Din nou despre prenatale

Din nou despre prenatale | Autor: iuliana

Link direct la acest mesaj

Stiu ca s-a tot discutat despre vitaminele prenatale, insa eu am o nedumerire. Am inceput sa iau prenatale din saptamina 6 pina in sapt 10 cind pur si simplu nu le-am mai suportat. Pe toata perioada asta am schimbat 2 tipuri de vitamine prenatale, insa tot timpul imi era rau, nu aveam pofta de mincare, asa ca am renuntat la ele. Am continuat sa iau acid folic intre timp, apoi am vorbit cu dr. mea si mi-a spus ca daca nu pot sa iau prenatale sa iau vitamine normale pentru copii, la care sa adaug si Fe ca sa nu pierd in greutate, dar eu, din contra, de cind am renuntat la vitamine am inceput sa maninc si ma simt excelent. Nu sint deloc slabita, dar totusi am cumparat vitamine pentru copii (Flinstones) care au si supliment de Fe. Problema e urmatoarea. Am citit ca necesarul de Fe la o femeie gravida e de 30 mg si ca de obicei nu e nevoie de un supliment de Fe si ca dozele prea mari de fier pot fi toxice. Vitaminele astea au 15mg de Fe, dar eu ma gindesc ca mai iau Fe si din alimente si mi-e frica sa nu fie prea mult. De la analizele pe care le-am facut nu mi s-a spus ca as fi anemica asa ca nu stiu ce sa fac...sa le iau sau nu? Sotul meu a vorbit cu o colega de servici care i-a spus ca ar fi posibil sa-mi fie rau si de la astea (pentru ca au Fe). Asa ca pina vineri cind am programare la dr. va intreb pe voi ....ce sa fac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Buan Iuliana,
exact ca tine am patit si eu...
Dr ma bombarda cu aceste prenatale..eu muream de rau de la ele...pana cand am facut analize si aveam tot ce-mi trebuia, calciu fier si tot ce trebuie..
De la inceputul lunii a 3-a de sarcina le-am oprit, m-am simtit excelent, am nascut un bb sanatos tun de 3.550 kg si 52 cm...
asa ca..stai linistita, in privinta prenatalelor...unele avem nevoie altele nu,,
te pup si multa sanatate...sarcina usoara si un bb sanatos...:)))

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Iuliana, mie medicii nu mi-au recomdat vitamine in timpul sarcinii, nici la prima sarcina, nici la a doua sarcina. Ambii medici mi-au spus ca important este sa te alimentezi bine si cu de toate, ca pastilele nu ajuta. Am luat doar Fe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana spune:

Draga Iuliana
Ai grija ca vitaminele luate in timpul sarcinii sa nu contina vit.A.
Vit. A nu se ragseste in prenatale si in doze mari poate provoca probleme bebelusului.
Sanatate si sarcina usoara.

Anuca si mami
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=167&cid=122

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

la inceputul sarcinii (sapt.7) am facut analizele si toate valorile erau excelente.Acum 2 sapt. am repetat analizele (sapt.28) si...Ca spre limita inferioara, usoara anemie...cu toate ca am luat prenatale si Tardyferon fol. Si eu vroiam sa nu le mai iau, dar mi s-a zis foarte clar sa continui pana la nastere, iar daca este nevoie si dupa.
Pe langa cele recomandate de medic, eu am inceput o cura cu suc de sfecla rosie si ceai de catina.Au o cantitate mare de vitamine si mai ales fier si sunt naturale.
Sanatate

ariel

Mergi la inceput