Semnificatia obiceiurilor de nunta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Sincer eu cred ca din cite obiceiuri exista..multe nu-si mai au rostul in Bucurestiul zilelor noastre si nu numai, mai ales daca nu ai crescut intr-un mediu in care sa fie dezvoltat cultul obiceiurilor stramosesti.

In cazul meu, chiar daca nu mai locuiesc la parinti de citiva ani, mama vrea sa plec mireasa de la ea. Adica mergem la primarie si apoi eu ma duc la mama si el acasa la noi. Pe de alta partei le-am spus alor mei ca merg la ei, cu anumite conditii: sa nu vad lautari la usa, hora in fata blocului sau turta.

De dansul gainii nici sa n-aud, chestia cu jarteaua iarasi nu-mi prea place (nu-i mai frumos in doi???)...

Singurele lucruri cu care sunt perfect de acord - furatul si "basmaua" -pt. ca are o semnificatie cu care suntem de acord cu totii..

Pupici

roxygeo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

quote:
Originally posted by anangel_lexi

Un singur lucru stiu SIGUR ca nu vreau: sa nu vad lautari in fata blocului sau in fata casei (de unde m-o lua), ca mor daca-l vad pe ala cu harmonica lui.

I wish I were an angel...

http://photos.yahoo.com/anangel_lexi

SUBSCRIU! Nu suport lautarii mai ales in fata blocului.. De regula nu prea suport obiceiurile astea si cred ca fiecare trebuie sa-si faca nunta asa cum crede de cuvinta si asa cum isi doreste! Doar nu mai suntem pe vremea...bunicilor! In schimb ii respect si pe cei care apeleaza la astfel de obiceiuri dar eu una.. sunt mai de moda noua!

Pupici la toate miresicile

Orice este posibil daca nu stii despre ce vorbesti...
Roxxy

Creatiile mele
Pt. Miresicile 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Inainte de nunta nici eu nu voiam sa aud de hora in fata blocului... Mai ales cu lautari. Spuneam ca in viata vietilor mele nu o sa am lautari la nunta!
Dar am facut-o si nu o sa uit niciodata fericirea de pe chipul parintilor si socrilor si nasilor mei si chiar bucuria sincera de pe fetele vecinilor care au iesit sa ne vada si ne-au felicitat, pe noi, pe parinti si pe nasi!
Am simtit ca nu e vorba de lauda sau mahalagism. Am simtit ca era unul dintre cele mai frumoase momente ale vietii lor. Poate la noi a fost altfel decat e de obicei, nu stiu.
Fetelor, e doar parerea mea. Voi faceti dupa cum simtiti voi.
Cat despre turta, e un alt obicei frumos. Ruperea ei deasupra capului miresei simbolizeaza fertilitatea - nasa (mama ei spirituala) ii ureaza astfel o casatorie binecuvantata cu copii.
Noi suntem oameni educati, a tzashpea generatie la oras, etc. N-am vrut nunta cu obiceiuri, nasii au vrut, dar noi am fost maleabili si a fost minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miezure spune:

Si mie mi se pare frumos obiceiul gatitul miresei pe muzica lautarilor, cand vin mirele si nasii sa o ia pe mireasa de acasa. Cu hora in fata blocului nu ma impac nici eu.
Apoi furatul miresei si dezgatitul si atat. Destule obiceiuri, nu?
Pacat ca nasa mea nu vrea sa le faca nici pe astea. Poate o conving pana la urma!
Aaaaa, fetelor, voi ce stiti ca trebuie sa cumpere nasa miresei? Voalul, coronita, lumanarile si mai ce?!? Gentuta, esarfa pt. dezgatit, bijuteriile, buchetul..?!?
Pupicei!

miez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Eu stiu ca nasa cumpara si buchetele (pe-al ei si pe-al miresei) plus ca tot nasii cumpara si lumanarile. Nu stiu daca stiu bine...

I wish I were an angel...

http://photos.yahoo.com/anangel_lexi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Eu stiu ca nasii tre' sa plateasca biserica, sa cumpere lumanarile, voalul si esharfa/basmaua/palaria miresei. Gentutza si ce se mai pune in ea e optional. Buchetele (ambele), ca si rochia miresei, le cumpara mirele (oricum, la noi, banii-s la comun ).

http://pg.photos.yahoo.com/ph/olguttza/my_photos

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Salutare!!!Parintele de la biserica unde o sa ne casatorim noi,ne-a spus ca de datoria nasilor ,din pct. de vedere strict religios,ar fi sa-i indrume pe fini,sa-i sfatuiasca,sa-i ajute,nu sa plateasca toate hartabalele....Dar daca chiar vor sa plateasca ceva,acelea ar fi lumanarile..Zicea ca astea sunt doar obiceiuri lumesti,o tampenie,prin care nasii platesc biserica,lumanari,voal,cocarde,esrfa,etc.,iar noi ca fini,tre sa le cumparam cadouri....Un fel de schimb aiurea....Si de aici,dupa parerea mea,vin si neintelegeri:"uite ce ne-au cumparat ei...,am vazut eu ca sunt ieftine...,noi am cheltuit o gramadade bani..." Intelegeti?PAREREA MEA!!

zozela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Martiana spune:

Eu! Sunt perfect de acord ca nasii trebuie sa-ti fie tovarasi in viata, nu o adresa la care trimiti unele chitante de la nunta.
Sa ne gandim ca sprijin si sinceritate gasesti foarte greu in ziua de azi, pe cand banii poti sa-si castigi in tot felul de moduri...si tot asa de usor poti sa-i si pierzi. Relatia cu nasii ar trebui sa fie ceva total deasupra acestui nivel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellamiss spune:

fetelor,cine ma ajuta si pe mine in legatura cu obiceiurile astea din bucuresti?Eu sunt din Tulcea dar nunta o facem la Bucuresti ca sotul meu este din Bucuresti.Asa ca stiu obiceiurile din Tulcea dar pe astea din Bucuresti..........Nu stiu ce cumparam noi si ce cumpara nasii,sau de sovon ati auzit?legatoarea se face?cine cumpara buchetele de mireasa si nasa?va rog sa ma ajutati ca nimeni nu-mi spune ceva concret.
va multumesc!

photos.yahoo.com/ellamiss2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana81 spune:

quote:
Originally posted by ellamiss

fetelor,cine ma ajuta si pe mine in legatura cu obiceiurile astea din bucuresti?Eu sunt din Tulcea dar nunta o facem la Bucuresti ca sotul meu este din Bucuresti.Asa ca stiu obiceiurile din Tulcea dar pe astea din Bucuresti..........Nu stiu ce cumparam noi si ce cumpara nasii,sau de sovon ati auzit?legatoarea se face?cine cumpara buchetele de mireasa si nasa?va rog sa ma ajutati ca nimeni nu-mi spune ceva concret.
va multumesc!

photos.yahoo.com/ellamiss2000

Eu, din ce stiu este ca nasa trebuie sa cumpere coronita, diadema sau ce pui tu pe cap, tot ei ar trebui sa plateasca biserica, cred ca tot nasa trebuie sa cumpere voalul-eu l-am primit de la nasa la ea la nunta ..si e super, se potriveste cu rochia. Lumanarile tot nasii, iar buchetele stiu ca mirele, adica buchetul tau de mireasa si al nasei! Bineinteles ca se mai pot face si alte variatiuni. Ce pot sa-ti mai zic este ca fiecare procedeaza cum stie, cum stiu nasii.

Mergi la inceput