copii capricorn (2)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
april spune:
Noi am fost la mare iar acum Andrada e la bunici. Ii place la nebunie. A zis ca nu vine acasa pana incepe gradi.
va pupacim dulceeeee
Antonela &Andrada
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anina_n/Anina_n.jpg)
Anina_n spune:
Din nefericire, nu vin cu o veste buna. Cristina are diabet zaharat insulino-dependent(sub 30 de ani numai in aceasta forma exista, din pacate) facut....nu stim cum ?! Este o boala auto-imuna in care sistemul imunitar(in urma unei boli virale) ataca proprile celulele producatoare de insulina din pancreas si acesta nu mai poate fabrica suficienta insulina. Boala virala...Cristina nu a avut decat oreion la 16 luni. In rest 4 rinite si rinofaringite, o anghina acuta, iar acum o data cu debutul diabetului, anghina acuta foliculara.
Totul a inceput cu 2 zile inainte de a veni acasa de la Toplita(19 august). Dureri de burtica, apoi de gat(deoarece avea puroi in gat), febra, nu manca, bea multe lichide, urina des si voma(orice manca sau bea, chiar), gurita foarte uscata cu crapaturi la colturi, si pierderea brusca de ~ 2,5 kg. Mai apoi am observat si pielita de pe degetelele manutelor cum se cojea si o piele uscata pe tot corpul. Toate semnele de debut ale diabetului in doar 2-3 zile. Am citit mai apoi ca la copiii mici, asa este debutul bolii, brusc. Ce ne-a derutat a fost puroiul din gat, pt. care a facut 3 zile injectii cu penicilina de 3ori/zi. Netrecandu-i si simtindu-se mai rau decat inainte de injectii, doctorita ne-a trimis la spital pt. investigatii si schimbarea antibioticului. Acolo a iesit in analiza sangelui si a urinei o glicemie prea mare....diabet zaharat. :-(
Ne-a dat toata viata peste cap aceasta boala, dar traim cu speranta ca intr-un viitor cat mai apropiat se va gasi o cale de vindecare totala.
Deocamdata invatam sa traim cu aceasta boala. Cristina, desi ea este cea bolnavioara, suporta cel mai usor totul. Pur si simplu accepta realitatea, ca are prea mult zahar in sange, ca nu mai produce insulina pancreasul din burtica ei si trebuie sa-i introducem noi insulina in corp, fara de care n-ar putea trai. Intelege ca nu are voie sa manance orice si mai ales fara dulce si ca trebuie sa manance dupa program si tot cei se da. Ca trebuie sa-i testam glicemia(sa o intepam in degetel din cand in cand), sa stim cum sta cu zaharul in sange.
Avem mare noroc...este o fetita atat de intelegatoare si matura pt. varsta ei ! Probabil ca, daca ar fi fost ceva mai mare, ar fi fost revoltata de ceea ce i se intampla si ar fi acceptat mai greu realitatea.
Mai avem noroc si cu mama mea, caci ea se ocupa de Cristina, cat timp eu sunt la serviciu. Dimineata ii pregatesc mesele, mama numai sa i le dea la timp si in cantitatile corecte. De 1 sapt. Cristina merge la gradi cu program scurt, ceea ce ne permite controlarea meselor. Insulina face numai 6 u HumulinN, dimineata si 4 u HumulinN, seara.
In schimb, ne-am luat gandul de la bb nr. 2. :-(( Oricat de mult mi-l doresc, Cristi vrea sa ne concentram numai asupra Cristinei. Si ii dau dreptate, pe o parte. Suntem inca bulversati, speriati, caci este ceva necunoscut pt. noi. Suntem abia la inceput, nu avem experienta si ne este teama sa nu se intample ceva rau, daca lasam garda jos.
Niciodata n-am crezut ca ni s-ar putea intampla asa ceva si noua. Dintotdeauna am avut un gand bun, o vorba buna sau chiar un banut pt. cei aflati in suferinta....iar acum suntem si noi de partea cealalata a baricadei. Bine ca, totusi, diabetul este o boala care te lasa sa traiesti frumos, daca respecti programul insulinic, alimentar si fizic.
Cam atatea despre noi, deocamdata.
Va doresc sanatate si numai bine !
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54099" target="_blank">bb Sabina - intre viata si moarte
Nina, mami de
![](zana.gif)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55238" target="_blank">Copilasi din 2002
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42199" target="_blank">Copii capricorn
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
helbi spune:
Nina, nu am cuvinte!!!!
Cind am vazut ca ai postat la copii capricorni am intrat repede sa vad ce mai faceti, pt ca nu ai mai dat nici un semn de viata de f. mult timp, tu care erai f. activa aici.....
Am citit cu sufletul la gura si nu-mi vine sa cred prin ce trece micuta voastra si voi alaturi de ea. DAR, asa cum ai spus si tu, macar e o boala controlabila, cu care poti sa traiesti!!!
Va doresc din toata inima sa reusiti sa va concentrati asupra fetitei si sa-i umpleti in continuarea fata de zimbete, chiar daca inima voastra plinge! E prea mica sa inteleaga ce i se intimpla, dar mult prea matura in comportament (asa cum spui tu a acceptat explicatiile voastre si va asculta sfaturile).
Va pupam si va dorim multa sanatate!!!!
Bianca si Andria
![](images/user_woman.png)
rosa spune:
Nina, grea incercare pentru Cristina si pentru voi! Va doresc putere sa le treceti pe toate si numai bine pentru Cristina cea frumoasa si cuminte.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Am si eu o Capricoarna...Ioana este nascuta in 22 dec. 1993. Vrem si noi in club, va rugam!
Nina, dupa ce o sa treceti socul descoperirii bolii, o sa vedeti ca se poate trai mai mult decat decent, chiar cu aceasta boala. Si asta pentru ca atentia pe care trebuie sa o acordati tratamentului o va invata pe Critina, de mica, sa fie atenta la propriul organism.
Copiii incercati de mici cu o situatie mai dificila sunt deosebiti din multe puncte de vedere, sunt mai intelepti mai tarziu, mai responsabili, mai atenti, mai linistiti, plini de compasiune pentru nevoile celor din jur. Urmarirea alimentatiei (necesara acum) va crea deprinderi sanatoase, vitale chiar pentru mai tarziu.
Adica trebuie vazuta partea buna a evenimentului, pentru ca exista.
In plus, sunt sanse destule ca boala sa poata fi vindecata, mai ales cu evolutia medicinii.
Exemplul cel mai elocvent al celor scrise este colega Ioanei, diagnosticata de mica cu leucemie. Este un copil cu totul deosebit, care a suferit tratamente pe care eu nu stiu cum le-as fi suportat si care traieste aproape normal si mai si are sanse mari de vindecare. Asa ca se poate.
Bafta!
http://community.webshots.com/user/tora97