M-a rugat cineva sa cumpar o masina din Olanda pe numele meu si apoi sa ii fac o imputernicire cu care sa foloseasca masina in Romania.
Ideea e ca masina e mai veche de opt ani.
In principiu as fi de acord, dar nu stiu in ce ma amestec.
Se practica asa ceva in Romania? Ce riscuri si ce cheltuieli as avea eu? Stiti voi o alta solutie care sa fie totusi legala?
Multumesc.
Din cate stiu eu, dupa data intrarii in tara, daca are de la tine imputernicire ar mai putea sa mearga cu ea, 2 ani. In timpul acesta trebuie sa plateasca toate taxele aferente: taxa de drum, asigurarea masinii, etc...Daca totusi iti cere o anumita marca, probabil ca ar putea-o recarosa, desi nu e prea legal asta.
Eu iti spun din experienta pe care am avut-o cu o masina cumparata de sotul meu in FR(a stat vreo 4 ani acolo), a venit cu masina in Ro, dar nu am reusit sa o inmatriculam, caci era mai veche de 8 ani. Era o masina tare buna, dar...ma rog, astea sunt legile.
Totusi daca tu esti proprioetarul probabil nu ti-ar reveni decat de platit impozitul la ea, dar acolo in Olanda. Asta e parerea mea, dar intreaba pe cei care sunt mai in tema cu legislatia.
Succes,
Gabriela si baietii
O intrebare : e adevarat ca persoana care face imputernicirea trebuie sa fie ruda de gradul 1? M-ar interesa si pe mine sa aduc o masina ,neinmatriculabila , doar sa pot circula cu ea.
Multumesc
Dana&bb Andy(1 an si 11 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob