Barbatii sunt de pe Marte Femeile sunt de pe Venus

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mircea42 spune:

Povestea de la care se pleaca nu pare sa aiba nimic de-a face cu esenta ideii barbat-Marte, femeie-Venus. Desi pare scrisa de un barbat, stilul este clar feminin.
Multe belele in familii pleaca de la ignorarea firii celuilalt (desi, daca am avea idee cum devine cazul, nu ne-am casatori..). Barbatul vrea revista Hustler, femeia povesti cu Sandra Brown. Daca-s mai instruiti, ea serveste Merryl Streep, el Playboy. Ne imbatam cu apa rece daca ne inchipuim ca lucrurile-s altfel. Nu exista lucruri mai diferite decit barbatul si femeia.

E plina lumea de clisee. Ce-i drept, multora le este si mai greu fara ele. E greu sa accepti ca un barbat normal este in acelasi timp si obsedat sexual, mai ales daca trec 24 de ore de la ultimul contact sexual. In situatia asta, nevasta dar si societatea (caci ori ce s-ar zice, valorile societatii sint mai apropiate de ale femeii) ii piseaza pe respectivii pina cind cei mai slabi de titina o iau in serios. Amuzant este ca apoi tot nefericitul este taxat drept mototol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

quote:
Originally posted by mircea42
In situatia asta, nevasta dar si societatea (caci ori ce s-ar zice, valorile societatii sint mai apropiate de ale femeii) ii piseaza pe respectivii pina cind cei mai slabi de titina o iau in serios. Amuzant este ca apoi tot nefericitul este taxat drept mototol.

Nu am inteles prea bine. Cu ce il piseaza, sa faca/nu faca ce? si el daca e mai slab de titina ce ia in serios de ajunge mototol?
Explica un pic te rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

IN APARAREA DOMNULUI REZOLVA-TOT SI A COMITETULUI DE PERFECTIONARE

Subliniind aceste doua greseli majore nu vreau sa spun ca totul este gresit in ceea ce-l priveste pe domnul Rezolva-tot sau Comitetul de Perfectionare. Acestea sunt atribute pozitive martiene si venusiene. Greselile provin doar din momentul ales si din modul de abordare.
Femeile il apreciaza foarte mult pe domnul Rezolva-Tot, daca el nu se iveste atunci cand ea este indispusa. Barbatii trebuie sa tina minte ca nu este momentul sa ofere solutii atunci cand femeile par indispuse si vorbesc despre problemele lor; de fapt ele au nevoie sa fie ascultate si atunci se simt mai bine. Nu de solutii au ele nevoie.
Barbatul apreciaza mult Comitetul de Perfectionare atunci cand are nevoie de el. Femeile trebuie sa-si aduca aminte ca sfaturile si criticile nesolicitate, mai ales cand barbatul a facut o greseala, il fac sa se simta sub papuc si neiubit. El are nevoie mai curand de acceptare din partea ei, decat sfaturi, si astfel sa poata invata din propriile-i greseli.Cand barbatul simte ca femeia nu incearca sa-l perfectioneze, probabilitatea ca el sa accepte reactiile si sfaturile ei este mult mai mare.

Cand partenerul ne opune rezistenta, probabil o face deoarece am gresit alegerea momentului sau a modalitatii de abordare.

Intelegand diferentele amintite, devine simplu sa tinem seama de sensibilitatea partenerilor si sa le acordam mai mult sprijin. In plus, vom recunoaste ca partenerul ne opune rezistenta, probabil, pentru ca am comis undeva o greseala in alegerea momentului sau modalitatii de abordare.

rocsana
http://community.webshots.com/user/nshiro2003

Mergi la inceput

CAND FEMEIA SE OPUNE SOLUTIILOR DATE DE BARBAT

Cand femeia se opune solutiilor date de barbat, acesta are impresia ca este pusa sub semnul intrebarii competenta lui. In consecinta, i se pare ca nu inspira incredere, nu este apreciat si atunci inceteaza sa-i mai pese. Dorinta lui de a asculta scade in mod explicabil.
Amintindu-si ca femeile provin din Venus, un barbat poate, in asemenea momente, sa inteleaga de ce ea i se opune. El poate reflecta si astfel descoperi ca de fapt ii ofera solutii intr-un moment in care ea avea nevoie doar de intelegere si grija.
Iata aici cateva mici exemple concise ale modului cum un barbat poate nesocoti, din greseala, sentimente si impresii sau poate oferi solutii care nu sunt cerute. Incercati sa identificati motivele nemultumirii ei:
1. "N-ar trebui sa te agiti atata."
2. "Dar n-am spus asta."
3. "N-are nici o importanta."
4. "E in regula, imi pare rau. Acum s-o lasam balta."
5. "De ce n-o faci?"
6. "Dar tocmai asta spuneam."
7. "N-ar trebui sa te superi, nu asta am vrut sa spun."
8. "Atunci ce vrei sa spui?"
9. "Dar nu trebuie sa o iei asa."
10."Cum poti sa spui asta? Saptamana trecuta am stat tot timpul cu tine. A fost grozav."
11."In regula, atunci hai s-o lasam balta."
12."Bine, voi face curat in curte. Acum esti multumita?"
13."Am inteles. Oricum era treaba ta."
14."Asculta, in privinta asta nu mai e nimic de facut."
15."Daca ai de gand sa te plangi, n-o mai face."
16."De ce-i lasi pe oameni sa te trateze astfel? Da-i incolo!"
17."Daca nu esti fericita, ar trebui sa divortam."
18."In regula, de acum inainte poti sa o faci."
19."De acum, ma voi ocupa eu de asta."
20."Sigur ca-mi pasa de tine. E ridicol."
21."Te rog, treci la subiect."
22."Tot ce avem de facut este..."
23."Nu s-a intamplat deloc asa."
Fiecare dintre aceste afirmatii tipic masculine infirma sentimentele neplacute sau incearca sa le explice sau ofera o solutie conceputa pe loc pentru a le transforma in sentimente pozitive.
Primul pas pe care il poate face un barbat pentru a iesi din acest tipic este pur si simplu sa inceteze a rosti asemenea comentarii. A te exersa sa asculti, fara sa faci comentarii de acest fel si fara a oferi solutii constituie, desigur, un pas important. Intelegand clar ca nu solutiile sale sunt respinse, ci momentul in care au fost oferite, barbatul poate trece mult mai bine peste rezistenta opusa de femeie. Nu o va mai considera ca pe un atac personal. Invatand sa aculte, el va constata treptat ca ea il apreciaza mai mult, chiar daca la inceput este suparata pe el.

rocsana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

annablue, am luat cartea de la diverta in mall cu 110.000 lei, parca.

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

http://community.webshots.com/user/alexandracojocaru

Mergi la inceput

CAND BARBATUL SE OPUNE COMITETULUI DE PERFECTIONARE

Cand un barbat se opune sugestiilor femeii, ea are impresia ca lui nu-i pasa de ea si simte ca nevoile ei nu sunt luate in seama. Ca rezultat firesc, ea se simte neglijata si inceteaza sa-i mai acorde incredere.
In asemenea momente, femeia ar putea sa inteleaga in mod corect de ce el i se opune, aducandu-si aminte ca barbatii vin de pe alta planeta. Ea ar putea reflecta si descoperi ca, probabil, ii daduse niste sfaturi care nu-i fusesera solicitate sau il criticase in loc sa-i spuna clar ce doreste.
Sunt date mai jos cateva exemple de moduri in care o femeie il poate contraria pe barbat prin sfaturi sau critici aparent inofensive. Parcurgand aceasta lista tineti cont ca aceste fleacuri se pot acumula, rezultand ziduri masive de rezistenta si resentimente. In unele afirmatii, sfatul sau critica nu este explicita. Incercati sa descoperiti de ce se simte deranjat barbatul:
1. "Cum ti-a putut trece prin cap sa cumperi asa ceva? Mai aveai inca una."
2. "Farfuriile acelea nu sunt sterse. O sa ramana pete dupa ce se usuca."
3. "Ti-a cam crescut parul, nu-i asa?"
4. "Este o parcare dupa colt, ia-o pe acolo."
5. "Vrei sa-ti petreci timpul cu prietenii tai, de mine nu-ti pasa."
6. "N-ar trebui sa lucrezi atata. Ia-ti o zi libera."
7. "N-o lasa acolo, se va pierde."
8. "Ar trebui sa chemi un instalator, el stie ce-i de facut."
9. "De ce sa asteptam sa se elibereze o masa, n-ai facut rezervare?"
10."Ar trebui sa-ti petreci mai mult timp cu copiii. Iti simt lipsa."
11."In biroul tau este dezordine. Cum poti sa lucrezi acolo? Cand ai de gand sa faci curatenie?"
12."Iar ai uitat sa-l aduci acasa. Poate reusesti sa-l pui undeva ca sa-ti sara in ochi."
13."Conduci prea repede. Mergi mai incet, altfel iei o amenda."
14."Data viitoare ar trebui sa citim cronica filmelor."
15."N-am stiut unde esti. Trebuia sa ma suni."
16."Cineva a baut din sticla de suc."
17."Nu manca cu mainile. Dai exemplu prost."
18."Cartofii astia prajiti au prea multa grasime. Nu fac bine la inima."
19."Nu ti-ai rezervat timp suficient."
20."Trebuia sa-mi fi spus mai din timp. Nu pot lasa totul balta ca sa iesim sa mancam in oras."
21."Camasa ta nu merge cu pantalonii astia."
22."Bill a sunat de trei ori. Cand ai de gand sa-i telefonezi?"
23."E asa dezordine in cutia ta cu scule. Nu pot sa gasesc nimic. Ar trebui sa faci ordine."
Cand o femeie nu stie cum sa ceara sprijin unui barbat sau sa-si exprime in mod constructiv o parere diferita va crede ca nu poate obtine ceea ce doreste fara sa dea sfaturi necesare sau sa exprime critici. In orice caz, este important sa va antrenati sa va exprimati tolerant si sa nu dati sfaturi sau sa aduceti critici.
Intelegand clar ca el nu respinge problemele ei, ci numai felul cum ea il abordeaza, femeia poate recepta impotrivirea lui ca pe ceva impersonal si poate incerca metode mai cooperante de a-si comunica problemele. Cu timpul, va intelege ca un barbat este dispus sa se schimbe in bine atunci cand are senzatia ca el este abordat ca o solutie la o problema si nu ca problema in sine.

Un barbat este dispus sa se schimbe in bine atunci cand are impresia ca este considerat ca o solutie a unei probleme si nu ca problema in sine.

rocsana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Mi-am comandat si eu cartea de pe amazon-ul japonez si neintelegand tot ce scrie acolo, am avut surpriza sa primesc o caseta audoi in loc de carte. Caseta are 95 de minute si e in engleza. Imi place ca pot sa o ascult si sa fac si altceva in acest timp, dar mi-as dori si cartea. Totusi nu cred ca ar contine caseta tot ce este scris in carte. Cine are cartea in engleza, imi poate spune si mie cate pagini are si care e formatul paginii?
In rest, mi se pare interesanta. Sunt unele chestii in care ma recunosc ca le faceam si altele in care il recunosc pe sotul meu si acum inteleg de ce se purta asa.
Roxana, multumesc pt subiect!

Mergi la inceput