cate un copil fiecare, suntem f.f.f.f.f. bine.
Ei chiar ne-au botezat fetita.
Totul e foarte bine, stai linistita !
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!
ellamiss spune:
Buna,cricri d amour!Aceeasi problema se intampla si cu mine si fratele meu.Noi avem nunta pe 16 iulie anul asta iar el in noiembrie tot anul acesta.Si noi ne faceam probleme dar mama a fost la preot si l-a intrebat.I-a spus ca nu este nici o problema daca facem cununia religioasa in acelasi an dar sa nu fie in aceeasi zi (adica 16 orice luna din an).asa ca stai linistita.Eu tot ce am auzit este ca nu e bine sa faci nunta in mai ca nu iti merge deloc casnicia.pupici.
photos.yahoo.com/ellamiss2000
simkat spune:
Nu cred ca are vreo legatura, cum spuneau si altii trebuie sa fii bucuroasa ca v-ati gasit jumatatile amandoi.
Inca ceva, ce crezi ca ar prefera Dumnezeu sa traiti in concubinaj (pe motiv ca se casatoreste celalalt) sau sa fiti uniti si in fata lui?
Simona
petra spune:
Nu este nici o problema de ordin religios daca doi frati fac nunti in acelasi an. Putin mai complicata este treaba cu invitatii care vor fii chemati la ambele nunti. Dar se poate trece si peste asta avand in vedere ca acum se poarta confirmarile de venire din partea invitatilor.
Va doresc "casa de piatra" si multa faricire !
helbi spune:
Nici eu nu am crezut in superstitia asta si totusi.....a intervenit despartirea.....
Noi ne hotarisem sa ne casatorim in 96 in iunie....pe 2, dara tunci au fost alegerile locale si nu s-a putut. Fratele fostului sot a stabilit pe 8 iunie...si la el a mers.asa ca noi am mutat totul in septembrie.....Si noi si ei avem cite un copil, din pacate, casnicia noastra s-a destramat in al 7-lea an........Nu pot sa zic ca faptul ca doi frati s-au casatorit in acelasi ani, a contribuit la chestia asta, dar....acum as fi de 10 ori mai precauta, si spun asta, pt ca am stiut de la inceput despre superstitie....
BIANCA