Mamici de mai-iunie 2005 (28)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata burtici.

Legat de listuta....nu zic nu...e buna, dar n-ai nevoie de toate cele in prima faza, si va spun din proprie experienta (ma rog, exceptand cazul in care va dau banii afar din casa) ca o sa aveti atatea cheltuieli la inceput ca va trebui sa le cumparati pe parcurs.

nefertari...la un bebe mic se consuma mult mai multi pampersi pe zi, eu am avut zile in care foloseam si 10 . Pe masura ce creste numarul lor scade, astazi folosim 3 maxim 4 pe zi, insa cand e mic daca nu vrei sa-l ai tot timpul iritat la fundulet si sa-i racai kk-nelul cu speraclu cand il schimbi, va trebui sa folosesti cantitati industriale de scutece. In medie el face un kk dupa fiecare masa, iar daca e alaptat la cerere poate sa manance si de 10 ori pe zi (din 2 in doua ore).

Si eu recomand Pampersul (cel mai bun din tot ce-am testat pana acum), iar ca solutie alternativa Libero (in spital am mai folosit Fixies si au fost buni, dar n-am folosit decat 2 zile). In rest, tot ce-am incercat a fost prost (feriti-va de Huggies, sunt ieftine si fffff proaste). Iar daca cumva va vine cheful sa experimentati (pe piata sunt foarte multe scutece si nici eu nu le-am testat pe toate) luati maxim 10 bucati la inceput si vedeti cum se comporta bebelusul in ele, e pacat sa dati cateva sute de mii pe o punga mare si s-o aruncati apoi la cos!

Si acum revenind la listuta:
- aparatorile pentru barele de la patut (se folosesc pentru patutul din lemn)...sunt utile abia dupa ce bebe incepe sa se rostogoleasca (adica pe la 3 luni). pana atunci, unde-l pui acolo sta, asa ca nu exista riscul sa-si prinda mainile sau picioarele printre gratii.
- pentru fundulet (sau alte iritatii): NIDOFLOR, costa 15-20.000 si face minuni. Sunt multe produse pe piata bunicele, am incercat destule, dar niciunul nu se compara cu Nidoflorul;
- pompita de urechi in nici un caz (cea de nas e intr-adevar utila). Ceara pe care o secreta bebelusul e un mod natural de protectie si nu terbuie scoasa. Folositi eventual betisoare speciale pentru bebelusi in cazul in care dupa baita i-a intrat cumva apa in urechi, in rest nu umblati acolo.
- pentru colici, cel mai bun remediu la noi a fost Sab Simplex-ul, sunt picaturi care se dau GRATUIT (cereti cu tupeu, ca altfel costa peste 150.000 flaconul) de catre medicul pediatru.
- masa de schimbat e un moft (ce-i drept, arata bine si costa de te rupe), puteti folosi orice alta masuta pe care o aveti la indemana (o transformati in masa de infasat) cu conditia sa fie destul de inalta. Iar dupa ce capatati putina experienta o sa il schimbati pe bebe direct in pat, eu am folosit doar prima luna masa de infasat. Daca vreti neaparat sa o cumparati, o sa o folositi pana pe la 4-5 luni maxim (dupa n-o sa-l mai convingeti pe bebe sa stea acolo la schimbat)
- cosul de rufe e ieftin si poate fi luat, dar nu-i strict necesar. Mai degraba cumparati un cos pentru pampersi (si alte resturi), ca o sa fie destul de obositor sa tot faceti ture intre dormitor si bucatarie ca sa aruncati fiecare pampers.
- babetica eu am folosit-o prima oara pe la 4 luni cand i-am dat suc de fructe prima data, in cazul alaptatului e inutila.
- termometru - eu i-am cumparat suzeta cu termometru, e cel mai rapid si comod mod de a-i lua temperatura (exceptand acele termometre tip plasture care costa de te usuca si-s de unica folosinta, sau termometrul de ureche care-i si ala peste 1 milion daca tin bine minte) - costa putin peste 200.000 lei.
- ser fiziologic, spirt, comprese, vata, consumabile la greu!

Cam astea-mi vin acum in minte, lecturand lista pusa de speranta, dar sigur mai imi scapa.
Insa cred eu ca discutiile de acum sunt premature...pana vine bebe sigur veti uita!

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luluku spune:

Am uitat sa zic ca ma duc la Universitar la Constantinescu, si la Medicover la Magda Petrache ( care lucreaza si la Polizu), din 2 oi gasi si eu pe unul sa nasc....
Dna doctor Petrache mi se pare chiar super......dar depinde de fiecare persoana cum o percepe
Inainte ma duceam la Popescu Mihaela de la Medicover, si dupa multe insitente de abia mi-a facut trimitere la analize ptr toxoplasmoza, ca pe celelate nu a vrut sa mi le faca, cica nu e cazul.... mi s-a parut foarte dezinteresata si am renuntat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka spune:

Fetele cochetele, eu cred ca e cam devreme sa ne gindim de pe acum la cosuri pentru rufe murdare si carti de povesti. Nu ca nu ne vor folosi, dar mai avem pina atunci. Parerea mea :)

Noi ne uitam deocamdata dupa patut, carucuior (maaare problema), cos de masina si marsupiu. In rest... ne facem mobila de bucatarie .

Dar sa ma tineti la curent...

DPN 15 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

mama ce mai ninge!
gabitzam, multumim de poze f.f. frumoase. ai burtica mai mare decit a mea, m-am linistit credeam ca sunt super mare.
saru'mina pentru ideea cu mag. Victoria (et.4) am gasit fusta mai grosuta gen matlasata si blugi (super- cu material textil si treisferturi) si chilotei sub burta de graviduta ! saru'mina inca odata sa-i de-a dumnezeu sanatate!!! (scuze nu mai tin minte cine a postat)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Buan ziua la burtici,
Ninge frumos in Bucuresti azi nu?
Am aparut si noi dupa ce ieri nu am putut scrie desi am urmarit de aproape discutiile dvs. Noi am scapat, sa speram, de raceala care ne pandea la cotitura. Mi-a trecut si psihoza cu sangerarea nasului si a gingiilor....cica e normal caci creste fluxul sanguin.
Acum ma preocupa printesa mea care e tare puturoasa azi si nu prea vrea sa se miste.
Ati discutat de kg dar pot spune ca pe mine nu prea ma intereseaza. Am luat destul de mult pana acum desi eu de fel am fost slabuta (adica 48-49 kg la 1.56) cam 7 kg pana la 21 saptamani..........deci se poate si mai mult
In ceea ce priveste cumparatul lucrusoarelor pentru bebe tati nu ma lasa si nici mama lui (adica soacra-mea) cica o sa se ocupe ei de astea dupa ce o sa nasc. Vad eu atunci cum or sa se ocupe.
Am cumparat o singura camasuta mortalaaaaaa(dar sssssstttttt sa nu spuneti la nimeni) asta pe vremea cand credeam ca o sa am baietel dar acum cand cica o sa am fetita nu prea mai am ce face cu ea dar o tin acolo la pastrare cine stie.............poate poate nu se stie niciodata.
Vroiam sa o intreb pe Luluku cat costa crema aceea de vergeturi de la Galenic si daca e intr-adevar buna? Alte creme ce mai folosesti.........d-astea testate.
Cred ca si mie incep sa-mi apara cateva pe sani pentru ca s-au marit foarte mult si pe fese tot pentru ca a fost cresterea in greutate brusca.
Criss si 21 saptamani+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

mickyyy - depinde de la bb la bb - Alex facea kk o singura data in zi - cu exceptia primei saptamani cand , intr-adevar, se intampla dupa fiecare masa . Noi n-am folosit niciodata mai mult de 5 pe zi . Insa , chiar luati in cantitati industriale , nu se strica !
Cu Nidoflorul sunt total de acord !!!

Chiar asa - catre ce fel de carucioare va orientati ?

mikka - vreau si eu mobila de buc. - eventual in rate .

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Luluku dar de ce nu a vrut sa iti dea trimitere pentru analize?
Si ai pisicuta? Oricum astea le faci pe banii tai nu stiu care e problema ei!

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Fetele cu vergeturi !!!!
Puteti sa folositi si saliva de dinozaur ca daca va e scris sa aveti vergeturi - o sa aveti . Am citi de curand ca toate cremele astea smechere pot ,in cel mai bun caz ,sa atenueze mancarimile date de intinderea pielii . Dar daca voi tineti in mod deosebit sa cheltuiti banii pe inutilitati - sa fiti iubite !

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Am verificat aseara cu atentie si nu am vergeturi noi.
Aveam unele vechi de la o ingrasare brusca de acum vreo 10 ani.
Se pare ca pielea mea a avut cum sa se intinda fara sa se rupa iar.

Eu am cumparat 2 carti de povesti si chiar i-am citi bebelusei 3 povesti. Se pare ca ii fac bine si acum si dupa ce se naste.

Cred ca nu e prematur sa avem lista de cumparaturi pentru a ne putea orienta prin magazine ce si cum.
Eu cu hainutele aveam o problema, pt. ca voi primi cu siguranta destule si sa stiu ce cer (fiindca deja sunt intrebata) si ce cumpar.

Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka spune:

Saliva de dinozaur... hihihi... suna mai contemporan decat lapte de cuc, vorba mamei.

Nefertari, mobila in rate... sigur e, dar nu stiu la ce producator. Noi o sa incercam de la Sipro, ca am vazut ceva lucrat de ei si arata betoooon. Dar cam scumpe, desi se negociaza. Vedem noi. Daca aflu ceva de rate, iti zic.

DPN 15 mai

Mergi la inceput