Musulmancele mele dragi

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Salam aleikum!
Da mai ruxij,ai vazut-o si pe asta,asa cum am vazut-o si eu.stiu ca a fost deliciul multora .Cred ca vroiai sa zici alhamduAllah(multumesc)nu InshaaAllah(daca binevoieste Allah)

Se mai intimpla si la case mai mari,d'apoi la noi ,oamenii marunti,nestiutori,neingaduitori,plini de ura si mincinosi pina in maduva oaselor.
Maryam,io m-am ingrozit ,stiti voi cu toatele la ce ma refer.
Subhana Allah!!!
Si inshaaAllah sa raminem departe de ipocrizie ,de ignoranta,de imitatie,lucruri nepermise unui musulman.Nu unuia cu numele,la unul adevarat!

Printesele mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Salam Aleikum! Mi-a placut cum v-ati luat de par, inshaallah Merci de distractie!

Nu ne-am putut lua chiar de par,cel putin pe mine nu ,ca am hijab si n-as permite nimanui sa mi- dea jos!Si daca chiar te-ai amuzat,iti recomand tot in acest topic un subiect care-ti va perite sa ai continuitate,pentru ca ai sa citesti de data asta mai calm probail,niste aberatii demne de rasul lumii.

Acum hai sa scriu de hijab,poate ca ALLAH ne va ajuta sa ne dam seama ca Coranul se citeste ca atare,nu se interpreteaza dupa stiinta,nestiinta,indolenta si incapacitatea de a face a fiecaruia si ca nu exista posibilitatea de a...negocia,ceea ce e scis,trebuie respectat.
Dar am o rugaminte,cine citeste,sa stie ca nu e de la mine,este de pe site-ul oficial al fundatie islamice taiba www.islamulazi.ro,asa ca daca are neclaritati sau intrebari,sa intrebe pe cineva avizat,eu sunt doar o umila cititoare...

Lauda numai lui Allah, binecuvantarea si mila lui Allah asupra celui din urma Profet al Sau!
Legislatia islamica i-a acordat o grija deosebita femeii musulmane, in scopul protejarii demnitatii ei si al ridicarii ei la o pozitie inalta. Conditiile care i-au fost impuse in privinta imbracamintei si podoabelor au avut doar menirea de a o feri de stricaciunea derivand din etalarea podoabelor cu ostentatie. Aceasta nu constituie o limitare a libertatii sale, ci urmareste sa o apere astfel incat sa nu ajunga intr-o situatie umilitoare, sa nu alunece in noroiul degradarii si sa nu devina obiect al privirilor.

VIRTUTILE VALULUI

Valul inseamna supunere fata de Allah Preainaltul si supunere fata de Trimisul Sau Muhammad – Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca! – fiindca Allah a impus supunerea fata de El si fata de Trimisul Sau – Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca! – caci a grait: “ Nu se cuvine ca un drept credincios si nici o dreptcredincioasa sa mai aleaga, daca Allah si Trimisul Sau au hotarat in privinta lor un lucru.Iar acela care se razvrateste impotriva lui Allah si a Trimisului Sau se afla in ratacire invederata”; Al-Ahzab: 36.
Allah Preslavitul a poruncit femeilor sa poarte val, atunci cand a grait: ” Sedeti in casele voastre si nu va aratati (nurii), asa cum se aratau in vremea Jahiliyyei de mai inainte! Impliniti Rugaciunea, achitati Dania si fiti cu supunere fata de Allah si de Trimisul Sau! Allah voieste sa tina departe de voi, o, neam al (Profetului), rusinea si sa va curateasca pe voi intru totul”; Al-Ahzab: 33. Si a mai grait allah Preainaltul:” O, voi cei care credeti! Nu intati in casele Profetului, decat daca vi se da voua incuviintare, pentru o mancare, fara sa asteptati prepararea ei. Dar daca sunteti chemati atunci intrati, insa dupa ce ati mancat, imprastiati-va fara a zabovi la povesti. Aceasta i-ar pricinui neplacere Profetului si el s-ar rusina de voi (sa va pofteasca sa iesiti), insa Allah nu se rusineaza (sa va spuna) adevarul. Iar daca le rugati pe ele pentru un lucru, atunci rugati-le dupa o perdea. Aceasta este mai curata pentru inimile voastre si pentru inimile lor. Si nu se cade ca voi sa-i pricinuiti vreo neplacere Trimisului lui Allah, nici sa va casatoriti vreodata cu sotiile sale, dupa el. Aceasta ar fi pentru Allah un mare (pacat)” ; Al-Ahzab: 53. Si tot Preainaltul a grait: “o, Profetule! Spune soatelor tale si copilelor tale si ia o pauzarilor dreptcredinciosilor sa se inveseleasca in jilbaburile lor, caci astfel va fi mai lesne sa fie cunoscute si sa nu li se pricinuiasca necazuri! Allah este Iertator si Indurator”; Al-Ahzab: 59.
Iar Trimisul – Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca! – a spus : “ Femeia este goliciune”, voind sa indemne la folosirea valului pentru acoperirea trupului ei.

VALUL INSEAMNA APARAREA DEMNITATII

Allah Preainaltul a vazut in purtarea valului mijlocul de aparare a demnitatii femeii, atunci cand a grait:” O, profetule! Spune soatelor tale si copilelor tale si ia o pauzarilor drepcredinciosilor sa se inveseleasca in jilbaburile lor, caci astfel va fi lesne sa fie cunoscute si sa nu li se pricinuiasca necazuri! Allah este Iertator si Indurator”; Al-Ahzab: 59. Aceasta pentru ca acoperirea lor le face invulnerabile “ si nu li se vor pricinui necazuri”, in sensul ca nu vor fi expuse prejudiciilor pe care le-ar putea provoca cei stricati. Vorbele lui Allah Preaslavitul “ sa nu li se pricinuiasca necazuri” reprezinta o referire la faptul ca vederea formelor femeii este o ofensa atat pentru ea cat si pentru familia ei, prin ispita si raul pe care le poate provoca.

VALUL INSEAMNA PURITATE

Allah Preamaritul a grait: “… Iar daca le rugati pe ele pentru un lucru, atunci rugati-le de dupa o perdea. Aceasta este mai curat pentru inimile voastre si pentru inimile lor..”; Al-Ahzab: 53. Valul este caracterizat aici ca o pavaza pentru puritatea inimilor crediunciosilor si credincioaselor, intrucat daca ochiul nu vede, inima nu pofteste. In consecinta, inima este mai curata si mai ferita de ispita, deoarece valul taie poftele acelora care au boala in inimile lor: “ O, voi sotii ale Profetului! Voi nu sunteti ca nici una dintre femei. Daca sunteti pioase, nu va aratati binevoitoare (fata de barbati), cu vorba, pentru ca acela care are boala in inima sa nu pofteasca la voi, si spuneti vorbe potrivite!”; Al-Ahzab: 32.

VALUL ESTE PAVAZA

Trimisul lui Allah – Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca! – a spus: “Allah este vesnic Viu si Aparator si El iubeste sfiosenia si acoperirea”. Si tot el a spus:” Allah Preaputernicul si Preamaretul o lipseste de protectia Sa pe acea femeie care-si scoate vesmintele intr-un alt loc decat in casa ei”, iar pedeapsa ei va fi dupa fapta.

VALUL INSEAMNA EVLAVIE

Allah Preainaltul a grait: “O, fiii ai lui adam! Noi v-am dat voua straie care sa va acopere goliciunile , ca si podoabe. Dar vesmantul smereniei, acesta este cel mai bun! Acesta este unul dintre semnele lui Allah; poate ca ei isi vor aminti !”; Al-A’raf: 26.

VALUL INSEAMNA CREDINTA

Allah Preamaritul si Preainaltul nu s-a adresat in privinta valului decat femeilor credincioase, caci Allah Preaslavitul a grait: “ Si spune-le dreptcredincioaselor !”si tot Allah Preaputernicul si Preamaretul a grait : “ Si femeilor dreptcredinciosilor”.
Cand un grup de femei din tribul Tamim au intrat la mama credinciosilor ‘A’isa-Allah sa fie multumit de ea!-, imbracate in vesminte stravezii , ea le-a zis: “ Daca sunteti dreptcredincioase, sa stiti ca nu acestea sunt straiele dreptcredinciosilor, insa daca nu sunteti dreptcredincioase , atunci bucurati-va de ele!”

VALUL INSEAMNA SMERENIE

Profetul Muhammad –Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca! –a zis: “Fiecare religie are morala ei, iar morala Islamului este smerenia”.Si tot Profetul Muhammad –Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca !- a zis: “ Smerenia face parte din credinta, iar credinta face parte din Paradis.” Si tot Profetul Muhammad – Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca!-a mai zis: “ Smerenia si credinta sunt legate una de alta ;daca una dintre ele lipseste, inseamna ca si cealalta lipseste, inseamna ca si cealalta lipseste”.

VALUL ESTE SIMTUL ONOAREI

Valul se potriveste de asemenea cu simtul onoarei , catre care este inclinat in mod natural barbatul cel drept, caruia ii displace ca privirile haine sa ajunga pana la sotia sa si la fiicele sale. Si cate razboaie nu au izbucnit inainte de aparitia Islamului (in Jahiliyya) si dupa aparitia lui din simtul onoarei pentru femei si din ravna pentru apararea demnitatii lor. Ali-Allah sa fie multumit de el! – a zis: “ Mi-a ajuns la urechi ca femeile voastre se amesteca prin piete cu nearabii. Oare voi nu aveti simtul onoarei? Nu este nimic bun in acela care nu are simtul onoarei!”.

RELELE URMARI ALE IMPODOBIRII OSTENTATIVE IMPODOBIREA ESTE NESUPUNERE FATA DE ALLAH SI DE TRIMISUL SAU

Acela care se arata nesupus fata de Allah si fata de Trimisul Sau mu-si provoaca rau decat lui insusi si nu-i provoaca nici un rau lui Allah. Trimisul lui Allah-Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca! - a spus: “Toata comunitatea mea intra in Paradis cu exceptia celor care se arata cu trufie”. Si l-au intrebat pe el: Si care sunt aceia care se arata cu trufie, Trimis al lui Alla? El le-a raspuns : “Aceia care mi se arata cu supunere vor intra in Paradis, in vreme ce acela care mi se arata cu nesupunere se arata cu trufie.”

Pentru lecturare completa,accesati http://www.islamulazi.ro/colectia/doc/Valul.doc

V adoresc numai bine!

Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

La revedere fete dragi!
Pentru prima data in viata imi este rusine sa-mi faca publica religia!
S-a ajuns mult prea departe cu fatarnicia Corinei (si aici ma refer la mail-urile pe care mi le tot da referindu-se la faptul ca de ce ajut CRESTINI necredinciosi ci LUPTATORII ISLAMICI(n-am nici cea mai vaga idee la cine te referi)...si dintr-o data postarea ei de pace si intelegere intre religii.Poate teama de a nu face public acest mail te-a facut sa scrii aceea replica)si eu una nu doresc sa-mi creasca tensiunea si sa fiu trasa la raspundere de ce am aceasta religie si nu alta.
Pacea fie cu voi si cu toata lumea!

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Mergi la inceput

Aysha draga mea,te rog din suflet sa te razgindesti.Sa fii musulman nu e o rusine,e o binecuvintare.Jur ca inteleg ce simti .si eu citind aberatiile groaznice aseara am reactionat la fel.Dar stii tu ca noaptea e cel mai bun sfetnic.M-am calmat si am incercat sa ignor pt. ca sincer nu se merita.e o cauza pierduta.
Allah sa le dea minte la toti!

Printesele mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

mey Aysha n mai da apa la moara. uite asa a inceput fatna dupa moartea profetului SAWS. tu stai aici si ne mai fa pofta cu miei si poate e mai bine asa. la un moment dat tot ar fi fost probleme. pentru unii islamul e un lucru pentru altii e alt lucru, iar noi nu putem explica in numele islamului un subiect din acelasi punct de vedere atat timp cat nu urmam aceleasi cai.cat despre emailuri fii mai buna ca ea si nu face public emailurile ei. stim toate ce fel de persoana este din prima clipa cand a atacat-o pe Maryam si a si copiat emailul aici incercand sa faca cearta de pe atunci dar nu i-a reusit.
asa ca Aysha nu mai da apa la moara.
fetelor eu acum am venit de la scoala si sunt moarta de foame. Omar cand a vazut a inceput sa chiuie si acum o tine intr-un tipat. vorbeste si el cu jucariile lui si le mai si cearta.
Mada daca am timp azi iti raspund la mesaj ca ma tot chinui sa-ti scriu si nu prea reusesc.
Hanen tu ce faci bre?ce-ti fac papusile?
ce mancare faceti azi? scumpul meu sot pofteste MAHSHI asa ca acum am de curatat bostanei.
hai ca va mai scriu mai tarziu.
apropo azi la scoala nu prea am facut cursuri, am stat toate si am facut prajituri si dupa aia le-am papat. apoi am inceput sa cantam cantece in limba norvegiana, iar spre sfarsit le-am dat un spectacol gratis ca le-am cantat si in indiana si in araba si in romana. am fost eu putin cam rusinoasa la inceput dar dupa ce mi-am dat drumul la gura opreste-ma daca mai poti. le-am distrat pe fete azi

Cu respect, Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Chiar ca numai greseli am facut. Am murit de ras cand mi-am dat seama ca intr-adevar nu aveati cum sa va luati de par :D :D :D looooool

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Fetelor, vin si eu cu intirziere dar tot va mai spun un "La Multi Ani", Aysha multumesc pentru explicatii si...nu pleca de pe topic, in afara de ultima vreme, aveti un topic foarte frumos, eu mai intru, mai trag cu ochiul la vreo reteta, mai aflu cite ceva despre religia si traditiile musulmane si asta ma ajuta si pentru ca am la scoala multi colegi arabi cu care lucrez de multe ori si care sunt excelenti colegi si prieteni.

Ana

"Noi suntem trecatori ca iarba câmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramân sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamânt."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

quote:
Originally posted by aysha

La revedere fete dragi!
Pentru prima data in viata imi este rusine sa-mi faca publica religia!
S-a ajuns mult prea departe cu fatarnicia Corinei (si aici ma refer la mail-urile pe care mi le tot da referindu-se la faptul ca de ce ajut CRESTINI necredinciosi ci LUPTATORII ISLAMICI(n-am nici cea mai vaga idee la cine te referi)...si dintr-o data postarea ei de pace si intelegere intre religii.Poate teama de a nu face public acest mail te-a facut sa scrii aceea replica)si eu una nu doresc sa-mi creasca tensiunea si sa fiu trasa la raspundere de ce am aceasta religie si nu alta.
Pacea fie cu voi si cu toata lumea!

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

aysha, am suportat toate jignirile tae si al altor fete care mi-au pus la gunoi gandirile si simtit=rile, gresite sau nu- eproblema mea, dar sa spui ca ei iti trimit mailuri.....asta e mult prea mult. daca e cumva o alta gaselnita de a ta de a te razbuna intr-un fel sau altul sa stii ca e rusinos. daca zici ca eu am spus ineptii, ce pot eu sa spun despre asta? jur pe COran, jur in numele lui Allah ca nu ti-am trimis nici un mail, nici de buna nici de rea. sa ma acuzi de asa ceva este mult mai josnic decat josnicia. si fac apel la moderatori aici, la administratie daca vrei sa faca drepttae, pt ca eu nici nu ma gandesc sa-ti trimit vreun mail sau am avut vreo intentie de acest fel vreodata. te rog sa dai liber aceste mailuri sa fie vazute de fiecare.
acum sunt chiar iesita din pepeni cum niciodata vreuna din voi nu a reusit sa ma scoata. este complect imposibil ca sa fiu acuzata de ceva ce nu am facut si nu am avut niciodata intentia sa fac.
ese mai mult decat rusinos, e scandalos.
vreau sa intreb adminul daca e posibil sa verificam ceea ce aysha a spus, pt ca acum eu sunt cea ofensata nu ea. mie mi-au placut ttodeauna discutiile directe, fara ascunzisuri sau dedesupturi. nu am apelat niciodata la cai ascunse si nici la postarea de mailuri catre alti forumisti, cel mult am trimis mesaje private pe PM

vreau sa mi se faca drepate pt ca deja e prea mult. sa fiu acuzata de ceva ce eu nu am facut e mai multdecat scandalos. sa-ti fie pur si simplu rusine, aysha. eu am spus ce am avut de spus pe forum, direct, nu ma ocup de astfel de solutii. nu e d demnitatea mea, scuzele mele, dar nu ma identfic cu ceea ce ai scris tu.

"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

incredibil!cum de s-a ajuns aici?de la niste intrebari,pe care sincer,imi pare rau k le-am pus,si pe cuvintul meu de onoare ca erau fara nici o intentie ascunsa,ati ajuns aici....

Speranta moare ultima!
Valentina
poze

Mergi la inceput

Amoodelu ,mi-ai facut foame si dupa ce am citit am fost si am infulecat.
Valentina sa stai linistita.Nu din cauza ta s-a ajuns aici.Allah cauzeaza cauzele,poate tu ai fost doar motivul prin care Allah a vrut sa ne arate cu cine avem "onoarea".asa ca stai tu linistita.nimic din ce se intimpla nu se intimpla fara un motiv.
va pup pe toate,bineinteles ca si pe tine valentina

Printesele mamii

Mergi la inceput