sponsorizare organizatii nonprofit

sponsorizare organizatii nonprofit | Autor: alina_v

Link direct la acest mesaj

Am aflat azi ca potrivit art 90 din codul fiscal pe 2003, eu, ca angajat, pot sponsoriza cu 1% din impozitul pe venitul anual o organizatie nonprofit. Dar nu am gasit cum se poate face asta, pt ca pe FF1 (formularul 210) nu pare sa existe vreo rubrica destinata acestui lucru.

Stie cineva cum se poate proceda? Declaratia pt impozitul global e completata de angajator, in cazul meu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Si eu as fi interesata sa aflu detalii referitoare la acest aspect, ne ajuta cineva????

Raluca mama Ilincai de 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Daca fisa fiscala va fi regularizata la unitatea unde lucrati,dupa ce intrati in posesia fisei fiscale 1,veti merge cu ea la Directia de Finante si acolo veti anexa o copie dupa contractul de sponsorizare pe care l-ati incheiat cu o unitate non-profit:
fundatie sau asociatie.
Operatiunea de distribuire a cotei de 1% se face de catre Directia Finantelor Publice.

PS In prima faza asa era stabilit ca aceasta cota(in cazul fiselor ce se regularizeaza de angajator)sa fie virata de angajator in contul specificat in contractul de sponsorizare.Apoi s-a revenit l;a aceasta decizie,dar timpul nu-i pierdut....mai pot face modificari..
A...deja sint 3 variante pentru programul de completare a fiselor fiscale si se asteapta a 4 varianta[.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Art.57 alin.(4) din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare:
"Contribuabilii pot dispune asupra unei sume reprezentand 2% din impozit, pentru sponsorizarea entitatilor nonprofit care functioneaza in conditiile OG nr.26/2000 ...". Totodata, alin.(5) prevede ca "obligatia calcularii, retinerii si virarii acestor sume revine organului fiscal competent"

Mergi la inceput