Dexometazona
Buna, mamici!
Prietena mea este in luna a opta si toata sarcina a avut dureri (contractii). Acum doctorita ei i-a dat sa faca injectii cu dexometazona, 4 fiole, pentru dezv. plamanilor copilului in caz de nastere prematura. Medicul ei de familie s-a crucit cand a vazut si a speriat-o foarte tare, zicandu-i ca dexometazona oate provoca malformatii la copil.
Stiti ceva despre aceste injectii? E bine sa le faca saunu? Semne de nastere prematura nu are, colul e lung si inchis, doar ca a avut dureri toata sarcina si a luat medicamente de intretinere.
Cine s-a mai confruntat cu asa ceva?
Multumesc mult!
http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=252449314
Raspunsuri
Stefana spune:
Chiar nu a facut nimeni injectii dintr-astea?
Intre timp prietena mea a facut injectiile, ca astea erau indicatiile medicului, si nu se prea mai teme, insa azi se plangea ca de cand le-a facut ii este sete in permanenta. bea litri intregi de apa. O fi vreun efect secundar...
http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=252449314
ana maria spune:
Nu stiu sa raspund exact la intrebarile tale. Dar eu am facut astfel de injectii se numesc Celestone (cele facute de mine) si din cate stiu sunt mai puternice decat dexometazona care din cate am inteles are efect pe un termen scurt . Mie mi s-au rupt membranele la 32s si am mai stat asa cu membranele rupte inca 12 zile in spital panba cand s-a produs nasterea. Imediat cum am ajuns la spital mi-au facuit injectiile. Si crede-ma nu-mi pare rau pt ca bebe s-a nascut la 33s si nu a stat o secunda la oxigen, a fost autonom, singura problema ca a fost mai micut, dar acum recupereaza.
Despre malformatii: ma indoiesc ca se recomandau astfel de injectii (se dau in toata lumea larga) daca aveau efecte negative. bebe al meu nu are probleme, chiar saptamana trecuta i-am faciut o ecografie generala si foarte bine.
Incurajeaza-ti prietena ca nu va avea nici un fel de probleme si bebe e p[rotejat daca va naste mai devreme.
Pupici
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!