buna Marius

buna Marius | Autor: grama mirela

Link direct la acest mesaj

sunt o viitoare mamica, am 20 de saptamani de sarcina si am o nelamurire:sunt insarcinata ,nu sunt casatorita legal si sunt studenta in an 3 la univ.al i cuza si as dori sa-mi spui daca pot benefitia de banii pe care ii da cas pentru ingrijirea copilului pe timp de doi ani?
sau in cazul in care ne-am casatori in luna martie ar putea viitorul meu sot sa intre in concediu prenatal,in locul meu si sa primeasca acei bani timp de 2ani,deoarece el este angajat de aproape doi ani?
Multumim.Mirela si Cosmin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Intai de toate bafta!

In ceea ce priveste intrebarile tale raspunsul este unul singur.

Nu are importanta daca sunteti sau nu casatoriti, tu nu ai dreptul la maternitate sau CIC (nu cu legislatia actuala), are in schimb sotul tau dreptul la CIC (paternal) incepand cu a 43-a zi de la data nasterii copilului pana copilul va implini 2 ani in suma de 7.8 milioane lei/luna net pentru acest an.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Daca mama nu este asigurata...tatal poate intra in concediu din ziua nasterii copilului (daca are cel putin 10 luni cotizate in cele 12 luni anterioare nasterii copilului). Asta-i sigur...raspunsul mi-a fost dat de cei de la CAS deoarece umblam sa aflu ce variante are cumnata mea (ea nu lucreaza....sotul da). Numai bine si nastere usoara si bb sanatos.

floarea soarelui

Mergi la inceput