Mamici de ianuarie - februarie (84)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Coraly, si eu fac cu pompa exact cum spunea Mona. trag o data pana se face vid si tasneste lapte prin mai multe canale si tin asa pana se opreste, mai trag odata si tot asa.
Leta, eu la fata ma mulgeam si ii dadeam cu biberonul, ca nu reusea sa apuce sanul, si asa, incet dar sigur am ramas fara lapte. eu am ajuns la concluzia ca o pompa, oricat de buna ar fi, nu goleste sanul asa de bine ca bebe, si in consecinta, cantitatea de lapte scade. dar nu-ti face griji, n-are cum sa se opreasca asa de repede. eu am rezistat 5 luni cu cate 30 de ml de lapte muls o data pe zi. nici dupa ce am intarcat fata nu s-a oprit de tot, cateva luni tot mai curgea lapte daca strangeam putin sfarcul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Cory sa speram ca se rezolva si Sa ne tii la curent.
Ixxi, Natalia, Tigabita, Gabi I., ma gandesc la voi si va tin pumnii! Pana saptamana viitoare, cand o sa intru eu in focuri, mai am timp sa-mi fac griji si pentru voi.
Aoleu, Leta pai daca n-am voie vreo trei luni , o iau si eu razna; pai mie mi-a fost interzis din a 30a zi de sarcina
Shobo
Viktoria, daca eu aveam fata ii punea numele de Sophia pentru ca mie una imi place mult numele asta; pe nasa mea de cununie o cheama Luminita Sophia, dar ea nu isi sufera al doilea nume, si spunea ca am mare noroc ca este baiat, ca asa nu am posibilitatea sa-mi "nenorocesc copilul":), si amenintat-o ca o sa-i spun Sophian;
M-am uitat in calendarul bisericesc crestin -ortodox, si este o sarbatoare cu cruce neagra - Sf. Haralabie - saptamana viitoare, dar sper sa nasc si eu pana pe 10.02

Oana, te rog numai daca ai timp, caci la mine nu merge cautarea pe forum, sa-mi gasesti informatii despre gravidele ce au luat ulei de ricin; Oare la cat timp de la administrare incep contractiile, si apoi se termina nasterea?, caci mie imi este teama de perioada de travaliu de fapt;

Kita(Alina) si Samburasul vioi de 39 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Am sunat la telefon, si ieri de doua ori si azi o singura data la Patricia. O fi ajuns la spital!
Sa speram ca e totul bine si a si scapat deja........si are bebe in brate!

Kita(Alina) si Samburasul vioi de 39 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Kita, imi pare rau, dar nici la mine nu merge cautarea pe forum. Niciodata nu a mers. Imi pare sincer rau ca nu te pot ajuta.
Fetelor, dati-mi ce ati scris pana acum, si fac lista cu sfaturi. Ca nu am urmarit. Scuze.

Oana si Seb
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu
http://community.webshots.com/user/sebastiengrigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Kita asa o cheama si pe nasica lui Klara Sophie. Si ea spunea ca spera ca va fi fetita si ii va purta numele.Hai sa-ti spun ce am gasit pina acuma de uleiul de ricina. Deci se ia 50 ml ulei de ricina, 50 ml de vodca si 100 ml suc de portocale. La ora 22 baut, la ora 1 sa rupt apa si la ora 8.26 sa nascut copilul. Insa tu spuneai ca nu ai voie sa bei alcool deci nu stiu daca va functiona. hai ca mai citesc si iti spun daca gasesc ceva nou.
Mara felicitari, te asteptam sa ne povestesti cum a fost nasterea cind ai timp. Sau cum e micutul Marc? Doarme il alaptezi etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Kita, am gasit un raspuns mai vechi al lui Arian. Nu stiu cat te ajuta dar asta e:
"Daca se doreste declansarea unui travaliu la o anumita data, anterioara datei probabile a nasterii (DPN), se procedeaza mai intai la o oarecare pregatire a pacientei, prin intreruperea oricarei medicatii tokolitice (adica de suprimare a contractiei uterine), inclusiv cea hormonala (progesteron sau alte progestative - au tot rol tokolitic), precum si administrarea pt cca 3 zile a unui preparat de calciu (calciul este un element esential in contractia fibrei musculare uterine, si nu numai), in general asociat cu vitamine din grupul B. A propos de vitamine, vit. E sau tokoferolul poate fi si ea administrata, crescand contractilitatea uterina. Unii folosesc si "estrogenizarea" femeii, adica administrarea unui preparat estrogenic tot pt cca 3 zile (estrogenii au efect contrar progesteronului pe fibra miometriala - respectiv maresc tendinta la contractie a acesteia). In fine, se mai utilizeaza ca adjuvant si vechea tehnica a administrarii de ulei de ricin (efect tokogen evident).

In ziua hotarata pentru declansare se procedeaza la administrarea unui preparat tokogen, adica generator de CUD. Clasic se foloseste Ocitocina pe cale intravenoasa (perfuzie), ocitocina sau oxitocina fiind hormonul princeps natural al controlului travaliului. Ca vehicul de perfuzie (lichidul in care se dilueaza preparatul ocitocic) se foloseste solutia de glucoza, care aduce astfel gravidei si un plus de substrat energetic (glucoza este utilizata ca generatoare de energie in contractia musculara). Mai "modern", in loc de perfuzie ocitocica se administreaza pacientei un preparat ocitocic sub forma de pastile, care trebuie nu inghitite, ci tinute in santul dintre buza/obraz si gingie.

In cazul in care se ating limitele maxim admise ale cantitatii de ocitocic administrat, se renunta pt moment, se continua cu estrogenizarea si administrarea de calciu pt alte doua zile, si se incearca din nou. Esecul declansarii travaliului si din a doua incercare nu este o exceptie, dar e rar.

Orice travaliu declansat trebuie apoi dirijat farmacodinamic, adica se continua administrarea ocitocicului, glucozei si eventual calciului pe intreaga durata a nasterii. Oricum, in momentul de fata in orice sala de nasteri care se respecta travaliul este mai mult sau mai putin dirijat, doar ca in cazul de fata dirijarea este obligatorie. In dirijare se masoara in permanenta frecventa si duarata CUD-urilor si se apreciaza tonusul uterin (TU). Ele trebuie mentinute in valori oarecum "standard"."

Oana si comoara 38+ sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Kita, uite si aici:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10416" target="_blank">http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10416

vezi pag.6, raspunsul lui Jeff, este scris cu rosu...

Oana si comoara 38+ sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Kita, , inca nu am ajuns la spital, stau si astept.
Ieri mi-am imaginat ca m-ai sunat tu, dar tocmai atipisem, si pina am vrut sa raspund s-a oprit. NU prea mai pot dormi noaptea si mai mmotzai ziua. Azi nu stiu, nu l-am auzit, ca imi petrec timpul prin bucatarie facind mincare, sa mai treaca timpul.

am aceleasi dureri constante, dar inca nimic nou. DEja nu mai am rabdare si tot zic ca acum vine momentul, dupa care se mai potoleste. As'noapte m-am tot perpelit, insa ma simteam f. obosita, ma durea burta si mijlocul si ma gindeam sa mai tina pina dimineatza ca ma simteam epuizata rau...

Patricia

si o foarte jucausa!
saptamina 39

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Liviana, colul a zis ca era inchis... probabil ca nu va veni curind bebe, dr-ul zice 23 febr, insa tot el aice ca nu e exclus nici 15. asa ca... vom vedea!

fetele eu mor de durerile de mijloc noaptea... am inceput de 2-3 nopti sa le am si ma termina, nu mai pot dormi... iau No-spa si nu mai are nici un efect... ma perpelesc prin pat si numai daca ma ridic cumva sa ma sprijin pe perne de capul patului ma mai lasa asa... si asa adorm, oarecum in fund... cind vine seara sa ma pun in pat am ajuns sa am frica de pat!...
dr-ul a zis ca se dechid oasele bazinului, si de aceea... insa eu ma enervez ca de ce numai nopatea le simt asa nasol???

pupici

Eu si bibisor sapt. 38
Dr. Tutunaru - ELIAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Monique, o sa incerc sa gasesc si eu o pompita nazala buna...

Liviana, cel mai bine bebe sta pe abdomenul sotului, ca e mai mare si n-are sini care sa-l "incurce" . Pe vremea asta nu se pune problema sa stea dezbracati...

Crinutza, parc-am fi surori. Ce-or fi facut tatzii nostri in tinerete?

Erica, mda, e cam neplacut. Inseamna ca are dreptate pediatra, a luat stafilococita din Elias; nici eu nu ma asteptam. Din fericire, dupa aproape 5 zile de mega-iritatii si roseata, de aseara ii dau cu un unguent prescris ieri de doctora si deja i s-a curatat fata foarte mult, cred ca pina poimiine se vindeca complet.

Aditza, eu am incercat sa ii dau lui bb doar sin, dar nu se satura. Sugea cite 30' (vedeam ca are laptic in guritza) si credeam ca se va satura. Dar la juma' de ora dupa aceea plingea de foame si mai minca 70-80 ml biberon...Acum de la mine scot cam 40 ml/zi. Macar sa ii mai am pe-astia 5 luni, sa fie ca un medicament, cu anticorpi.

Kita, la mine a fost o situatie speciala (conform legilor lui Murphy - dupa ce ca eu sint speriata de bombe, tocmai mie mi s-a intimplat grozavia ). In mod normal, la 6 saptamini dupa nastere poti sa , nu tre' sa stai 3 luni.

Voi puneti bebeilor pernutza?

Leta si un bebe

Want my life back...

Mergi la inceput