concediere in cic

concediere in cic | Autor: matti

Link direct la acest mesaj

Sunt in CIC de 1 an si mai am un an dar la intreprinderea la care lucrez se fac disponibilizari . Am fost trecuta pe o astfel de lista si binenteles chemata.Disponibilizarile se fac cu acordul ambelor parti. Daca nu imi dau acceptul ce se poate intimpla? Au voie sa-mi schimbe locul de munca atita vreme cit eu sunt cu contract suspendat ? Daca imi dau acordul mai primesc indemnizatie de crestere copil? Daca nu imi dau acordul ma disponibilizeaza cind ma intorc si in acest caz primesc ajutor de somaj?( lucrez din 1988 fara intrerupere cu cotizatiile aferente platite) Cererea pentru concediu crestere copil nu mi-o aproba decit pe cite 3 luni desi eu cer de fiecare data pina la doi ani este legal?Ce pot face in situatia in care in luna martie cind expira alte trei luni nu mai vor sa-mi primeasca cererea ?Se aude ca din martie vor sa schimbe codul muncii si ei spera sa se schimbe ceva in legatura cu cei aflati in cic. Stiti ceva despre asta ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Aiurea, nu se face nici o cerere ci doar 1(o) una singura adresa prima si singura prin care informezi ca esti in CIC. De acolo incolo pa si pusi. Nu te pot da afara, nu te pot scoate in somaj nu pot sa iti faca nimic nimic asa ca stai linistita, nu te lua dupa ei pana la 2 ani ca dupa aceea oricum te vor disponibiliza. Eu iti recomand altceva in schimb. Cand ai timp, cauta-ti din timp un job pana poti ca sa ai ce sa faci dupa aceea.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa121 spune:

Nu au nici un drept sa iti aprobe numai pe 3 luni CIC.Disponibilizarile cu acordul partilor suna m-ai degraba cu art. 55 lit. b din codul muncii.Las-ai in pace ca nu stiu prea bine ce fac sau vor sa te intimideze. Sfatul lui Marius este foarte bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matti spune:

Multumesc pentru raspuns dar te rog poti sa-mi raspunzi si la celelalte intrebari caci acum se fac tot felul de reorganizari si imi schimba locul de munca (este legal?) intr-un sector care cind ma intorc il gasesc desfiintat si asa sfirsitul este inevitabil ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa121 spune:

Nu au voie sa iti schimbe locul de munca fara acordul tau pentru ca schimbarea locului de nunca duce la modificarea unui punct din CIM si nu se poate face decat cu acordul salariatului.
Concedierea ta nu este posibila in CIC, poti ramane fara loc de munca daca se desfiinteaza firma la care lucrezi si atunci intervine o incetare de drept a CIM.
Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de compensatii conform CCM si de indemnizarie de somaj.
Nu confunda concedierea cu incetarea de drept.

Mergi la inceput