Am reusit, in sfarsit, sa gasesc o femeie pt. menaj, dispusa sa bata pe jos o distanta destul de mare pt. a ajunge la noi acasa.
A venit sa vada cum e casa, ce are de facut etc. si se pare ca ne-am inteles. O sa vina de doua ori pe sapt. pt. 1.800.000 lei/luna.
Trecand peste faptul ca nu prea stiu cum sa ma port cu ea si daca sa ii spun pe nume (e mai doamna decat mine
, deci tanti sau ceva asemantor este exclus), m-am trezit ca de fapt nu am fost in stare sa ii spun concret ce are de facut. A ramas sa vina sapt. viit. si atunci vom stabili exact ce are de facut. Intr-o zi i-am zis ca vreau curatenie geneala, adica mai de toate: aspirat, spalat, sters praf, periat etc., iar in cealalta zi un aspirat, sters praf la Maria in camera, curatenie baie, bucatarie (daca e cazul), eventual aragaz, frigider spalat si calcat. De fapt, nici nu ma stiu daca i-am zis toate astea
, dar cam asta era ideea.
M-am gandit sa imi fac o lista cu tot ce vreau sa faca pentru a nu avea surprize mai tarziu. Startul l-am ratat pt. ca nu am fost prea pregatita la prima intalnire, asa ca va rog pe voi sa imi spuneti concret ce face menajera la voi acasa, cum reusiti sa ramaneti stapana casei, ce pretentii aveti si, daca se poate, si cu cat o platiti.
Si inca ceva: ia masa la voi? Ii faceti mancare, ii puneti masa
? ca eu nu am in casa mancare decat pt. Maria, in rest improvizam sau...mergem in vizite
.
Va rog sa ma ajutati, ca sa mai pot drege prima impresie!
Va multumesc
Cornelia
(26 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)